(Ervaren) Docent Strafrecht

(Ervaren) Docent Strafrecht

Geplaatst Deadline Locatie
11 mrt 26 apr Amsterdam
Ben jij een afgestudeerd jurist met (bij voorkeur) ruime ervaring in het onderwijs en wil je deel uitmaken van een actieve en inspirerende academische werkomgeving? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) naar de functie van docent strafrecht.

Functieomschrijving

Als docent straf(proces)recht bij de Afdeling Strafrecht en Criminologie maakt je deel uit van een team enthousiaste en gedreven juristen en criminologen. De afdeling hecht grote waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en onderzoek en aan een goede onderlinge werksfeer. Als docent heb je een belangrijke rol in het verzorgen en het ontwikkelen van het strafrechtelijke onderwijs in de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid.

Jouw taken
 • het voorbereiden en coördineren van onderwijs in de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid
 • het verzorgen van werkgroeponderwijs
 • het nakijken van tentamens
 • het begeleiden en beoordelen van schriftelijke werkstukken

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • afgeronde masteropleiding, in de richting van de (straf)rechtsgeleerdheid
 • ruime onderwijservaring strekt tot aanbeveling
 • Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) strekt tot aanbeveling

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.790 (schaal 10) en maximaal €4.402 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

Afhankelijk van het ervaringsniveau van de docent wordt een contract aangeboden voor de duur van ten minste 1 jaar en ten hoogste 4 jaar. Indien de arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor minder dan 3 jaar, behoort verlenging van de arbeidsovereenkomst tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • collectiviteitskortingen op ziekte- en autoverzekering

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega’s draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 3.000 studenten.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 26 april 2021. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 7 mei.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: mr. dr. S.S. Buisman
Functie: Universitair Docent
Telefoonnummer: +31 20 59 87386
E-mail: S.S.Buisman@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 32—40 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 7247

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 26 apr. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).