Universitair Docent Criminologie

Universitair Docent Criminologie

Geplaatst Deadline Locatie
18 mrt 16 apr Amsterdam
Heb jij ervaring met criminologisch onderwijs en onderzoek en werk je graag samen in een multidisciplinair team van één van de grootste criminologie-instituten? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Je verzorgt onderwijs in de bachelor- en masteropleidingen Criminologie. Daarnaast verricht je wetenschappelijk onderzoek binnen het onderzoeksprogramma van de afdeling Strafrecht en Criminologie, ‘Empirie en Norm bij Delinquent Gedrag en Strafrechtelijke Handhaving’.

Jouw taken
 • het coördineren en verzorgen van onderwijs in de de bacheloropleiding en
  masteropleidingen Criminologie
 • het geven van hoorcolleges, werkgroepen en/of practica, de laatste
  o.m. betrekking hebbend op het gebruik van SPSS
 • het begeleiden van studenten bij het uitvoeren van onderzoeksopdrachten en het schrijven van werkstukken en scripties
 • het aanvragen en verkrijgen van financiering voor wetenschappelijk onderzoek
 • het uitvoeren van dat onderzoek en rapporteren over de resultaten in
  wetenschappelijke publicaties
 • het uitvoeren van bestuurlijke of organisatorische taken binnen de sectie
  criminologie

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • je beschikt over een doctoraal of master Criminologie, Sociale Wetenschappen of Rechtswetenschappen en je bent (bijna) gepromoveerd binnen een van deze disciplines (onderzoek op het terrein van gedigitaliseerde criminaliteit/cybersecurity strekt tot aanbeveling)
 • je hebt ervaring met empirisch onderzoek en dat blijkt uit publicaties in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften (ervaring met het werven van externe onderzoeksfinanciering strekt tot aanbeveling)
 • je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift
 • je hebt ervaring in academisch onderwijs (in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels) en beschikt over een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of bent bereid deze te behalen

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.746 (schaal 11) en maximaal €5.127 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Universitair docent 2 en staat open voor ten minste 0,6 fte.

De arbeidsovereenkomst is tijdelijk en wordt aangegaan voor een periode van in totaal 3 tot 4 jaar. 

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling,
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer,
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden, collectiviteitskortingen op ziekte- en autoverzekering,
 • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega’s draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 3.000 studenten.
Afdeling strafrecht en criminologie
Bij de sectie criminologie werken circa 35 collega's. De sectie maakt onderdeel uit van de afdeling Strafrecht en criminologie. Dit betekent dat er interdisciplinair wordt samengewerkt in onderwijs en onderzoek. Daarnaast wordt het wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd in samenwerking met het Nederlands Studiecentrum voor Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR).

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 16 april 2021. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. De sollicitatiegesprekken vinden digitaal met Zoom plaats.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Wim Huisman
Functie: hoofd sectie criminologie
Telefoonnummer: 0205983560
E-mail: w.huisman@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 24—40 uur per week
 • €3746—€5127 per maand
 • Gepromoveerd
 • 7266

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 16 apr. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).