Manager energie en energietransitie

Manager energie en energietransitie

Geplaatst Deadline Locatie
18 mei 9 jun Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een ervaren (strategisch) adviseur op het gebied van energie en energietransitie? Wil jij een belangrijke rol spelen in de energietransitie van de Radboud Universiteit? Lees dan snel verder!

Als manager energie en energietransitie werk je aan de ontwikkeling van de energietransitie van de Radboud Universiteit in de breedste zin van het woord. Je bent de spil in de ontwikkeling van beleid en programma’s voor de energietransitie. Daarvoor analyseer je gegevens over energieverbruik op de campus, ontwikkel je samen met de technisch specialisten ideeën voor energiebesparing en zet je gebruikersgroepen rondom energiebesparing op. Indien nodig schakel je daarbij externe adviseurs in waarvoor je de rol van opdrachtgever hebt. Je bent dé gesprekspartner en adviseur voor de Radboud Universiteit op dit beleidsterrein.

Je initieert en definieert programma’s en projecten op het gebied van energie, stemt deze af met al lopende of nieuwe (onderhouds)projecten waarna je de uitvoering overdraagt aan collega’s van de afdeling Consultancy & Projects of andere afdelingen van Campus & Facilities. Vanzelfsprekend blijf je op de achtergrond inhoudelijk betrokken zodat de projectdoelstellingen worden gehaald. Je legt gemakkelijk verbanden met andere beleidsterreinen en maakt daarbij soepel contact met veel collega’s. Met het Radboudumc werk je samen aan de duurzame inkoop van energie. Je stelt jaarlijks een Energie Jaarverslag op dat de voortgang van de energietransitie inzichtelijk maakt.

Ook buiten de Radboud Universiteit ben je het aanspreekpunt op het gebied van energie. Je hebt contact met andere partners op de campus zoals het Radboudumc, Hogeschool Arnhem Nijmegen en SSH&, met overheidsinstanties en energiebedrijven maar ook met andere universiteiten in Nederland. Je rapporteert aan het hoofd Campus Development.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau en een technische opleiding met specialisatie/aanvulling energie op minimaal hbo-niveau.
  • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring op het gebied van energietransitie, kennis van de energiewereld, energietechnieken en (utiliteits)installaties en ervaring met het ontwikkelen en implementeren van een (strategisch) energiebeleid.
  • De volgende competenties: analytisch sterk, autonoom, vastberaden, samenwerkingsgericht, ondernemend, overtuigend en resultaatgericht.
  • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk, zowel in het Nederlands als in het Engels.
  • Werkervaring in een grote, complexe organisatie is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

  • Aanstelling: 1,0 fte.
  • Maximum salaris per maand € 5.826,- bruto op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
  • Het salaris is afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring.
  • Het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Contractduur: 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • De gewenste datum indiensttreding is zo spoedig mogelijk.
  • Bekijk ook onze andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling.

Werkgever

Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 22.000 studenten en 5.000 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent, samenwerking en een leven lang ontwikkelen. Je bent nodig!

Afdeling

Campus & Facilities

Radboud Services omvat de centrale ondersteunende diensten van de Radboud Universiteit, de divisie Campus & Facilities is één van de zes divisies van Radboud Services. Campus & Facilities is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de voorzieningen en faciliteiten op de campus. Bij de afdeling Campus Development (6 fte) worden strategische beleidskaders ontwikkeld voor beleidsterreinen als mobiliteit, duurzaamheid, vastgoed, werkomgeving, dienstverlening, terreininrichting, verbinding en cultuur. Energie(transitie) is daarbij een belangrijk speerpunt.

Naast de functie van manager energie en energietransitie is binnen de afdeling Campus Development nog een collega werkzaam specifiek op het terrein van duurzaamheid. Zij ondersteunt bij de werkzaamheden van de energie(transitie). Buiten de afdeling leveren collega’s ook ondersteuning, bijvoorbeeld bij de energiemonitoring, het beheer en onderhoud van het Hybride Energie Net en technisch specialisten op gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en regeltechniek. Daarnaast wordt op duurzaamheidsgebied nauw samengewerkt met de programmadirecteur Duurzaamheid van de Radboud Universiteit en het Radboudumc.

De Radboud Universiteit kent een lange geschiedenis van energiebesparing en loopt voorop in het maken van beleid en het uitvoeren hiervan. Recent is het nieuwe Energiebeleidsplan vastgesteld met als doel energieneutraal in 2050 maar nadrukkelijk ook de opgave om te onderzoeken of dit vervroegd kan worden naar 2040. De universiteit is eigenaar én beheerder van de gebouwen en infrastructuur. Dit betekent dat de werking van het energiebeleid direct zichtbaar is op de meters. Maar het biedt ook extra mogelijkheden voor uitvoering, bijvoorbeeld: de ontwikkeling van een eigen 5e generatie warmtenet. Voor meer informatie zie de website. De afgelopen jaren is al telkens stevige besparing op de energiemeters zichtbaar!

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 40 uur per week
  • max. €5826 per maand
  • Universitair
  • 1150766

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you