PhD student/arts-onderzoeker MRI-geleide radiotherapie lever metastasen

PhD student/arts-onderzoeker MRI-geleide radiotherapie lever metastasen

Geplaatst Deadline Locatie
7 apr 18 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 mei 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij geïnteresseerd in het doen van onderzoek?
En wil jij een bijdrage leveren aan betere behandelmogelijkheden bij kanker?
Wij zijn op zoek naar een PhD student / arts-onderzoeker op de afdeling radiotherapie Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Het onderzoeksproject
Patiënten met een beperkt aantal levermetastasen worden bij voorkeur geopereerd, om de (ziektevrije) overleving te verbeteren. Dit kan echter tot ernstige complicaties leiden. Stereotactische radiotherapie (SBRT) kan worden ingezet indien een resectie niet mogelijk is, met een geringe kans op ernstige toxiciteit. MRI-geleide SBRT met de MR-Linac, een zeer geavanceerde versneller (bestralingstoestel), kan naar verwachting leiden tot betere uitkomsten voor deze patiëntencategorie, waarmee we hopen in de toekomst deze niet-invasieve behandeling ook aan patiënten met resectabele levermetastasen te kunnen aanbieden.
Binnen dit project gaan we in een groot cohort van patiënten die op de MR-Linac zijn behandeld op zoek naar de optimale dosis voor verschillende subtypen levermetastasen en onderzoeken we de tolerantie dosis van de omliggende gezonde weefsels. Daarnaast gaan we een fase 1-2 studie uitvoeren met complexe adaptieve technieken voor deze patiëntencategorie op de MR-Linac. Deze studies zullen zeer belangrijke uitkomsten opleveren voor een optimale SBRT behandeling van levermetastasen en voor vervolg studies om SBRT te vergelijken met resectie.

Jouw functie
Als PhD student / arts-onderzoeker ben jij de verbindende factor: zowel bij de opstart van deze projecten in het AVL als binnen een groot internationaal consortium. In het AVL zal je nauw betrokken worden bij deze complexe behandelingen, het registreren van behandelresultaten en het analyseren van de uitkomsten, wat natuurlijk uiteindelijk in een promotie moet resulteren.

Specificaties

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een enthousiaste basisarts, biomedische wetenschapper of technisch geneeskundige met aantoonbare affiniteit met de oncologie en met (klinisch gerelateerd) onderzoek. Ben jij nieuwsgierig, analytisch en goed in samenwerken? Weet jij je prioriteiten te stellen en je werk efficiënt in te richten? Ben je in staat zelfstandig te werken, maar weet je op tijd wanneer je moet overleggen? En beschik je over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek!

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Jouw ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden
Het afronden van een promotie op dit gebied maakt je als arts zeer aantrekkelijk voor een opleidingsplek in verschillende oncologische specialismen of geeft je als biomedische wetenschapper of technisch geneeskundige een uitstekende start positie voor een carrière (als onderzoeker) in de oncologie.
Het betreft een aanstelling voor de periode van 4 jaar en de basis voor de arbeidsvoorwaarden is conform de CAO ziekenhuizen. Afhankelijk van je opleiding en ervaring, bedraagt het salaris tussen € 2.882,- en € 3.774,- conform de standaard OIO/ FWG schalen op basis van een 36-urige werkweek (fulltime). Daarnaast maakt een vaste eindejaarsuitkering onderdeel uit van de secundaire voorwaarden.

Werkgever

Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

Je zult als PhD student/ arts-onderzoeker werkzaam zijn op de afdeling radiotherapie in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Op onze afdeling zijn ongeveer 25 PhD studenten werkzaam. Je zult samenwerken met de artsen, fysici en (trial) laboranten betrokken bij dit project en met andere onderzoekers op onze afdeling.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium
  • Gezondheid; Techniek; Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • €2882—€3774 per maand
  • Universitair
  • AT 56242

Werkgever

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Plesmanlaan 121, 1066 CX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you