Business Cooperation Manager Technische Natuurwetenschappen

Business Cooperation Manager Technische Natuurwetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 30 jun Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als Business Cooperation Manager bij de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW) zit je om tafel met wetenschappers en hun (potentiële) business-, academische- en start up- partners.

Functieomschrijving

De TU Delft behoort tot de 20 beste universiteiten in Europa én tot de top 20 technische universiteiten wereldwijd en neemt internationaal een leidende positie in onderzoek en innovatie op uiteenlopende gebieden, veelal in samenwerking met partners binnen de academische wereld, de samenleving en het bedrijfsleven. Specifiek voor de samenwerking met het bedrijfsleven is de afdeling Corporate Innovation opgesteld.

Als Business Cooperation Manager bij de faculteit Technische Natuurwetenschappen (TNW), gericht op onder meer de sleuteltechnologieën kwantum- en nanotechnologie, fotonica, biotechnologie, synthetische biologie en materialen voor energieopslag en –conversie, zit je om tafel met wetenschappers en hun (potentiële) business-, academische- en start up- partners om projecten en programma’s te ontwikkelen en daar financiering voor te arrangeren. Dit doe je door het hele proces van idee tot volledig uitontwikkeld project te faciliteren en een actieve rol te vervullen in interne, nationale en internationale innovatieclusters, consortia en netwerken.

Als Business Cooperation Manager:

  • Begeleid je afdelingen en onderzoekers van TNW bij het verder inrichten van de marktstrategie.
  • Identificeer je en leg je relaties met mogelijke nieuwe gebruikers van onze onderzoeksinfrastructuur zoals het Reactor Instituut Delft, het Katalyse lab en de geavanceerde electronen-microscopen.
  • Lever je een actieve bijdrage aan regionale innovatieclusters waar wordt samengewerkt met (academische)experts, maatschappelijke partijen, startups en corporates.
  • Bouw je aan een duurzame relatie met bestaande en nieuwe samenwerkingspartners van de faculteit.
  • Verbind je toonaangevende ondernemingen met het interne netwerk op de thema’s van TNW, samen met onderzoekers, field-labs en andere activiteiten binnen de TU Delft.
  • Help je onderzoekers en partners met het identificeren en verkennen van onderzoekstrajecten en pilotprojecten en het uitwerken en opzetten van projecten in publiek-private samenwerkingsverbanden.
  • Fungeer je in voorkomende gevallen als projectmanager bij het opbouwen van samenwerkingsverbanden.
  • Ga je actief op zoek naar financieringsmogelijkheden vanuit het (internationale) bedrijfsleven.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Je hebt een aantoonbaar trackrecord dat laat zien dat je innovatief en ondernemend bent en houdt van creatieve oplossingen. Je bent een verbinder. Je voelt je thuis in de rol van coördinator en sparringpartner. Je hebt oog voor uitdagingen waar private partijen voor staan. Je bent analytisch ingesteld en in staat om snel de essentie van onderzoeks- en projectideeën te doorgronden en je voelt je thuis in een dynamische en innoverende academische omgeving. Je hebt kennis van innovatieprocessen en projectmanagement, beschikt over organisatorische kwaliteiten en hebt gevoel voor verhoudingen en belangen in een complexe organisatie.

Je bent communicatief zeer sterk. Je schakelt makkelijk met zowel topwetenschappers en hoger management binnen bedrijven. Je hebt een relevant netwerk of bent aantoonbaar in staat een dergelijk netwerk snel op te bouwen, werkt goed in teamverband maar weet door je proactieve houding ook zelfstandig resultaten te behalen. Je bent in staat om onderscheid te maken tussen rollen, taken en functies van spelers in een project of programma-ontwikkeltraject. Ondanks hun verschillende achtergronden en belangen weet je mensen met elkaar te verbinden via de inhoud van onderzoek, hun eigen motivatie en door goed te luisteren. Je bent flexibel en in staat om te werken met (krappe) deadlines.

Verder beschik je over:

  • Academisch werk- en denkniveau en ervaring in een verbindende rol.
  • Relevante commerciële werkervaring bij voorkeur bij een grote onderneming of een hightech startup.
  • Specifieke kennis en affiniteit met onderwerpen op het gebied van technische natuurwetenschappen.
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden (zowel Nederlands als Engels).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

  • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
  • De functie heeft een omvang van 38 uur (1,0 fte). Een part time dienstverband van 34 uur is bespreekbaar. 
  • Een salaris volgens de CAO van de Nederlandse Universiteiten, plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
  • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
  • Korting bij zorgverzekeraars.
  • Flexibele werkweek.
  • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
  • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
  • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
  • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context. Bij TU Delft omarmen we diversiteit en streven we ernaar zo inclusief mogelijk te zijn (zie onze gedragscode). Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. 

Challenge. Change. Impact!  

Faculteit Technische Natuurwetenschappen

Met meer dan 1.000 medewerkers, waaronder 135 baanbrekende hoofdonderzoekers (principal investigators), en ongeveer 3.400 gepassioneerde studenten is de faculteit Technische Natuurwetenschappen een inspirerend wetenschappelijk ecosysteem. Onze faculteit richt zich op sleuteltechnologieën, zoals quantum- en nanotechnologie, fotonica, biotechnologie, synthetische biologie en materialen voor energieopslag en -conversie, en biedt oplossingen voor belangrijke problemen van de 21e eeuw. Daarvoor leiden we studenten op in brede bachelor- en specialistische masteropleidingen met een sterke onderzoekscomponent. Onze wetenschappers verrichten baanbrekend fundamenteel en toegepast onderzoek op het gebied van Life and Health Science & Technology, Nanoscience, Chemical Engineering, Radiation Science & Technology en Engineering Physics. We leiden ook de volgende generatie middelbare school docenten en wetenschapsvoorlichters op. Klik hier om naar de website van faculteit Technische Natuurwetenschappen te gaan.

Afdeling

Universiteitsdienst - Strategic Development

De directie Strategic Development levert het College van Bestuur van de TU Delft advies en praktische ondersteuning op o.a. de volgende gebieden: actuele (landelijke) beleidsissues op het gebied van hoger onderwijs, strategische planvorming van de universiteit, onderzoekprofilering, (inter)nationale samenwerking, onderzoekfinanciering en business intelligence. Medewerkers hebben kennis van en ervaring met het werken in een grote, complexe organisatie, sterk conceptueel vermogen, aanpassingsvermogen en organisatie-sensitiviteit, zijn resultaat- en productgericht, en hebben een goed ontwikkeld vermogen om in een complex netwerk te opereren in de directe nabijheid van het bestuur van de instelling.

TU Delft Valorisation Centre

Valorisatie is een van de drie kerntaken van de universiteit, naast onderwijs en onderzoek. Valorisatie wil zeggen het creëren van maatschappelijke en economische waarde uit wetenschappelijke kennis. Het Valorisation Centre van de TU Delft ondersteunt wetenschappers en ondersteunend personeel van de Universiteit bij het opzetten van samenwerkingen tussen bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen om gezamenlijk aan maatschappelijke vraagstukken te werken en kennis door te geven aan de maatschappij. Het Valorisation Centre is opgezet als matrixorganisatie waarin afdelingen vanuit verschillende directies van de TU Delft participeren.

De afdeling Corporate Innovation, waartoe de Business Developers horen, faciliteert wetenschappers bij het ontwikkelen en onderhouden van samenwerkingen in zowel de publieke als de private sector.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 34—38 uur per week
  • €5190—€6317 per maand
  • Universitair
  • TUD01121

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you