Financial controller

Financial controller

Geplaatst Deadline Locatie
21 jan 22 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling financiën van het NIN bestaat uit zes medewerkers. Binnen de afdeling is op korte termijn plaats voor een Financial controller.

Functieomschrijving

Verantwoordelijkheden functie:
In deze functie ben je verantwoordelijk voor:

 • De kwaliteit en tijdigheid van de cijfers en het voeren van de volledige administratie SC incl. de projectenadministratie.
 • De kwaliteit en tijdigheid van de cijfers van het NIN samen met je andere collega’s en teamleider van afdeling financiën.
 • Het aanleveren van financiële rapportages voor de KNAW, kostprijsberekeningen, procesoptimalisatie en interne rapportages. Ook werk je samen met de teamleider Financiën aan de meerjarenbegroting van het instituut.
 • Het bewaken van de planning en tijdige signalering van financiële en/of proces-risico’s. Dit doe je onder meer op basis van periodieke rapportages die je maakt. Deze rapportages vormen belangrijke stuurinformatie.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Profiel:
Om voor deze functie in aanmerking te komen heb je:

 • Een afgeronde opleiding in een financieel/economische richting (HBO of WO).
 • Ervaring en vaardigheid in het analyseren en presenteren van managementinformatie.
 • Bij voorkeur ervaring met Oracle EBS. 
 • Aantoonbare relevante ervaring binnen een (project-) administratie.
 • Werkervaring in een academische omgeving is een pré.
 • Kennis van subsidiestromen in de onderzoekswereld (o.a EU, NWO) is een pré.

Je bent iemand die initiatief neemt, analytisch is, goede communicatieve vaardigheden heeft, klantgericht is en kritisch naar jezelf en naar je omgeving. De Nederlandse en Engelse taal beheers je uitstekend.  De voertaal op de afdeling financiën is Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Tijdelijk dienstverband van een jaar ter beoordeling van de geschiktheid. Als je functioneren positief wordt beoordeeld volgt aansluitend een vast dienstverband.

Het betreft een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 38 uur per week (1 FTE) ter beoordeling van de geschiktheid. Als je functioneren positief wordt beoordeeld volgt aansluitend een vast dienstverband. Afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring ligt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de € 2.920,- en € 4.402,- (salarisschaal 9 of 10 CAO Nederlandse Universiteiten, afhankelijk van opleiding en ervaring), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Naast de reiskosten ontvang je een fiscale woon-en werkverkeer regeling, pensioenvoorziening (70% betaald door de werkgever), flexibele werktijden, 30 dagen verlof, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en een wekelijkse vrijdagmiddagborrel.
Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid, uitgebreide mogelijkheden tot opleiding en een zelfstandige functie waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.

Werkgever

Nederlands Herseninstituut (NIN)

Het Nederlands Herseninstituut (NIN) is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) waar ongeveer 200 mensen in dienst zijn. Er wordt fundamenteel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de werking van de hersenen. Het accent ligt daarbij op de rol van netwerken in cognitieve functies van de hersenen, zoals bewustzijn, perceptie, beweging, leren en sociaal gedrag. Het onderzoek wordt uitgevoerd in zestien werkgroepen en de administratieve en technische ondersteuning vindt zoveel mogelijk binnen de diensten van het Herseninstituut plaats. Het NIN is tevens partij in het Spinoza Centrum voor Neuroimaging (SC), dat naast het NIN ligt. Het SC is een onderzoekssamenwerking met diverse partners, waarmee een geavanceerd centrum voor MRI-scanners is opgezet.

Afdeling

Financiën

Is belast met de financiële verantwoording, begroting en verslaglegging van het NIN en het SC.  Naast de directe bekostiging via de KNAW is sprake van ruim 100 extern gefinancierde projecten die financieel worden begroot, bewaakt en gerapporteerd.  Je bent werkzaam in een klein team, die nauw met elkaar samenwerken, in een dynamische en innovatieve omgeving. De functie biedt hierdoor veel diversiteit. Je werkt bij het NIN samen met collega’s uit verschillende landen. Er is een informele en open werksfeer.

Specificaties

 • Financiën; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Economie
 • max. 38 uur per week
 • €2920—€4402 per maand
 • Universitair
 • AT 20210119

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 47, 1105 BA, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you