Programmamedewerker Preventie

Programmamedewerker Preventie

Geplaatst Deadline Locatie
25 mrt 8 apr Bussum

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Dynamische functie voor een professional met passie voor preventie, die graag wetenschap
vertaalt naar de praktijk. Sterke projectleider en inhoudelijke vraagbaak.

Functieomschrijving

Voorkomen van nierschade
In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen chronische nierschade, maar een groot deel weet dat zelf niet. Het aantal mensen met een verhoogd risico op chronische nierschade neemt toe. De opsporing van nierschade blijft daarbij achter. Klachten ontstaan vaak laat en ongemerkt. De Nierstichting investeert in preventie opdat we vroege opsporing van nierschade kunnen verbeteren, en (verergering van) nierschade kunnen voorkomen door effectieve (leefstijl)behandeling en door het stimuleren van een gezonde leefstijl en zoutbewust eten. We stellen prioriteiten in afstemming met onze partners en komen zo tot oplossingen. We zijn daarbij kritisch op waar we toegevoegde waarde hebben en wat onze rol daarbij dan is, want onze middelen en mensen willen we zo effectief mogelijk inzetten.

Inhoudelijke schakel op preventie
Voor de afdeling Zorg & Innovatie zoeken wij een Programmamedewerker Preventie voor 32 uur per week. Je bent onderdeel van een team van programmamanagers, programmamedewerkers en adviseurs op terrein van communicatie en public affairs. Vanuit je functie werk je ook intensief samen met de afdeling marketing & communicatie, de Nierpatiënten Vereniging Nederland en het platform nieren.nl.

Wat ga je doen als Programmamedewerker Preventie?

 • Je leidt projecten op thema’s zoals verminderen zoutgebruik en nierveilig medicijngebruik.
 • Je bent de inhoudelijke schakel in projecten en campagnes. Je checkt de inhoud van uitingen en houdt iedereen inhoudelijk scherp.
 • Je houdt de (wetenschappelijke) ontwikkelingen bij en vertaalt deze naar de ontwikkeling van materialen en tools.
 • Je vertegenwoordigt de Nierstichting op bijeenkomsten en binnen samenwerkingsverbanden.
 • Je geeft zo nodig interviews aan media en weet de boodschap van de Nierstichting hierbij goed over te brengen.

Specificaties

Nierstichting

Functie-eisen

 • Je bent HBO/WO opgeleid in een relevante studierichting (bijvoorbeeld diëtetiek, gezondheidswetenschappen, voedingswetenschappen of biomedische wetenschappen).
 • Je hebt passie voor preventie en gezondheidsbevordering.
 • Het werken en denken vanuit het perspectief van doelgroepen zit in jouw DNA.
 • Je houdt ervan om snel te schakelen en met verschillende disciplines samen te werken, van wetenschappers tot marketing en communicatie specialisten.
 • Je bent een sterke projectleider en kunt goed organiseren en plannen. Je hebt aantoonbare training en ervaring op dit terrein.
 • Je kan aantoonbaar een brug slaan tussen de zorg(praktijk), beleidsontwikkeling en wetenschap.
 • Je kan je goed verplaatsen in de belangen van anderen en bent in staat deze te verbinden aan de doelen van de organisatie.
 • Je bent analytisch en probleemoplossend.
 • Je bent een enthousiasmerende persoonlijkheid en kan je standpunt overtuigend brengen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie voor de duur van 12 maanden.

Een veelzijdige baan met leuke collega’s bij een ambitieuze, professionele en mensgerichte organisatie. We nemen jouw persoonlijke ontwikkeling serieus. We zorgen voor de juiste omgeving om je talenten te ontdekken, nieuwe vaardigheden te leren en jezelf continu te ontwikkelen Het bruto maandsalaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (37,5 uur) maximaal € 4.527 bruto per maand. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie voor de duur van 12 maanden.

Werkgever

Nierstichting

Je nieren zijn van levensbelang. Daarom strijdt de Nierstichting voor nierpatiënten en gezonde nieren. Wij helpen om je nieren gezond te houden. Met oplossingen om nierschade te voorkomen. En als je nieren ermee stoppen, doen wij er alles aan om het leven met een nierziekte draaglijker te maken. We strijden onvermoeibaar door voor een betere behandeling, meer succesvolle transplantaties en de genezing van nierziekte. Ook stimuleren en investeren we fors in innovatie en onderzoek. Dat doen we samen met anderen. Met patiënten, onderzoekers, professionals, donateurs, bedrijven, vrijwilligers en vele anderen. We werken hierin samen met de Nierpatiënten Vereniging Nederland en gezamenlijk hebben we het patiëntenplatform nieren.nl ontwikkeld. Kijk voor meer informatie over de Nierstichting op www.nierstichting.nl.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Beleid- en staf; Marketing en communicatie
 • Gezondheid; Voeding; Gedrag en maatschappij; Natuurwetenschappen
 • max. 37.5 uur per week
 • max. €4527 per maand
 • Universitair
 • AT Programmamedewerker Preventie

Werkgever

Locatie

Groot Hertoginnelaan 34, 1405 EE, Bussum

Bekijk op Google Maps

Interesting for you