Universitair docent Staats- en bestuursrecht

Universitair docent Staats- en bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
8 apr 28 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 apr 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bent u een (bijna) gepromoveerde jurist op het terrein van het Staats- en bestuursrecht? En wilt u zich verder ontwikkelen in de universitaire wereld? Solliciteer dan als Universitair Docent bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Als universitair docent Staats- en bestuursrecht verzorgt u onderwijs op het terrein van het Staats- en bestuursrecht in de bachelor- en masterfase van de opleiding Rechtsgeleerdheid. Mede afhankelijk van uw voorkeuren en expertise kunt u een bijdrage leveren aan enige vakken van onze afstudeerrichting Jurist & Overheid. Onder uw onderwijstaken vallen coördinatie werkzaamheden, het leveren van een bijdrage aan onderwijsvernieuwing en de begeleiding van scripties.

U verricht zelfstandig wetenschappelijk onderzoek. Daarmee participeert u in het onderzoeksprogramma 'Grondrechten, Regulering en de Verantwoordelijke Overheid' of in het programma ‘Public Contracts: Law and Governance'. Zie over de onderzoeksprogrammering: 
https://www.rechten.vu.nl/nl/onderzoek/organisatie/onderzoeksprogrammas

Daarnaast levert u een bijdrage aan (de werving van) extern gefinancierd onderzoek en/of onderwijs. Een deel van de functie-inhoud bestaat uit het verzorgen van een bestuurstaak binnen de sectie of de faculteit. Voor de functie geldt dat u een bijdrage levert aan (de werving van) extern gefinancierd onderzoek en/of onderwijs. Een deel van de functie-inhoud bestaat voorts uit het verzorgen van een bestuurstaak binnen de sectie of de faculteit.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • U bent gepromoveerd op het terrein van het staats-of bestuursrecht of beschikt ten minste over goedkeuring van de promotor(es) van het manuscript van het proefschrift
 • U beschikt over onderzoekskwaliteiten die tot uitdrukking komen in wetenschappelijke publicaties
 • U beschikt over goede communicatieve en didactische vaardigheden en bent in het bezit van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), dan wel bereid deze op korte termijn te behalen. U heeft een aantoonbare aanleg voor organisatorische taken
 • U bent in staat zelfstandig onderzoek te verrichten en onderwijs te verzorgen, maar u bent eveneens een teamspeler

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.746 (schaal 11) en maximaal €5.826 (schaal 12) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel Universitair docent 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 2 jaar. 
Verlenging van de aanstelling behoort tot de mogelijkheden met uitzicht op een vaste aanstelling.Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De faculteit der Rechtsgeleerdheid verzorgt bacheloropleidingen op drie gebieden: Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht en Criminologie. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod aan masteropleidingen en contractonderwijs. Ons onderwijs en onderzoek richten zich op de maatschappelijke functie en relevantie van het recht: van verbintenissen in de platformeconomie tot het nieuwe werken, van koloniaal onrecht tot medische aansprakelijkheid, van gezinshereniging tot burgerinspraak, van zedendelicten tot gijzelsoftware. Ons onderzoek heeft vaak een internationaal en multidisciplinair karakter.

Werken bij de faculteit Rechtsgeleerdheid is werken in een actieve en inspirerende academische omgeving. Samen met je collega’s draag je in een goede onderlinge werksfeer bij aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. De faculteit telt ruim 300 medewerkers en 3.000 studenten.
Over afdeling, sectie
De sectie Staats- en bestuursrecht biedt een dynamische en inspirerende werkomgeving. De sectie hecht grote waarde aan de kwaliteit van het onderzoek en onderwijs en aan een goede onderlinge werksfeer. Zie over deze sectie: https://rechten.vu.nl/nl/organisatie/bureau/staats-en- bestuursrecht

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Recht
 • 32—40 uur per week
 • €3746—€5826 per maand
 • Universitair
 • 7380

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you