Docent NT2

Docent NT2

Geplaatst Deadline Locatie
8 apr vandaag Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een gedreven NT2-docent, die graag aan (hoger opgeleide) anderstaligen les geeft, in samenwerking met een team ervaren NT2-professionals? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Wij zijn per 15 augustus 2021 op zoek naar een ervaren docent NT2 die mensen uit verschillende doelgroepen kan helpen hun vaardigheid in het Nederlands als tweede taal op het door hen gewenste niveau te brengen. De cursisten van VU-NT2 zijn internationale studenten en medewerkers van de VU, maar ook inburgeringsplichtigen, expats, kennismigranten, etc van buiten de VU. Zij hebben met elkaar gemeen dat zij allen hoger opgeleid zijn. 

Jouw taken
 • onderwijs NT2 geven aan uiteenlopende doelgroepen van hoogopgeleide anderstaligen
 • onderwijsondersteunende werkzaamheden uitvoeren, zoals het houden van spreekuren, het afnemen van intaketoetsen, het opstellen van rapportages, etc.
 • bijdragen aan de (inhoudelijke) kwaliteit van de NT2-cursussen van VU-NT2

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • een voor het NT2-domein relevante academische opleiding
 • opgeleid tot docent NT2 (afgeronde opleiding) of gecertificeerd als Competent docent NT2 d.m.v. de EVC-procedure van de BVNT2
 • ten minste een jaar ervaring met het lesgeven aan hoogopgeleide, niet-westerse NT2-leerders
 • kan goed werken met MS Office en digitale onderwijstools als Canvas, Teams/Zoom, etc.
 • bereid om in voorkomende situaties ook in de avonden en op zaterdagen te werken
 • ervaring als beoordelaar van Staatsexamens, docent KNM, docent leer-/ studievaardig­heden strekt tot aanbeveling
Competenties
 • leervermogen
 • omgevingsgericht
 • resultaatgericht
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke presentatievaardigheden

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis tussen €2.920 en €4.012 (schaal 9) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel Vaardigheidsdocent 3 en staat open voor 1 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Geesteswetenschappen
De Faculteit der Geesteswetenschappen verbindt verschillende vakgebieden: Taal, Literatuur en Communicatie, Kunst en Cultuur, Geschiedenis, Oudheidwetenschappen en Filosofie. Ons onderwijs en onderzoek focussen op actuele thema’s uit samenleving en wetenschap: van kunstmatige intelligentie tot beeldcultuur, van urbanisatie tot slavernijgeschiedenis, van ‘fake news’ in de journalistiek tot communicatie in organisaties. We zetten sterk in op kleinschalig, vernieuwend onderwijs en op interdisciplinair onderzoek.

Werken bij Geesteswetenschappen is bijdragen aan de kwaliteit van toonaangevend onderwijs en onderzoek, in een inspirerend en persoonlijk werk- en studieklimaat. De faculteit telt ongeveer 1.300 studenten en er werken ruim 250 medewerkers.

VU-NT2
VU-NT2 is een bloeiende afdeling binnen de Faculteit Geesteswetenschappen. We zijn landelijk een prominente aanbieder van NT2-onderwijs aan hoger opgeleide anderstaligen en van opleiding en nascholing van NT2-docenten. Daarnaast zijn we ontwikkelaar van veelgebruikte NT2-lesmethoden voor een breed scala van leeftijden, taalniveaus en opleidingsniveaus. Wij werken samen met partners binnen de VU, zoals het VASVU en het International Office en buiten de VU met zusterorganisaties van andere universiteiten, verenigd in de NUT, met het UAF Stichting voor vluchtelingen en INAmsterdam, het expatcenter van de Gemeente Amsterdam.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 40 uur per week
 • €2920—€4012 per maand
 • Universitair
 • 7372

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you