Medewerker Digitaliseringsprojecten - IISG-KNAW - Amsterdam

Medewerker Digitaliseringsprojecten - IISG-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
21 mei 16 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 jun 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) per direct op zoek naar een Medewerker Digitaliseringsprojecten.

In deze functie:
Ga je samen met een team aan de slag om IISG collecties gereed te maken voor digitalisering
Flinke delen van de omvangrijke en veelzijdige collectie van het IISG worden gedigitaliseerd. Dat gebeurt in externe projecten als Metamorfoze en interne projecten. Voordat het materiaal kan worden gedigitaliseerd moet het worden voorbereid. De collectie wordt nagelopen op fysieke schade en waar nodig gerepareerd. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de medewerker collectiebehoud. Daarnaast wordt de inhoud van de collectie nagelopen aan de hand van de bestaande inventarislijsten en zo nodig aangepast. Dat kan gaan van kleine aanpassingen tot aan een complete herordening van het archief. Kennis van, en ervaring met, het archiveren van (particuliere) archieven zijn daarom een vereiste. Kennis van de metadatastandaard Encoded Archival Description (EAD) is daarbij een pré. Je bent nauwkeurig en vlot in je werk en kan goed binnen een vastgestelde planning werken.

coördineer je de taken van het team materiaalvoorbereiders
Je zorgt dat het team materiaalvoorbereiders goed samenwerkt en de werkzaamheden efficiënt verlopen. Je bent een vraagbaak voor de teamleden waar het gaat om de fysieke voorbereiding van het materiaal. Goede sociale vaardigheden zijn daarom van belang. Ook kun je je zowel in het Engels als in het Nederlands goed uitdrukken, mondeling en schriftelijk.

ondersteun je de projectleider(s) van digitaliseringsprojecten
Je ondersteunt de projectleider(s) bij het opstellen van nieuwe projectvoorstellen en planningen. Tijdens de uitvoering sta je in nauw contact met de projectleiders. Je monitort de voortgang van de materiaalvoorbereiding en reageert snel op mogelijke problemen in de uitvoering. Een proactieve houding en goede communicatieve eigenschappen zijn daarom belangrijk

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Zie functieomschrijving.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?
De aanstelling bij het IISG is voor de duur van één jaar. Afhankelijk van projectfinanciering is een verlenging mogelijk. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.329,-- en maximaal € 3.144,-- (schaal 7 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek.

Het IISG biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantieuitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Werkgever

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Het IISG is een van de drie instituten van de KNAW die samenwerken in het KNAW Humanities Cluster (HUC) waarin geesteswetenschappelijk onderzoek wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt.

Afdeling

Data- en Collectiemanagement

Het team waarin je komt te werken maakt onderdeel uit van de afdeling Data- en Collectiemanagement. Deze afdeling verwerkt, beschrijft en verrijkt analoge en digitale collecties en datasets rond het thema arbeid, arbeidsverhoudingen en bredere sociale en sociaaleconomische thema’s en sociale bewegingen. Er zijn verschillende, soms wisselende teams die nauw met elkaar samenwerken. De afdeling wordt regelmatig versterkt met stagiairs, projectmedewerkers en vrijwilligers.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 30.4—38 uur per week
  • €2329—€3144 per maand
  • MBO+
  • AT2021-064

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cruquiusweg 31, 1019 AT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you