PhD-kandidaat Radiotherapie

PhD-kandidaat Radiotherapie

Geplaatst Deadline Locatie
21 jan 14 feb Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling Radiotherapie werkt samen met de afdeling Radiotherapie van het Erasmus MC en het Holland Particle Therapy Center (HPTC) aan de ontwikkeling van protonentherapie voor vrouwen met gevorderd stadium baarmoederhalskanker. Voor het PROTECT project (on-line adaptive proton therapy for cervical cancer to reduce the impact on morbidity and the immune system) zijn wij op zoek naar een enthousiaste onderzoeker / PhD-kandidaat.

Functieomschrijving

Vrouwen met een gevorderd stadium baarmoederhalskanker worden behandeld met een combinatie van radiotherapie en chemotherapie. Dit is een heel effectieve behandeling maar geeft ook bijwerkingen, zowel op de korte als de lange termijn. Omdat het vaak om jonge vrouwen gaat hebben met name de lange termijn bijwerkingen veel invloed op hun functioneren en kwaliteit van leven. Sinds 2018 is protonentherapie in Nederland beschikbaar voor een aantal indicatiegebieden. Door protonentherapie kan de bestralingsdosis in omliggende, gezonde organen verminderd worden waardoor minder bijwerkingen optreden. De afdelingen Radiotherapie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Erasmus Medisch Centrum (EMC) en de TU Delft werken nauw samen binnen het Holland Particle Therapy Center (HPTC) in Delft. PROTECT is een gezamenlijk project dat tot doel heeft een indicatie algoritme te ontwikkelen voor protonentherapie bij vrouwen met baarmoederhalskanker en om de technische aspecten van protonentherapie te optimaliseren. Daarnaast zal een klinische studie worden gestart waarin fotonentherapie vergeleken zal worden met protonentherapie. Dit zal uiteindelijk bijdragen in de klinische implementatie van protonentherapie voor vrouwen met baarmoederhalskanker. Het project bestaat uit een klinische fysica-gerelateerd onderdeel waarop een PhD-student in het EMC is aangenomen en een klinisch-gerelateerd onderdeel, en hier hebben we jou voor nodig! Jij wordt als PhD-student de spil van het klinische gedeelte van het PROTECT onderzoek. Dit bestaat uit het ontwikkelen en valideren van predictiemodellen voor het optreden van bijwerkingen na bestraling, en klinisch onderzoek. Voor de predictiemodellen zullen datasets van LUMC en EMC patiënten en van internationale studies gebruikt worden, en de uitkomsten zullen gebruikt gaan worden in de keuze over welke patiënten in aanmerking komen voor protonentherapie. Daarnaast zal je een belangrijke rol spelen in de uitvoering en analyse van de klinische studie.

Samenvatting

·         Je werkt samen met experts op het gebied van behandeling van baarmoederhalskanker

·         Je ontwikkelt en valideert predictiemodellen voor het optreden van bijwerkingen na bestraling

·         Je hebt een belangrijke rol in de uitvoering en analyse van een klinische studie die fotonentherapie met protonentherapie vergelijkt

·         Je draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van protonentherapie voor vrouwen met gynaecologische tumoren

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze collega met een MSc-graad in (Technische) Geneeskunde, Klinische Technologie, Biomedische Wetenschappen of een soortgelijke studie. Je hebt aantoonbare affiniteit met medisch-wetenschappelijk onderzoek, bij voorkeur binnen de oncologie. Naast uitstekende contactuele en organisatorische eigenschappen ben je proactief, flexibel, stressbestendig en in staat om zowel zelfstandig als in teamverband goed te functioneren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Afhankelijk van je achtergrond word je als PhD-kandidaat of arts-onderzoeker ingeschaald. Afhankelijk daarvan betekent dit doorgaans een salaris van € 2.495,- in het eerste jaar en € 3.196,- in het laatste jaar (schaal Pro), op basis van een fulltime dienstverband.

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Radiotherapie

Je komt te werken op de afdeling Radiotherapie. Op onze afdeling zijn twintig radiotherapeut-oncologen en acht arts-assistenten in opleiding tot radiotherapeut-oncoloog (AIOS) werkzaam. Sfeer en samenwerking staan hoog in ons vaandel. Speerpunten van onze afdeling zijn klinisch gebonden en translationeel onderzoek op het gebied van gynaecologische tumoren, alsmede late effecten van radiotherapie en behoud en verbetering van kwaliteit van leven. Voor het onderzoek zal je ook nauw samenwerken met de afdeling Radiotherapie van het Erasmus MC en het Holland PTC in Delft.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2495—€3196 per maand
  • Universitair
  • D.21.MV.MR.05

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you