Functioneel beheerder Roosteren (0,8–1,0 fte)

Functioneel beheerder Roosteren (0,8–1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 mei 13 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je relevante kennis over het beheren van (onderwijs)applicaties en processen binnen het Hoger Onderwijs?
Kun jij de rol van sparringpartner vervullen voor je collega’s, de roostercoördinator, IT, key users en overige gebruikers in het roosterproces? Ben jij onze nieuwe collega die met enthousiasme alle betrokken partijen weet te verbinden?
En is samenwerken voor jou vanzelfsprekend? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Als Functioneel beheerder Roosteren bij ABO ben jij het aanspreekpunt voor roosterapplicaties en bied je ondersteuning aan je (directe) collega’s. Bij deze functie ligt de nadruk op het beheer van, het adviseren over en het doorvoeren van verbeteringen in het roosterproces en de ondersteunende applicatie. Je bent medeverantwoordelijk voor het inrichten van de nieuwe roostersoftware en het functioneel vormgeven van de interfaces. Na de implementatie zorg je voor het onderhouden en up-to-date houden van de software inclusief aanverwante systemen en bijbehorende interfaces. Je participeert in het implementatietraject van het digitale toetspakket. Hierbij word je als beheerder roosteren actief betrokken bij onder meer het functioneel vormgeven van de gegevensuitwisseling tussen toets- en roosterapplicatie. Ook onderhoud je nauw contact met leveranciers over openstaande issues en het day-to-day en toekomstig gebruik van hun diensten en/of applicaties. Tot slot lever je input en neem je deel aan het key user overleg roosteren.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Je hebt affiniteit met onderwijssoftware, beheerprocessen en onderwijslogistiek en voelt je snel
  mede-eigenaar van de applicaties die je beheert;
 • Je bent aantoonbaar in staat om binnen een keten de samenwerking op te zoeken en actief te participeren;
 • Je beschikt over HBO of WO werk- en/of denkniveau.
 • Je beschikt over een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse
  en Engelse taal (B2 niveau volgens het CEFR).
 • Je bent goed bekend met ontwikkelingen binnen het onderwijs logistieke landschap en bent
  bereidt om je kennis up-to-date te houden;
 • Kennis van en ervaring met roosterapplicaties is een pré;
 • Je hebt een goed inlevingsvermogen en bent klantgericht.

Jouw competenties 

 • Analyseren
 • Omgevingsbewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Beheren van relaties
 • Samenwerken

Wat vinden wij nog meer belangrijk?

Je bent een echte teamplayer en bezit een ‘hands on and getting things done’ mentaliteit. Goede communicatieve vaardigheden zijn je niet vreemd en je bent een kei in probleemoplossend denken en handelen. Functionele vernieuwingen denk je uit, implementeer je zelfstandig en draag je actief uit. Je beschikt over een goed analytisch vermogen om in een breed werkveld verbanden te zien en kansen te herkennen, waar je vervolgens proactief naar handelt. Daarnaast laat je je niet snel uit het veld slaan, kan je goed omgaan met deadlines en beweeg je je flexibel en sensitief binnen de afdeling en organisatie. Het stimuleren en motiveren van onderlinge betrokkenheid en doeltreffende samenwerkingen is echt jouw ding. Je bent resultaatgericht, maar begrijpt dat processen soms langer duren.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de cao Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen minimaal € 2.790 en maximaal € 4.402 bruto per maand (schaal 10, CAO NU). Een aanloopschaal kan van toepassing zijn. Werkdagen en –tijden zijn in overleg.  

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Advies & Beheer Onderwijssystemen (ABO)

De functie valt binnen de afdeling Advies & Beheer Onderwijssystemen (ABO) en is ondergebracht bij de dienst Education & Student Affairs, onderdeel van Professional Services. Deze dienst richt zich op dienstverlening voor en ondersteuning van onderwijs  en studenten van de EUR en het Erasmus MC.

Bij ABO werken momenteel 11 collega’s die verantwoordelijk zijn voor het beheer en de doorontwikkeling van de EUR brede onderwijssystemen en –processen in het domein Onderwijs. In dit domein vallen onder andere de processen: In- en uitschrijven opleiding (Studielink, OSIRIS), Onderwijsondersteuning (Studielink, OSIRIS, Roosterapplicatie), Onderwijs (Canvas, Turnitin, Evasys), Digitaal toetsen (Digitaal toetsen, Proctor Exam). Voor de roosterapplicatie en het digitaal toetsen loopt op dit moment een aanbesteding. De werkzaamheden vinden in goede afstemming en samenwerking met de verschillende beheerpartners binnen beheerketens plaats, inclusief de domeinen Onderzoek en Bedrijfsvoering.

Specificaties

 • Beleid- en staf; IT
 • 32—40 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • HBO
 • E&S-27052021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you