Onderwijsadviseur (medewerker onderwijsontwikkeling) Herhaalde oproep

Onderwijsadviseur (medewerker onderwijsontwikkeling) Herhaalde oproep

Geplaatst Deadline Locatie
27 jan 10 feb Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

U voert taken uit op het gebied van onderwijsontwerp en -ontwikkeling, geeft reactief en proactief onderwijsadvies en verzorgt activiteiten op het gebied van docentprofessionalisering gericht op o.a. didactische vaardigheden, toetsing, kwaliteitszorg, activerend online onderwijs en de inzet van online onderwijstechnologische faciliteiten. U ondersteunt docenten bij het ontwerpen, ontwikkelen en begeleiden van cursussen en korte programma’s volgens de principes van activerend online onderwijs. U leidt projecten, participeert in ontwikkel- en adviestrajecten en ontwikkelt samen met docenten, multimediadeskundigen en onderwijstechnologen kennisclips, interactieve video’s en serious games. U fungeert daarbij als linking pin tussen alle betrokken docenten en deskundigen. U deelt uw kennis van uw expertisegebieden via het Kennisportaal van de OU. U draagt zo bij aan de stimulering van de inhoudelijke en didactische verbetering en vernieuwing van het onderwijs en de bijbehorende implementatie van het OU-onderwijsmodel.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

 • U beschikt over een academisch denk- en werkniveau, u heeft een relevante academische opleiding onderwijswetenschappen, onderwijspsychologie, sociale wetenschappen afgerond of aantoonbare en vergelijkbare ervaring.
 • U bent generalist op het brede gebied van onderwijs(kunde) en heeft diepgaande kennis van één of meerdere van de volgende expertisegebieden:
  o   toetsing/examinering
  o   feedback/begeleiding
  o   onderwijsontwerp en -ontwikkeling en de toepassing van multimedia en onderwijstechnologieën (o.a. serious games) in het onderwijs
  o   docentprofessionalisering
  o   kwaliteitszorg/learning analytics. 
 • U heeft ervaring met/belangstelling voor het ontwikkelen van/innoveren van (online) onderwijs en het gebruik van online onderwijstechnologische faciliteiten/ICT. 
 • U bent aantoonbaar in staat om (deel)projecten te leiden.
 • U heeft ervaring met het geven en verzorgen van cursussen en workshops aan docenten.
 • Tot slot beschikt u over goede advies- en doceervaardigheden en bent u een gemotiveerde, enthousiaste, ondernemende en daadkrachtige persoon die goed kan communiceren en zowel zelfstandig als in teamverband kan werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 2 jaar met uitzicht op verlenging. Detachering behoort tot de mogelijkheden.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig de ervaring op salarisschaal 10 of salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.127,= bruto per maand bij een volledig dienstverband. Een detachering behoort tot de mogelijkheden.

 

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Open Universiteit

Digitaal studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er digitaal activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken 655 medewerkers. De OU heeft locaties voor face-to-face onderwijsbijeenkomsten in Nederland en België (zie https://www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging waar Uw werkplek zal zijn, bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie. De OU is toonaangevend ten aanzien van (de expertise en ontwikkeling van) ‘state-of-the-art’ activerend online onderwijs en wil deze positie bestendigen. 

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een topnotering in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (www.ou.nl).

Afdeling

Expertisecentrum onderwijs

Als belangrijk onderdeel van de ambities is binnen de OU een Expertisecentrum Onderwijs (ECO) ingericht. Het ECO ondersteunt de faculteiten bij de implementatie van het OU-onderwijsmodel en de toepassing van onderwijstechnologische faciliteiten, zoals de digitale leeromgeving en interactieve media. Het ECO ondersteunt docenten bij het ontwerpen, de ontwikkeling, de implementatie, de exploitatie, de evaluatie en de innovatie van hun activerend online onderwijs. Het ECO verzorgt bovendien de bijbehorende docentprofessionalisering en de kwaliteitszorg van het onderwijs.

Specificaties

 • Onderwijs; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • 30.4—38 uur per week
 • Universitair
 • AC/ECO/21010

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you