Universitair Docent in de Sociologie (Tenure Track)

Universitair Docent in de Sociologie (Tenure Track)

Geplaatst Deadline Locatie
21 jan 21 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zie jij uitdaging in het ontwikkelen van nieuwe onderwijsvormen, ben je een expert in het thema Sociale Ongelijkheid, en ambieer je een carrière in de sociale wetenschap? Solliciteer dan bij de afdeling Sociologie van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De voorkeur bij deze vacature gaat uit naar een kandidaat met expertise op het gebied van Sociale Ongelijkheid, een van de hoofdvragen in de Sociologie. Binnen dit thema zal je  onderwijs coordineren en geven in onze Nederlandstalige bachelor en/of master Sociologie. Beide opleidingen hebben veel aandacht voor transdisciplinair onderwijs waarin studenten en docenten samen met maatschappelijke organisaties leerdoelen behalen. Je onderzoeksactiviteiten betreffen het publiceren en verkrijgen van onderzoekssubsidies passend binnen het onderzoeksprogramma Participating in Society (PARIS) van de afdeling met oog voor Open Science en Team Science.

Jouw taken
 • coordineren, ontwerpen en verzorgen van onderwijs op het gebied van sociale ongelijkheid in de bachelor en/of de master Sociologie
 • publiceren in hoogstaande wetenschappelijke tijdschriften en verwerven van externe financiering voor onderzoeksprojecten
 • uiting geven aan onderzoek in de vorm van Open Science en Team Science
 • uitvoeren van onderwijsmanagementtaken

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • promotie in een der sociale wetenschappen, bij voorkeur de sociologie
 • sterk academisch profiel blijkend uit wetenschappelijke publicaties en verworven subsidies, passend binnen het het onderzoeksprogramma PARIS
 • ervaring in kwantitatieve onderzoeksmethoden is vereist, ervaring in kwalitatieve methoden strekt tot aanbeveling
 • bewezen expertise in het geven, ontwerpen dan wel coordineren van onderwijs aan bachelor- en/of masteropleidingen in de sociale wetenschappen
 • affiniteit met transdisciplinair onderwijs, waarin een sterke betrokkenheid tussen samenleving en wetenschap centraal staat
 • BKO behaald dan wel bereid om deze binnen twee jaar te behalen
 • goede beheersing van de Nederlandse taal en goede communicatieve eigenschappen

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. De kandidaat zal starten op een UD-positie en in zes jaar tijd een track naar UHD2 doorlopen met uitzicht op een vaste aanstelling. In de eerste twee jaren is de verdeling tussen onderzoek en onderwijstijd 50/50, naast het verrichten van enkele taken in onderwijsmanagement. Vanaf de positie van UD1 is het mogelijk een differentiatie in het profiel te maken naar onderwijs, onderzoek of valorisatie.

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.746 (schaal 11) en maximaal €5.823 (schaal 12) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Universitair docent en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 6 jaar. Bij het succesvol doorlopen van het Tenure Track wordt er een vaste aanstelling verkregen.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • collectiviteitskortingen op ziekte- en autoverzekering

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Sociale Wetenschappen
De Faculteit der Sociale Wetenschappen (FSW) kijkt vanuit meer dan één perspectief naar de grote sociale problemen van deze tijd. Van pesten op school tot hoe om te gaan met transnationale immigratie, van de opkomst van populistische politici tot het vormgeven van een zelfredzame samenleving. FSW combineert / Alleen aan de VU vind je alle disciplines die nodig zijn om deze 'wicked problems’ te kunnen begrijpen: naast klassieke disciplines als sociologie, antropologie en politicologie ook nieuwe sociale wetenschappen als communicatiewetenschap en bestuurs- en organisatiewetenschap. In ons onderwijs en onderzoek nemen wij geen genoegen met makkelijke antwoorden. Onze wetenschappers en studenten zijn kritische denkers en doeners die samen verrassende oplossingen ontwikkelen.

Werken bij Sociale Wetenschappen is samenwerken met collega’s uit verschillende disciplines in een inspirerend en persoonlijk werk- en studieklimaat en een excellente onderzoeksomgeving. De faculteit telt ongeveer 2.500 studenten en er werken meer dan 250 medewerkers.
 
Over de afdeling
Je komt te werken bij de afdeling Sociologie van de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW), waar voor meer dan 50 FTE wetenschappelijk personeel werkt. De afdeling is verantwoordelijk voor zowel een bachelor- als een masteropleiding sociologie, en verzorgt daarnaast onderwijs in methoden en technieken voor andere opleidingen van de faculteit.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • €3746—€5826 per maand
 • Gepromoveerd
 • 7043

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you