Practicumgroepbegeleider 1e jaar

Practicumgroepbegeleider 1e jaar

Geplaatst Deadline Locatie
16 feb 23 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Psychologie van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (FMG) zoekt kandidaten die onlangs binnen de psychologie of een aanverwante studie zijn afgestudeerd / gepromoveerd voor het geven van werkgroepen.

Wil jij studenten ondersteunen gedurende het eerste jaar van hun studie psychologie (zie de studiegids voor een omschrijving van de bijbehorende vakken)? Wil je werken in een dynamisch, gedreven en enthousiast team, waar ruimte is voor creativiteit en verdere ontwikkeling van didactische vaardigheden? Dan zijn we benieuwd naar jouw sollicitatie!

Wat ga je doen?

(in verband met de situatie omtrent COVID-19 vindt een gedeelte of het geheel hiervan online plaats via Zoom).

 1. Je gaat wekelijks met twee groepen (van maximaal 16 studenten per groep) aan de slag om gezamenlijk de lesstof te verdiepen en een brug te slaan naar toepassing in de praktijk. Dit doe je per groep in de vorm van twee werkgroepen van twee uur per week op verschillende dagen(ma-wo, di-do, wo-vrij).
 2. Je geeft feedback op schrijfopdrachten, interviewleidraden, verslagen, presentaties en andere opdrachten van studenten. De schrijfopdrachten beoordeel je met een cijfer.
 3. Je bent mentor van de studenten in jouw groepen: je voert zeker twee keer per jaar mentorgesprekken en begeleidt studenten bij hun leerproces.
 4. Je bent inhoudelijk betrokken bij de werkgroepen en opdrachten: eind augustus en gedurende de rest van het academische jaar passen we het lesmateriaal gezamenlijk aan.
 5. Je woont elke vrijdag van 15.30-17.00 de teamvergadering bij waarin we gezamenlijk het onderwijs van die week evalueren en vooruitblikken op de volgende week.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wie zoeken we?

 1. Je hebt affiniteit met de eerstejaars psychologievakken (zoals Introductory Psychology, Brain & Cognition, Research Methods and Statistics, Developmental Psychology, Work- & Organizational Psychology, Social Psychology, Clinical Psychology en Neuropsychology) en het aanleren van psychologische academische vaardigheden zoals wetenschappelijk schrijven, onderzoek doen, psychologische gespreksvoering, diagnostiek, en presenteren.
 2. Je vindt het leuk om groepen (internationale) studenten te begeleiden in het eerste jaar van hun studie psychologie en om in een informeel team te werken. Je bent geïnteresseerd in het geven (en vernieuwen) van onderwijs. Je vindt het leuk om je hierin te ontwikkelen, en op je eigen vaardigheden te reflecteren.
 3. Je beschikt over een goede wetenschappelijke schrijfvaardigheid en een uitstekende beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal. Omdat we een tweetalige bachelor zijn, zijn we op zoek naar begeleiders die (ook) in het Engels les willen geven, Engelstalige stukken kunnen nakijken en Engelstalige mentorgesprekken met studenten kunnen voeren.
 4. Iemand die bij voorkeur al onderwijservaring heeft of ervaring heeft in het begeleiden van groepen.

Er komt 1 functie vrij per 1 april. We zoeken dus iemand die dan beschikbaar is.

Arbeidsvoorwaarden

Ons aanbod

Het betreft een tijdelijk dienstverband als docent 4 (salaris schaal 10; als je nog niet bent afgestudeerd word je student-assistent) voor 22,7 uur per week. Daarnaast is het soms mogelijk om het aantal uren tijdelijk uit te breiden, door bijvoorbeeld het coördineren van projecten of het geven van extra werkgroepen.

In eerste instantie gaat het om een tijdelijke functie van 6 maanden. Bij goed functioneren en voldoende studentenaantallen is verlenging eventueel mogelijk. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 22.7 uur per week
 • €2790—€3217 per maand
 • Universitair
 • 21-107

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you