Docent/adviseur statistiek

Docent/adviseur statistiek

Geplaatst Deadline Locatie
28 mei 11 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Jij ontwikkelt als statistiekdocent goed statistiekonderwijs voor (bio)medische studenten en je zorgt ervoor dat dit onderwijs relevant is voor het onderzoeksveld en de patiëntenzorg. Ook verzorg je een deel van het huidige statistiekonderwijs.

Functieomschrijving

In nauwe samenwerking met de statistici van de afdeling biostatistiek innoveer je het huidige statistiekonderwijs. Wij beogen dat studenten gedegen opgeleid en getoetst worden in de (basale) statistiek die relevant is voor het (bio)medisch onderzoeksveld en de patiëntenzorg. We willen ze leren op een statistisch verantwoorde manier tegen onderzoek aan te kijken, statistiek toe te passen en zelfstandig hun statistische kennis verder uit te breiden. Je zoekt hierbij naar een combinatie van werkvormen, die begrip van en inzicht in de statistiek stimuleren. Je inventariseert welk (online) onderwijsmateriaal reeds beschikbaar is, zowel binnen als buiten de faculteit, en ontwikkelt in teamverband waar nodig nieuw onderwijsmateriaal. Dit onderwijsmateriaal is bij voorkeur geschikt voor meerdere opleidingen binnen de faculteit geneeskunde; het houdt rekening met de verschillende behoeften en sluit aan bij de diverse studentpopulaties binnen deze opleidingen. Tevens verzorg je een deel van het contactonderwijs van de afdeling biostatistiek, om hiervan een goede indruk te krijgen.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

 • Je hebt een relevante opleiding op hbo/wo-niveau afgerond.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het verzorgen van statistiekonderwijs, met een oog voor innovatieve werkvormen, en hebt affiniteit met het (bio)medisch onderzoeksveld en met patiëntenzorg.
 • Je bent communicatief vaardig in Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je kunt goed samenwerken in een multidisciplinair projectteam.
 • Je kunt een inventarisatie en kritische analyse maken van de huidige leeractiviteiten, op grond waarvan innovaties doorgevoerd kunnen worden.
 • Je kunt een vertaalslag maken van de onderwijsvisie naar de hiervoor meest geëigende werkvormen.
 • Je enthousiasmeert studenten voor statistiek en je vergroot hun inzicht en begrip door aan te sluiten bij hun ervaring en interesse.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (28 uur) functie bedraagt maximaal € 4.615,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Onderwijscentrum

De aanstelling is bij het onderwijscentrum van het UMC Utrecht, maar de aansturing gebeurt door de afdeling biostatistiek en research support van het Julius Centrum (UMC Utrecht). De onderafdeling biostatistiek bestaat uit twee hoogleraren, een universitair hoofddocent, tien universitair docenten, drie promovendi en secretariële ondersteuning. De sectie onderwijs verzorgt binnen de faculteit geneeskunde het statistiekonderwijs bij de 3-jarige bachelor CRU+, de 3-jarige master CRU+ en de 4-jarige researchmaster arts/klinisch onderzoeker SUMMA, alsmede bij de bachelor en master biomedische wetenschappen, en de premaster en master klinische gezondheidswetenschappen.

Specificaties

 • Universitair docent
 • Gezondheid
 • max. 28 uur per week
 • max. €4615 per maand
 • Universitair
 • 2021/0941

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584 CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you