Het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) en de Faculty of Arts and Social Sciences (FASoS) van de Universiteit Maastricht zoeken een Hoofd Onderzoek / Docent (1.0 fte )

Het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) en de Faculty of Arts and Social Sciences (FASoS) van de Universiteit Maastricht zoeken een Hoofd Onderzoek / Docent (1.0 fte )

Geplaatst Deadline Locatie
17 mrt 12 apr Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 apr 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je krijgt een aanstelling van 0.8 fte bij het SHCL als Hoofd Onderzoek gecombineerd met een docentschap van 0.2 fte bij FASoS.

Het SHCL is een studie- en documentatiecentrum voor de geschiedenis van het maatschappelijk leven in Nederlands Limburg en aangrenzende regio’s, en is gevestigd te Maastricht. Het SHCL wordt financieel ondersteund door de Universiteit Maastricht en de Provincie Limburg. Het centrum verzamelt archieven, beheert een bibliotheek, verricht wetenschappelijk onderzoek, en organiseert publieksactiviteiten. FASoS verzorgt onderwijs op het snijvlak van geestes- en sociale wetenschappen, en stimuleert onderzoek in dit domein. De meeste onderwijsprogramma’s worden in het Engels aangeboden.

In de gecombineerde aanstelling ben je samen met de directeur van het SHCL verantwoordelijk voor het onderzoek dat bij het SHCL verricht wordt. Je wordt geacht je eigen onderzoekslijn binnen de actieradius van het centrum te ontwikkelen, en regelmatig te publiceren met betrekking tot je onderzoek. Bij FASoS geef je onderwijs op BA en MA niveau, aansluitend bij je expertise.

Wat bieden we:

Een afwisselende baan met veel ruimte voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek zonder de verbinding met het universitaire onderwijs te verliezen. Via het SHCL sta je in nauw contact met onderzoekers, conservatoren, archivarissen en erfgoedprofessionals in Limburg en daarbuiten. De volgende taken maken deel uit van je functie:

 • Je verricht onderzoek op het gebied van de sociaaleconomische geschiedenis van Limburg en omringende regio’s, in het bijzonder van de periode na 1800.
 • Je fungeert als redactiesecretaris het Jaarboek van het SHCL en van de historische reeks Maaslandse Monografieën.
 • Je onderhoudt contacten met personen en organisaties die relevant zijn voor het werkterrein.
 • Je bent actief op het gebied van fondsenwerving en kijkt uit naar betaalde opdrachten.
 • Je ondersteunt de directeur in de bedrijfsvoering en het personeelsbeleid van het SHCL.
 • Je geeft onderwijs aan BA en MA studenten van de Universiteit Maastricht, begeleidt scripties en promotieonderzoek.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wat vragen we:

 • Een promotie in de geschiedwetenschap of een aanverwante discipline
 • Kennis en ervaring op het gebied van de aanwending van digitale methoden in historisch onderzoek
 • Een communicatieve, proactieve en nieuwsgierige grondhouding
 • Een open oog voor publieksactiviteiten voortvloeiend uit onderzoek
 • Leidinggevende capaciteiten en redactionele vaardigheden
 • Onderwijservaring op universitair niveau blijkend uit een Basiskwalificatie Onderwijs of voldoende achtergrond om deze op korte termijn te behalen
 • Kennis van de Limburgse geschiedenis is een pre.
 • Ervaring op het gebied van fondsenwerving is een pluspunt
 • Uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift in het Nederlands en het Engels. Kennis van Duits en Frans strekt tot aanbeveling

Arbeidsvoorwaarden

 • Het SHCL volgt de cao Provincies. De aanstelling van 0.2 fte bij de Universiteit gebeurt conform de cao Universiteiten. Bij een volledige werkweek ligt het totale salaris tussen minimaal € 2.998,98 en maximaal € 5.708,87, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering conform cao. Je neemt bij beide ten aanzien van het werkgeversdeel, deel aan het Pensioenfonds ABP.
 • De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast  gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.
 • Je begint met arbeidsovereenkomsten voor één jaar bij beide werkgevers. Bij een positieve beoordeling worden deze omgezet naar een vast dienstverband.
 • Je standplaats is Maastricht.
 • De beoogde ingangsdatum is 1 augustus 2021.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Specificaties

 • Management
 • AT2021.85

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Sint Pieterstraat 7, 6211 JM, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you