HBO Onderzoeker Visserij

HBO Onderzoeker Visserij

Geplaatst Deadline Locatie
6 mei 30 mei Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zoeken een onderzoeker op HBO niveau die ondersteunt bij onderzoeken naar een duurzame visserij die economisch rendeert en in balans met het mariene ecosysteem plaatsvindt. WMR doet in nauw overleg met beleidsmakers en in samenwerking met de visserijsector onderzoek aan dit maatschappelijk actuele onderwerp. Wij zoeken een HBO onderzoeker die actief meewerkt aan het uitvoeren van (deel)projecten in ons visserijonderzoek. Je werkt vooral mee aan onderzoek op het gebied van innovatieve monitoring van de commerciële visserij. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om dataverzameling voor visserijonderzoek, het in kaart brengen van vangstsamenstelling d.m.v. innovatieve monitoringsmethodes, zoals video-monitoring. Je ondersteunt projectleiders en houdt contact met vissers en draagt bij aan de organisatie waarnemersreizen aan boord. Je levert een bijdrage aan de controle van aangeleverde gegevens. Je werkt in teamverband. Je rapporteert aan onderzoekers en levert een bijdrage aan de opstelling wetenschappelijke publicaties, rapporten en protocollen. Zeegaand onderzoek maakt deel uit van de functie. Je beschikt daarom over een paar zeebenen.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Wij vragen een enthousiaste en ambitieuze HBO'er met een relevante hogere beroepsopleiding op het gebied van mariene biologie of ecologie. Je hebt aantoonbare affiniteit met- en een goede kennis van actuele ontwikkelingen in het visserijbeleid. Je vindt het leuk en uitdagend om met vissers in projecten samen te werken en een brug te slaan tussen praktijk en toegepast wetenschappelijk onderzoek. Je hebt aantoonbare ervaring met het doen van veldwerk en het werken binnen projecten. Je bent vaardig in het verwerken van onderzoeksresultaten. Je functioneert zowel zelfstandig als in teamverband goed en bent sterk in het communiceren met mensen met verschillende achtergronden. Je bent resultaatgericht, proactief en betrokken. In verband met visserijbijeenkomst en vaarreizen ben je flexibel in je werkuren.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP;
 • de mogelijkheid om in deeltijd te werken.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2435,- tot maximaal €3209,- (schaal 7) bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research. Je treedt in dienst bij een Payroll bedrijf met een contract voor een jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Standplaats is IJmuiden.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen Marine Research, is een toonaangevend, onafhankelijk onderzoeksinstituut dat zich richt op strategisch en toegepast marien ecologisch onderzoek. Het instituut is medio 2006 opgericht. Producten en diensten worden projectmatig uitgevoerd (ruim 400 onderzoeksprojecten) en zijn divers van aard: veldonderzoek, experimenten op realistische schaal, verkennende studies op lab schaal, datamanagement en modellering. Het instituut beschikt over moderne onderzoeksfaciliteiten en is ISO 9001 gecertificeerd. Wageningen Marine Research is een organisatieonderdeel van Wageningen University & Research. Wageningen Marine Research heeft een locatie in Den Helder, IJmuiden en Yerseke.

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.500 medewerkers en 12.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak. Wij zijn uitgeroepen tot Beste Werkgever in de categorie Onderwijs 2019-2020.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Natuurwetenschappen
 • max. 36 uur per week
 • HBO
 • 727533

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you