Strategisch I-adviseur Bedrijfsvoering (0,8–1,0 fte)

Strategisch I-adviseur Bedrijfsvoering (0,8–1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
28 mei 20 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de strategisch I-adviseur die als onderdeel van het CIO-Office de belangrijkste beleidsontwikkelingen binnen de bedrijfsvoering van de EUR overziet? Ben jij daarnaast iemand met toekomstvisie die richtinggevende adviezen geeft aan de Chief Information Officer (CIO) en heb jij minimaal vijf jaar werkervaring. Dan zoeken wij jou!

Functieomschrijving

Digitalisering is een wereldwijd gegeven en raakt ook de Erasmus Universiteit. Samen zetten we ons in de digitaliseringsagenda vast te stellen en uit te voeren. Als strategisch adviseur bij het

I-beleidsteam ben jij degene met toekomstvisie op het gebied van de bedrijfsvoering. Je geeft hierin richtinggevende adviezen aan de Chief Information Officer (CIO), maar ook aan je collega’s binnen en buiten het CIO-Office. Je bent in staat je kennis, ervaring en persoonlijke touch toe te spitsen op de specifieke behoeften en context van de Erasmus Universiteit. Daarbij combineer je ambitie en oog voor de realiteit. Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Bij het ontwikkelen van visie en beleid krijg je te maken met veel verschillende stakeholders, van hoog tot laag in de organisatie. Je erkent hun specialistische expertises en belangen en weet deze bijeen te brengen in de richtinggevende

I-strategie en heldere I(CT)-beleidskaders die toepasbaar zijn in onze organisatie. Als strategisch I-adviseur loop je vaak een stap voor op de rest en bent je in staat om de ander in jouw denkproces mee te nemen. Je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op I(CT)-gebied en je vindt het leuk om deze te verkennen in de praktijk.

Je bent een echte teamplayer, een bemiddelaar met bestuurlijke sensitiviteit.

Je spreekt de taal van zowel bestuurders, collega-beleidsmakers, de I-community als van

I(CT)-experts en -gebruikers. Je vindt het belangrijk dat ieders standpunt gehoord wordt bij besluitvorming over de digitale ontwikkelingen. Met je innemende persoonlijkheid liggen relaties en netwerken aanknopen je van nature goed. Binnen een team ben jij diegene die de kou uit de lucht kan halen en zorgt voor relativering in de waan van de dag.

Bovenal zoeken we een enthousiaste collega met een passie voor het I(CT)-vak om het I-beleidsteam van het CIO-Office compleet te maken. Iemand die samen met ons de EUR verder wil helpen in de digitale transformatie.

Taken

Je adviseert over en geeft richting aan de strategische koers van de informatievoorziening die onze organisatie helpt bij het realiseren van haar ambities. Dit doe jij door:

 • Het concretiseren van ideeën en visie in ontwerpen voor onze digitaliseringsambities, organisatieprocessen of samenwerkingsvormen;
 • Het opstellen van IV-plannen waarin behoeften worden vertaald naar gerichte, haalbare en geprioriteerde maatregelen;
 • Het, in samenwerking met anderen, opstellen en bewaking van de strategische (in)richtingsprincipes op het gebied van informatievoorziening;
 • De coördinatie, stroomlijning en verbetering van de I-advisering in de organisatie;
 • Gevraagd en ongevraagd leveren van input.

Door je inzicht in het functioneren van een beleidsorganisatie en je actuele kennis van technologische ontwikkelingen, sla je een brug tussen de business- en IV-doelstellingen. Vanwege je sterke analytische vermogen levert dat ons een realistische visie op. Als echte netwerker sta je voortdurend in contact met belanghebbenden. Je bent een teamspeler die er zin in heeft om samen met je collega’s de digitaliseringsambities van de Universiteit waar te maken.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Een afgeronde WO-opleiding met minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je bent een strateeg die de strategie kan uitstippelen en kan uitdragen.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met informatievoorziening en bij voorkeur met data- en informatie-gestuurd werken.
 • Je hebt adviesvaardigheden op strategisch niveau. Je bent in staat om op verschillende niveaus te communiceren, zowel binnen de primaire als ondersteunende processen.
 • Je hebt het inzicht en de vaardigheden om netwerken te creëren die van belang zijn voor de verbinding tussen primaire processen en de digitalisering en weet deze twee werelden bij elkaar te brengen.
 • Je schrijft goed. Je visie en adviezen weet je overtuigend om te zetten in heldere taal, zowel online als offline.
 • Je durft verantwoordelijkheid te nemen. Je komt in korte tijd tot resultaten door verschillende disciplines met elkaar te verbinden.
 • Je weet hoe je collega’s en het management van andere directies meeneemt in veranderingsprocessen. Je hebt een scherp oog voor relevante trends en brengt van daaruit heldere adviezen in.
 • Je hebt ervaring met het uitbesteden en/of begeleiden van initiatieven en het opzetten van samenwerkingsverbanden op het gebied van informatievoorziening en ICT.

P-Competenties

De volgende competenties zijn belangrijk om deze functie succesvol te kunnen vervullen:

 • Sensitiviteit en inlevingsvermogen;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk);
 • Uitstekend kunnen samenwerken in teamverbanden;
 • Hoog analytisch vermogen en oordeelsvorming;
 • Besluitvaardigheid en overtuigingskracht;
 • Onderhandelingsvaardigheden;
 • Plannen en organiseren;
 • Integer.

Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar ben je leergierig en wil jij je verder ontwikkelen in de functie? Ook dan vragen we je om te solliciteren. De inschaling zal dan aangepast worden op basis van jouw ervaring en competenties.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd. Bij voorkeur wordt het dienstverband zo snel als mogelijk aangegaan.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen
€ 4.538,00 en € 6.317,00 bruto per maand (schaal 12,13). Een fulltime werkweek bestaat bij ons uit 38 uur.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.

De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig voor besluitvorming voorleggen en zorgt er (mede) voor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst bestaat uit de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ), het Chief Information Office (CIO) en het Strategy Office (SO). Onder de ABD valt organisatorisch ook het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

De CIO Office: strategische partner bij digitale ontwikkeling
De wereld verandert razendsnel. Veranderingen zijn steeds complexer, volgen elkaar snel op en digitalisering speelt altijd een belangrijke rol. De CIO Office helpt bij het bepalen van de impact van deze veranderingen voor de EUR én bij het effectief organiseren van de veranderagenda.

Met de expertise die wij in huis hebben zijn we een strategische partner in het begrijpen van de veranderingen. We vertalen dat naar een plan waarin we rekening houden met de behoeftes die spelen. We houden zicht op het gecontroleerd uitvoeren van dit plan. Dit alles doen we samen met de faculteiten en diensten. We hebben een breed team van professionals uit diverse expertisegebieden die, met hun competenties, training en ervaring de verandering in goede banen leiden.

Samen zorgen we ervoor dat de strategische doelstellingen van onze universiteit worden ingevuld en dat we mee veranderen met de digitale ontwikkelingen. We helpen de EUR telkens weer om van strategisch vraagstuk naar passende oplossing te komen. Zo geven we de universiteit van morgen vorm.

In het CIO Office is de expertise gebundeld die voor het organiseren en richting geven van de digitalisering benodigd is. Denk aan informatiemanagement, privacy, security, portfolio sturing en niet in de laatste plaats architectuur.

Specificaties

 • Beleid- en staf; IT
 • 30.4—40 uur per week
 • €4538—€6317 per maand
 • Universitair
 • ABD/CIO/28052021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you