Coördinator bibliotheekonderzoek

Coördinator bibliotheekonderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
3 mei 16 mei Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Waar (kilo)meters aan encyclopedieën, digital-scholarship, webarchivering en de Bibliotheekmonitor samenkomen. Dat is de KB in Den Haag.
En het is de plek waar jij als onze tijdelijk coördinator bibliotheekonderzoek zorgt dat onze deelname aan verschillende onderzoeksinstrumenten en projecten - zoals de Bibliotheekmonitor, Impactmonitor, Outputregistratietool en Haal meer uit data - soepel loopt.

Functieomschrijving

Waar (kilo)meters aan encyclopedieën, digital-scholarship, webarchivering en de Bibliotheekmonitor samenkomen. Dat is de KB in Den Haag.     
En het is de plek waar jij als onze tijdelijk coördinator bibliotheekonderzoek zorgt dat onze deelname aan verschillende onderzoeksinstrumenten en projecten - zoals de Bibliotheekmonitor, Impactmonitor, Outputregistratietool en Haal meer uit data - soepel loopt.

Stilstaan is geen optie.   
In deze functie vervang je voor 6 maanden onze coördinator bibliotheekonderzoek. Door de grote diversiteit van de projecten die je coördineert, is je werk heel afwisselend. Je hebt veel contact met collega’s uit het netwerk van openbare bibliotheken, de Provinciale OndersteuningsInstellingen en het externe onderzoeksbureau waar wij mee samenwerken. En je hebt een grote mate van zelfstandigheid en ruimte voor je eigen inbreng en ideeën. En er is meer. Jij bent de coördinator bibliotheekonderzoek die:

 • het overzicht over lopende en toekomstige projecten houdt.
 • de administratie van de verschillende onderzoeken nauwkeurig bijhoudt en documenteert.
 • uitnodigingen en reminders voor onderzoeken opstelt en bibliotheken aanspoort om deel te nemen.
 • de response en datakwaliteit van onderzoeken bewaakt.
 • regelmatig webinars, online presentaties en workshops mee organiseert.

Daar komt bij dat jij ervoor zorgt dat geen vraag over de verschillende instrumenten en projecten onbeantwoord blijft en alle bibliotheken probleemloos aan de onderzoeken deelnemen.
 

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Ben jij het talent dat wij zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw gestructureerde werkwijze  gecombineerd met jouw gemak om met mensen te communiceren? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature coördinator bibliotheekonderzoek aanvult met:

 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring als onderzoeksmedewerker, communicatiemedewerker, project management ondersteuner of community manager.
 • analytisch denkvermogen en cijfermatig inzicht.
 • gevorderde kennis van Excel.
 • talent om snel je weg in een organisatie te vinden.
 • communicatieve vaardigheden en een goede dosis overtuigingskracht.
   

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 maanden.

Kies jij voor de KB?
Dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

 •  een brutomaandsalaris tussen € 2980 en € 4109 (schaal 9).
 • een dienstverband voor zes maanden vanwege zwangerschapsvervanging.
 • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
 • 100% vergoeding van jouw OV-reiskosten.
 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.
 •  een dertiende maand (8,33%).

Deze arbeidsvoorwaarden (en meer) gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature coördinator bibliotheekonderzoek is een tijdelijk dienstverband voor 32 uur per week aan de orde.

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Bij ons gebeurt meer dan je denkt.
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB ook een innovatieve werkgever is. Want dat zijn we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. En door met elkaar te streven naar een samenleving waar iedereen volwaardig mee kan doen. Zo zijn we er ook voor de allerjongsten met voorleeskoffertjes en voor senioren met tabletcursussen en voor laaggeletterden met taalhulp. Maatschappelijke uitdagingen zoals deze gaan we aan met andere netwerkpartners.  

Afdeling

Onderzoek

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team Openbare bibliotheken van de afdeling Onderzoek. Op deze afdeling werk je samen met zo’n 18 collega’s aan uiteenlopende onderzoeksonderwerpen, van Data science en AI tot onderzoek voor de openbare bibliotheeksector en digitale toegankelijkheid. Wat ons bindt, is de ambitie om gezamenlijk de voelsprieten voor trends en vernieuwing in het bibliotheekvak te zijn en de weg naar innovatie voor te bereiden. We werken veel samen in onderzoeksprojecten,  gefinancierd vanuit nationale en Europese onderzoekssubsidies. Ook werken we samen met gerenommeerde partners in het Cultural AI Lab en het Future Libraries Lab. Hoe jouw 18 toekomstige collega’s zelf de sfeer omschrijven? Als enthousiast, innovatief en goed lopend. Martijn stuurt de afdeling aan.  Hij is een gedreven leidinggevende die teamleden stimuleert zelfstandig te werken en kritisch met elkaar mee te denken.    

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Marketing en communicatie; Management
 • max. 32 uur per week
 • €2980—€4109 per maand
 • HBO
 • 21-16-013

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you