De Nederlandse Defensieacademie in Breda verzorgt initiële officiersopleidingen en loopbaanopleidingen voor officieren. Zodat zij effectief leiding kunnen geven bij de inzet van Defensie voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. Jij bent als hoogleraar special operations force bij de academie verbonden aan de leerstoel Militaire Operationele Wetenschappen.
Je zorgt voor de ontwikkeling en uitvoering van samenhangend wetenschappelijk onderwijs en onderzoek rond het thema Irregular Warfare and Special Operations. Ook verwerf je contractonderwijs en -onderzoek en draag je bij aan de ontwikkeling en positionering van de faculteit.
Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.
Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.
Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 62.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).
Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.
Defensie Ondersteuningscommando
Het DOSCO is de overkoepelende dienstverlener voor de gehele Defensieorganisatie. Elk dienstencentrum heeft zijn eigen expertise. Het DOSCO streeft ernaar de klantgerichtheid te versterken, de dienstverlening te professionaliseren en de doelmatigheid te vergroten.
De Nederlandse Defensieacademie verzorgt initiële officiersopleidingen en loopbaanopleidingen voor officieren bij Defensie. De Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) is onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). De FMW verzorgt de wetenschappelijke bacheloropleidingen krijgswetenschappen, militaire bedrijfswetenschappen en militaire systemen en technologie als onderdeel van de initiële officiersopleiding, en van een aantal wetenschappelijke masteropleidingen, waaronder die van military strategic studies. Daarnaast verzorgen we onderwijs voor de andere onderdelen van de NLDA: het Koninklijk Instituut voor de Marine, de Koninklijke Militaire Academie, het Instituut Defensie Leergangen en het Expertisecentrum Leiderschap Defensie. De faculteit voert wetenschappelijk onderzoek met militaire relevantie uit ter onderbouwing van het wetenschappelijk onderwijs. De expertise van de faculteit wordt ook voor andere onderdelen van Defensie en organisaties ingezet.
De FMW wordt geleid door het faculteitsbestuur, dat wordt voorgezeten door de decaan en daarnaast twee leden kent: een portefeuillehouder onderzoek en een portefeuillehouder onderwijs. De FMW omvat drie capaciteitsgroepen die worden geleid door een hoogleraar. De capaciteitsgroepen zijn: Krijgswetenschappen (KW), Militaire Bedrijfswetenschappen en Militaire Technische Wetenschappen. Binnen de capaciteitsgroepen komen de volgende functies voor: hoogleraar, universitair hoofddocent, universitair docent en docent.
Capaciteitsgroep Krijgswetenschappen
Binnen de capaciteitsgroep Krijgswetenschappen (KW) zijn er leerstoelen op de volgende terreinen:
De capaciteitsgroep KW kent de volgende posities voor een universitair hoofddocent:
Bijzonderheden
Voor meer informatie over deze vacature:
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Rijksoverheid). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.
Bedankt voor je sollicitatie
Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.
Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!
Solliciteer uiterlijk op 25 feb. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features:
No account yet? Sign up!