Communicatiemedewerker

Communicatiemedewerker

Geplaatst Deadline Locatie
13 apr 30 apr Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij op zoek naar een afwisselde baan met een breed takenpakket waarin communicatie met en over wetenschap centraal staat? Wil jij je inzetten om de brug te slaan tussen wetenschap en maatschappij? En ben jij die enthousiaste en leergierige duizendpoot, met een duidelijke online expertise?

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een gedreven en breed inzetbare communicatiemedewerker. Als communicatiemedewerker ben je medeverantwoordelijk voor het up to date houden van de SGW-informatie op de NWO-website en voor het dagelijks beheer van de content voor andere SGW-communicatiemiddelen. Naast het plaatsen van content van anderen, klim je zelf ook in de pen om teksten en berichtjes te schrijven. Bijvoorbeeld korte nieuwsberichten over onderzoeksresultaten voor de website, voor de NWO-nieuwsbrief en voor social media. Je beschikt over goede schrijfvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels. Daarnaast neem je deel aan het NWO-brede webmasteroverleg en eventuele andere samenwerkingsverbanden/projectteams, met als doel het uitwisselen van kennis en het doorontwikkelen van de communicatie van NWO. Je vindt het vanzelfsprekend om de verbinding op te zoeken met de andere domeinen en collega’s buiten je eigen team. Zo nodig val je collega’s bij op het gebied van webcare/monitoring en lever je een bijdrage aan rapportages op basis van webanalytics. Je werkt bovendien mee aan de samenstelling, opmaak en verzending van de tweewekelijkse NWO-nieuwsbrief en enkele themanieuwsbrieven.

Tot slot ben je breed inzetbaar binnen het SGW-communicatieteam om communicatieadviseurs te ondersteunen bij andere communicatiewerkzaamheden. Bijvoorbeeld ondersteuning bij het organiseren van evenementen door externe bureaus aan te sturen of door de productie van artikelen en cases over NWO-programma’s en NWO-gefinancierd onderzoek te begeleiden. Daarvoor schakel je moeiteloos met tekstschrijvers, vormgevers en bewaak je de planning om te komen tot een mooi eindresultaat. Kortom: je bent een allround medewerker die binnen het team flexibel kan bijspringen daar waar nodig is.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

De medewerker die wij zoeken:
  • minimaal een hbo-opleiding heeft afgerond in een communicatierichting;
  • voelt zich thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving;
  • ervaring met productie van communicatiemiddelen, het begeleiden en beoordelen van de kwaliteit ervan;
  • goede contactuele eigenschappen en organisatorische kwaliteiten;
  • goede spreek- en schrijfvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels;
  • ervaring met webcare en monitoring;
  • ervaring met het redigeren van teksten en het schrijven van (zakelijke) content op social media;
  • kennis van interactieve media en relevante software zoals CMS;
  • een zelfstandige werkhouding waarbij je goed samenwerkt in een team;
  • een flexibele instelling en de bereidheid om zowel in het eigen team als binnen het grotere verband van de afdeling de samenwerking op te zoeken en actief bij te dragen aan het goed functioneren van de afdeling Communicatie als geheel.

Daarnaast herken je jezelf in de kernwaarden van NWO: betrokken, betrouwbaar, verbindend en grensverleggend.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

We bieden een aanstelling voor 32 uur per week, voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren de mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en maximaal € 3.633,- (schaal 8 van bijlage 1 van CAO-Onderzoekinstellingen), bij een 38-urige werkweek. Verder hebben we een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden waaronder 6 tot 8 weken verlof, eindejaarsuitkering, goede pensioenregeling, ruime opleidingsmogelijkheden en sportfaciliteiten op het werk.

Werkgever

NWO

Je maakt onderdeel uit van de centrale afdeling Communicatie van NWO, die bestaat uit meerdere teams. Jij komt te werken in het communicatieteam van het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen (SGW). Het SGW-domein financiert en stimuleert onderzoek naar vragen als: hoe houden we steeds groter wordende steden leefbaar, bereikbaar en vitaal? Welke rol speelt religie in nationale en internationale conflicten? Hoe kan kunst en cultureel erfgoed voor een breed publiek toegankelijk blijven? Het SGW-communicatieteam bestaat uit vier communicatieadviseurs, drie communicatiemedewerkers en een teamleider.

http://www.nwo.nl

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 32 uur per week
  • HBO
  • 3782

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2593 CE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you