Onderzoeksmedewerker - NIOO-KNAW - Wageningen

Onderzoeksmedewerker - NIOO-KNAW - Wageningen

Geplaatst Deadline Locatie
30 apr 16 mei Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor de ondersteuning van onderzoek aan waterkwaliteit en ecologie rondom zonneparken zoekt het kennisteam AKWA van de afdeling Aquatische Ecologie van het NIOO-KNAW in Wageningen per direct een Onderzoeksmedewerker. 

Functie informatie:
Het NIOO-KNAW doet onderzoek naar de impact van drijvende zonneparken op waterkwaliteit en koolstofopslag capaciteit. Binnen dit project zoeken wij naar een medewerker ter ondersteuning van het lopende onderzoek op de Markeplas in Hengelo (GLD).

De medewerker zal verantwoordelijk zijn voor het opzetten en uitvoeren van maandelijkse veldcampagnes naar de proeflocatie, het uit- en opwerken van monsters in het lab en het analyseren van data gemeten in het lab en in het veld met hoog frequente sensoren. Naast veldmetingen zal de medewerker bijdragen aan het vergroten van begrip van het watersysteem van de proeflocatie door middel van modelanalyses met het ecosysteemmodel PCLake+. Aangezien gewerkt wordt met verschillende meetapparatuur en modellen is enige affiniteit met techniek wenselijk. Verder is binnen het project is communicatie met andere projectpartners en de lokale omgeving belangrijk. Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands zijn dan ook onmisbaar.

De medewerker zal onderdeel zijn van het kennisteam AKWA (www.nioo.knaw.nl/awka). In dit team wordt expliciet de verbinding tussen wetenschap en praktijk gezocht. Binnen de functie is ruimte om in deze groep zowel qua onderzoek vaardigheden als qua praktijkkennis ervaring op te doen. Voor deze functie zoeken wij iemand die het leuk vindt om afwisselend werk te doen, actief mee te denken met opzet van onderzoek en graag werkt in een teamverband.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Voor dit werk zoeken we een medewerker die:

 • Een afgeronde HBO opleiding in de toegepaste biologie, (aquatische) ecologie, waterbeheer of vergelijkbare opleiding heeft
 • In het bezit is van rijbewijs B
 • Goede zwemvaardigheden heeft
 • Graag in teamverband samenwerkt
 • Ervaring heeft met het opzetten en deelnemen aan veldcampagnes op en om het water
 • Affiniteit heeft met lab-werkzaamheden zoals verwerken van verzamelde watermonsters uit het veld
 • Affiniteit heeft met data-analyse van grootte datasets
 • Goed Nederlands en Engels schrijft om goed te kunnen communiceren met internationale collega’s

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidscontract:
Het contract is voor bepaalde tijd, voor een periode van één jaar. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot een verlenging van twee jaar. Standplaats is Wageningen.

Salaris:
Afhankelijk van opleiding en werkervaring maximaal schaal 7. De CAO-Nederlandse Universiteiten is van toepassing. Binnen de CAO is een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden gedefinieerd. Pensioenregeling en de mogelijkheid tot uitruil van arbeidsvoorwaarden maken hiervan onderdeel uit.

Werkgever

Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO)

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het NIOO doet ecologisch onderzoek in de zee, op het land en in het zoete water. Daarbij onderzoekt het hoe levende wezens met elkaar en met hun omgeving omgaan. Voor het stimuleren van biodiversiteit en duurzaamheid in natuur en maatschappij maakt het NIOO gebruik van een wereldwijd netwerk van wetenschappers, beleidsmakers, natuurbeheerders en andere stakeholders.

Specificaties

 • Techniek / laboratorium; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Natuurwetenschappen
 • max. 38 uur per week
 • Universitair
 • AT2021-052 - AqE-2111

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg 10, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you