Subsidieadviseur

Subsidieadviseur

Geplaatst Deadline Locatie
21 jan 15 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een steengoede subsidieadviseur en kun je bijdragen aan het vergroten van de slaagkansen van aanvragen voor onderzoekssubsidies? Wil je met je collega’s de ondersteuning van subsidieaanvragen bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) verder opbouwen? Solliciteer dan en kom ons team versterken.

Functieomschrijving

Als subsidieadviseur ben je het eerste aanspreekpunt voor onderzoekers, met name wat betreft persoonlijke beurzen en consortiumsubsidies. Je draagt bij aan het vergroten van de slagingskansen voor het verwerven van (inter)nationale onderzoekssubsidies. Je maakt deel uit van de VU Grants Office, een professioneel platform van 9 medewerkers, dat voor de gehele VU een coördinerende en adviserende rol vervult op het terrein van subsidieaanvragen.

Jouw taken
 • coördineren van het gehele subsidieaanvraagproces met alle betrokken partijen, waaronder het adviseren en ondersteunen van hoofdaanvragers gedurende het gehele aanvraagtraject
 • samen met onderzoekers, onderzoeksinstituten en faculteiten relevante subsidiemogelijkheden signaleren en deze vertalen naar concrete initiatieven voor de onderzoekers
 • actief ontsluiten en verspreiden van relevante informatie over subsidies voor onderzoek
 • geven van trainingen en workshops aan onderzoekers met als doel het vergroten van de slaagkans van voorstellen, bewustwording van de mogelijkheden en benodigdheden, en het verlagen van de ‘aanvraagdrempel’
 • opbouwen en onderhouden van een netwerk van onderzoekers, beleidsmedewerkers en andere relevante ondersteunende diensten

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • je hebt een academisch werk- en denkniveau en bent bij voorkeur gepromoveerd
 • je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • je hebt kennis van en expertise in met name Europese Horizon- en NWO-subsidieprogramma’s en een brede interesse in wetenschappelijk onderzoek; en je hebt hierbij aantoonbaar subsidies weten te verwerven
 • je bent ervaren in het adviseren van onderzoekers t.a.v. het opstellen en indienen van subsidieaanvragen voor complexe onderzoeksprojecten
Competenties
 • je bent initiatiefrijk, ondernemend en creatief en kunt mensen goed motiveren
 • je bent ambitieus, besluitvaardig, analytisch en kan zelfstandig werken.
 • je bent resultaatgericht, kunt overzicht bewaren en hebt oog voor kwaliteit van inhoud en proces
 • je bent flexibel, klantgericht, diplomatiek en hebt goede communicatieve vaardigheden richting verschillende doelgroepen
 • je bent enthousiast en leergierig en gaat graag een uitdaging aan
 • je bent een topspeler én teamspeler

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.637,= (schaal 11) en maximaal €4.978,= (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel Medewerker Kennisvalorisatie 3 en staat open voor 0,8 - 1 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor 1 jaar. Afhankelijk van de organisatie- en persoonlijke ontwikkeling behoort een vast dienstverband van de arbeidsovereenkomst tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • Maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds aanstelling
 • 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering
 • Ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • Keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.
Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken ruim 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Bestuurszaken
De dienst Bestuurszaken (BZ) verzorgt de strategische advisering en geïntegreerde ondersteuning van het College van Bestuur (CvB) van de Vrije Universiteit Amsterdam. We werken daarnaast nauw samen met en voor de faculteiten én de andere diensten van de VU om de bestuurlijke agenda te realiseren en richting te geven aan de instellingsstrategie. We zijn verantwoordelijk voor juridische advisering, onderzoeksbeleid en Public Affairs, leveren procesmatige ondersteuning van beleid- en besluitvorming, en dragen inhoudelijk bij aan diverse strategische dossiers. BZ bevordert tevens de VU-brede governance, control en compliance en draagt zorg voor academische plechtigheden als promoties en hooglerarenbenoemingen.

Werken bij Bestuurszaken betekent dat je meewerkt aan het dagelijkse bestuur, de strategie en het beleid van de VU, samen met een uitgebreid intern en extern netwerk van stakeholders. Bij BZ werken in momenteel 66 medewerkers (59 fte), verdeeld over de afdelingen Beleid en Bestuursondersteuning; Bestuurlijke en Juridische Zaken; Management Ondersteuning; VU Grants Office en Documentmanagement en Archief.
VU Grants Office
Onderzoek is steeds afhankelijker van externe financiering. De VU Grants Office biedt haar onderzoekers professionele ondersteuning en advies bij het verkrijgen van externe financiering. De VU Grants Office beschikt over kennis en expertise en levert maatwerk en advies over de vele nationale en internationale subsidieregelingen en fondsen. Naast de begeleiding van consortiumsubsidies, investeringssubsidies en persoonlijke beurzen bieden wij ook de juridische ondersteuning bij projectvoorstellen, overeenkomsten en onderzoekscontracten en adviseren wij tijdens de looptijd van de subsidie over compliance aspecten. In de komende jaren zal de VU Grants Office zich verder ontwikkelen tot dé plek voor subsidieondersteuning op de VU.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • €3746—€5127 per maand
 • Universitair
 • 7022

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you