Programma controller CIO/ vastgoed, 0,8-1,0 fte

Programma controller CIO/ vastgoed, 0,8-1,0 fte

Geplaatst Deadline Locatie
18 jan 7 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de schakel die wij zoeken tussen Dienst Financial Services en de Dienst Real Estate & Facilities.

Functieomschrijving

In de functie van programma controller CIO/vastgoed ben je (mede)verantwoordelijk voor de integrale planning & control cycli m.b.t. vastgoed en Facilities; daarnaast voor het opzetten, inrichten, bewaken en verbeteren van de administratie en andere (financiële) zaken en processen die komen kijken bij een grote projectorganisatie. 
Ook ben je verantwoordelijk voor de financial control en het bewaken van het proces van risicomanagement, waaraan je ook bijdragen levert.

Als programma controller heb je vastgoed- en facilitaire expertise op het gebied van nieuw- en verbouwprojecten, onderhoudsprogramma's en exploitatie. Denk je kritisch mee en draag je bij aan de inrichting van de project control van projecten voor zowel (meerjarige) investeringen als voor onderhoud. Daarnaast lever je een bijdrage aan het actualiseren van het vastgoedbeleidskader, (meerjarige) investerings- en onderhoudsplannen. Daarbij ondersteun je het verantwoordelijk management. Geeft ondersteuning aan de projectleiders bij het analyseren en bewaken van de vooraf bepaalde (budget)doelen en bij het identificeren, monitoren en inperken van de vastgoedrisico's. Je helpt mee bij opstellen van business cases en het beoordelen van grote contracten vanuit financieel perspectief. Binnen het team lever je ook een bijdrage aan de verdere professionalisering van de projectadministratie en project control (met bijbehorende processen en informatievoorziening). Bent sparringpartner voor zowel de projectleiders als het vastgoedmanagement. Ook ben je uitstekend op de hoogte van methoden en technieken die worden gebruikt bij projectmanagement (bijv. PrinceII) en heb je (bij voorkeur) kennis van systemen als SAP en Planon. Op verschillende niveaus in de organisatie ben jij een stevige gesprekspartner en krijg je anderen mee in jouw voorstellen. Daarnaast ben je analytisch sterk, resultaatgericht, risicobewust en kun je goed plannen en organiseren. Je wilt jezelf en het team Control graag verder ontwikkelen.

Als lid van het team Controlling Services heb jij ook de bedrijfsprocessen voor ogen en kun je deze afstemmen op de organisatiebelangen. Zo kom je samen met jouw team tot een transparante verwachting op lopende projecten. Je bent hierbij het klankbord en adviseur voor het projectteam en andere interne -en externe stakeholders voor alle financiële zaken. Uiteraard analyseer, signaleer en rapporteer je risico's en kansen over de financiële situatie. Maar vooral ook vooruitkijken, adviseren en tijdig bijsturen. 
Door jouw ervaring ben je communicatief sterk, beschik je over een gezonde dosis humor en beschik je over overtuigingskracht. Jouw analytische houding en financiële gedrevenheid zorgen ervoor dat jij gaat voor het beste resultaat.

De programma controller CIO/vastgoed maakt onderdeel uit van een team van controllers die binnen de Universiteit werkzaam zijn. Daardoor is het ook mogelijk dat je participeert in EUR-brede projecten op het gebied van bedrijfsvoering én interne projecten die de beroepsgroep controllers binnen de EUR verder helpt te professionaliseren.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Ervaring en achtergrond

 • Academisch werk- en denkniveau, Een afgeronde (post)hbo of wo opleiding, bijvoorbeeld in de richting Bedrijfseconomie, Controlling of Accountancy;
 • Aantoonbaar 3 à 5 jaar ervaring als controller binnen projectmatige vastgoed omgeving;
 • Aantoonbaar 3 à 5 jaar ervaring als vastgoed controller binnen een vastgoed organisatie;
 • Kennis van MS-Word, MS-Excel, Planon (of vergelijkbare software voor vastgoedbeheer en facilitymanagement) en SAP;
 • Een goede beheersing van Nederlands en Engels (niveau: B-2 overeenkomstig Common European Framework - CEF), zowel mondeling als schriftelijk.

Competenties

 • Humor;
 • Accuratesse;
 • Analytisch vermogen;
 • Overtuigingskracht;
 • 'Stevig in je schoenen staan'; proactief;
 • Integriteit;
 • Plannen en organiseren;
 • Organisatiesensitiviteit;
 • Samenwerken en klantbetrokkenheid;
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Daarnaast ben je hands on, leergierig, kritisch en vind je het leuk om processen en daarmee de instelling te verbeteren. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een dienstverband voor bepaalde tijd, met tussentijdse jaarlijkse verlengingen, met een maximum van 3 jaren. De functie van Controller is ingedeeld in het UFO-profiel Controller, niveau 3, schaal 12 cao Nederlandse Universiteiten (CAO NU).
Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 4.538,00 en € 5.826,00 bruto per maand (schaal 12). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, maatschappelijke uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam.

Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact, the Erasmian way’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De ‘Erasmian values’ fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

De Dienst Financial Services

De vacature betreft een op vastgoed georiënteerde control-functie met volop ontwikkelingsmogelijkheden bij een nog steeds groeiende Universiteit. 
Als programma controller ben je de schakel tussen de Dienst Financial Services en de Dienst Real Estate & Facilities. De Dienst Real Estate & Facilities speelt een belangrijke rol in de omvangrijke initiatief-, voorbereidings-, tender-, uitvoering- en nazorgfasen van vastgoed en facilitaire projecten. Je wordt onderdeel van de afdeling Controlling Services van de Dienst Financial Services en legt in die hoedanigheid ook functioneel verantwoordelijkheid af aan de Dienst directeur Financial Services. Deze afdeling bestaat uit ongeveer 9 medewerkers en draagt mede zorg voor het opleveren van tijdige en betrouwbare managementinformatie over financiën en non-financials en op basis daarvan proactief adviseren. Je dagelijkse werkzaamheden vinden echter grotendeels plaats op locatie bij de Dienst Real Estate & Facilities. Inhoudelijk rapporteer je ook aan het management van deze Dienst. 

Specificaties

 • Financiën
 • 32—40 uur per week
 • €4538—€5826 per maand
 • Universitair
 • PRO/FIN/18012021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you