Projectleider

Projectleider

Geplaatst Deadline Locatie
25 mrt 8 apr Bussum

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vanuit behoeften van nierpatiënten, in cocreatie, meer impact maken

Functieomschrijving

Gezamenlijke KOERS
Bij de Nierstichting kom je in een dynamische organisatie terecht. Met de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) ontwikkelden we afgelopen jaar een gezamenlijke KOERS. Een toekomstbeeld waarbij de kernbegrippen zijn: verkennen van behoeften, samenwerken en cocreëren, continu leren en wendbaar zijn. In KOERS nemen we nóg beter dan voorheen de behoeften van onze belangrijkste doelgroepen – patiënten en mensen die risico lopen op nierschade – als vertrekpunt. Samen met de NVN én samenwerkingspartners in onze omgeving brengen we deze behoeftes in kaart en bouwen we aan een brede beweging waarin we gezamenlijk prioriteiten stellen en komen tot oplossingen. We zijn daarbij kritisch op onze rol en toegevoegde waarde, want onze middelen en mensen willen we zo effectief mogelijk inzetten. Zo denken wij samen meer impact te kunnen realiseren.

KOERS-projecten
We zoeken een projectleider voor meerdere KOERS-projecten waarbij de behoeften van onze doelgroepen centraal staan. In cocreatie met onze doelgroepen en stakeholders (onderzoekers, zorgprofessionals, patiëntenorganisaties) maken we de veranderingen die we willen realiseren concreet, bepalen we de te nemen stappen en de mijlpalen die we onderweg willen behalen. Zo willen we op thema’s als vroegopsporing van nierschade, kinderen met een nierziekte, transplantatie en leefstijl optimaal impact bereiken. Je hebt als projectleider een coördinerende rol in de opzet en uitvoering van deze trajecten, en doet dit in nauwe samenspraak met het team van programmamanagers en adviseurs communicatie en public affairs waar je onderdeel van bent. Naast ondersteuning op deze meer strategische projecten, ga je ook projecten voor het online patiëntenplatform nieren.nl begeleiden. Hierbij ondersteun je het proces van de ontwikkeling van nieuwe instrumenten en diensten, bijvoorbeeld voor mensen die een nier willen doneren of kinderen met een nierziekte.

Dit ga je doen als projectleider:

 • Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van KOERS-projecten, maakt een planning en bewaakt de voortgang, zorgt dat de juiste mensen worden betrokken en zorgt voor een goede communicatie.
 • Je brengt de huidige situatie op de thema’s die we op willen pakken in kaart: de behoeften van patiënten, stand van zaken in de wetenschap en de praktijk, en betrokken stakeholders. Je doet dit aan de hand van deskresearch, gesprekken en interviews met ervaringsdeskundigen, zorgverleners, onderzoekers en andere betrokkenen in het nierveld.
 • Je organiseert co-creatiesessies om samen met partners uit het nierveld tot een impactvolle aanpak op de inhoudelijke thema’s te komen.
 • Je ondersteunt het proces van de ontwikkeling van nieuwe instrumenten en tools voor het patiëntenplatform nieren.nl.

Specificaties

Nierstichting

Functie-eisen

 • Je bent HBO/WO opgeleid in een relevante studierichting (bijvoorbeeld gezondheidswetenschappen, industrieel ontwerpen, innovatiewetenschappen, veranderkunde of bedrijfskunde).
 • Je hebt kennis van de zorg of het zorgveld en met het werken vanuit het perspectief van patiënten.
 • Je bent een sterke projectleider en kunt goed organiseren en plannen. Je hebt aantoonbare training en ervaring op dit terrein.
 • Je hebt ervaring met het organiseren van co-creatiesessies, gebruikersonderzoek en/of stakeholderanalyses.
 • Je bent in staat verschillende behoeften en belangen te onderkennen en krijgt energie van het verbinden van deze perspectieven tot een gedeelde visie.
 • Het werken en denken vanuit het perspectief van doelgroepen zit in jouw DNA.
 • Je bent hebt een groot analytisch en conceptueel denkvermogen.
 • Je bent communicatief sterk en bent goed in het onderhouden van relaties.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie voor de duur van 12 maanden.

Een veelzijdige baan met leuke collega’s bij een ambitieuze, professionele en mensgerichte organisatie. We nemen jouw persoonlijke ontwikkeling serieus. We zorgen voor de juiste omgeving om je talenten te ontdekken, nieuwe vaardigheden te leren en jezelf continu te ontwikkelen Het bruto maandsalaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (37,5 uur) maximaal € 4.527 bruto per maand. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie voor de duur van 12 maanden.

Werkgever

Nierstichting

Je nieren zijn van levensbelang. Daarom strijdt de Nierstichting voor nierpatiënten en gezonde nieren. Wij helpen om je nieren gezond te houden. Met oplossingen om nierschade te voorkomen. En als je nieren ermee stoppen, doen wij er alles aan om het leven met een nierziekte draaglijker te maken. We strijden onvermoeibaar voor een betere behandeling, meer succesvolle transplantaties en de genezing van nierziekte. Ook investeren we fors in innovatie en onderzoek en stimuleren we samenwerking. Met patiënten, onderzoekers, zorgprofessionals, donateurs, bedrijven, vrijwilligers en vele anderen. We werken hierin samen met de Nierpatiënten Vereniging Nederland en gezamenlijk hebben we het patiëntenplatform nieren.nl ontwikkeld. Kijk voor meer informatie over de Nierstichting op www.nierstichting.nl.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf; Management
 • Gezondheid; Economie; Natuurwetenschappen; Techniek
 • max. 37.5 uur per week
 • max. €4527 per maand
 • Universitair
 • AT Projectleider

Werkgever

Locatie

Groot Hertoginnelaan 34, 1405 EE, Bussum

Bekijk op Google Maps

Interesting for you