Universitair docent Orthopedagogiek

Universitair docent Orthopedagogiek

Geplaatst Deadline Locatie
8 apr 25 apr Amsterdam
Ben jij een bevlogen wetenschapper met hart voor hulp bij ontwikkelings- en opvoedingsproblemen? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Je doet onderzoek naar orthopedagogische hulpverlening en ontwikkelt en verzorgt academisch onderwijs hierover. Het accent ligt hierbij op psychosociale interventies bij gezinnen. Je verricht je onderzoek en onderwijs in dialoog met  de praktijk en vertaalt dit in een heldere visie op het beroep van orthopedagoog. 

Jouw taken
 • onderzoek doen naar orthopedagogische hulpverlening
 • ontwikkelen van onderwijs en doen van onderwijsvoorstellen op basis van ontwikkelingen in je vakgebied
 • coordineren en verzorgen van praktijkgeoriënteerd onderwijs in de bachelor Pedagogische Wetenschappen en in het Mastertraject Klinische Orthopedagogiek
 • begeleiden van klinische praktijkstages
 • deelnemen aan en leiden van projectteams, zowel voor onderzoeks- als onderwijsprojecten
 • De verdeling van taken gaat uit van 50% onderzoek en 50% onderwijs, met inbegrip van bestuurlijke en beheerstaken 

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • masteropleiding, in de richting van de orthopedagogiek of verwante discipline
 • afgerond promotieonderzoek op het terrein van deze functie
 • minimaal 2 jaar ervaring als gedragskundige in de praktijk
 • klinische beroepsregistratie als Orthopedagoog-generalist of gz-psycholoog
 • BasisKwalificatieOnderwijs (BKO) dan wel bereidheid om deze kwalificatie te behalen

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.746 (schaal 11) en maximaal €5.826 (schaal 12) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Universitair docent 1, Universitair docent 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 5 jaar. 

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • goede doorgroei mogelijkheden
 • mogelijkheid tot sparen van vakantiedagen, bijvoorbeeld voor sabbatical leave
 • gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.
 
Over de afdeling Pedagogische en OnderwijsWetenschappen (POW)
De afdeling vormt een dynamische en hechte groep, waarin samenwerking en relevantie van het werk hoog in het vaandel staan. Dat geldt niet alleen binnen en tussen de secties, maar ook voor langjarige samenwerkingsverbanden met praktijkinstelling. Voorbeelden hiervan zijn de Academische Werkplaats Kindermishandeling (met Kenter Jeugdzorg), Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA), Academische Werkplaats 's Heeren Loo - VU, en de Academische Werkplaats Bartimeus - VU. Deze en nog vele andere samenwerkingen met het veld bieden interessante mogelijkheden voor het ontwikkelen van onderzoeks- en onderwijsactiviteiten met professionals, ervaringsdeskundigen en scientist-practitioners.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 25 april 2021. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. 

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Carlo Schuengel
Functie: leider sectie Ontwikkelingspedagogiek
Telefoonnummer: 020-5988905
E-mail: c.schuengel@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Gedrag en maatschappij
 • 32—40 uur per week
 • €3746—€5826 per maand
 • Gepromoveerd
 • 7363

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 25 apr. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).