Projectcontroller - NIOO-KNAW - Wageningen

Projectcontroller - NIOO-KNAW - Wageningen

Geplaatst Deadline Locatie
31 mei 19 jun Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Jouw financiële kennis voor een duurzame ecologie? Dat kan bij het NIOO! Hier doen 250 wetenschappers onderzoek naar klimaat, biodiversiteit en natuurvriendelijke landbouw. Van langjarig fundamenteel onderzoek tot ‘citizen science’, waarbij we mensen helpen om in hun eigen tuin of een park op safari te gaan om naar (vaak vergeten) bodemdieren te zoeken. Fascinerend en letterlijk wereldomspannend werk, waar flinke budgetten mee gemoeid zijn.

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Onderzoeksgeld is meestal afkomstig uit nationale en internationale subsidiestromen. Denk aan de TTW-programma’s van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek of vanuit Horizon Europe. Als projectcontroller ga je ons helpen om dit geld binnen te halen en zorg je dat het verantwoord wordt besteed. Een brede rol, die loopt van (financieel) advies bij projectaanvragen tot de uiteindelijke verslaglegging met accountantsverklaring. Je zit als een bok op de haverkist bij de planning en voortgang van projecten, bewaakt de budgetten alsof het je eigen huishoudboekje is en grijpt bijtijds in als je financiële of projectrisico’s ziet. Kortom, jij houdt financieel grip op het project, zodat onze onderzoekers zich goed op de inhoud van hun werk kunnen richten. Het levert je een zelfstandige, afwisselende en verantwoordelijke functie op.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat breng je mee?

Wat weet je van ‘insect-transmitted plant pathogens across agricultural zones’? Helemaal niets? Prima, zolang je maar wel verstand hebt van zaken als projectadministraties, Excel, de P&C-cyclus en digitale projectdossiers. Als je daarnaast ook nog beschikt over een coöperatieve, zorgvuldige en vasthoudende instelling weten we zeker dat de financiële kant van onze projecten bij jou in excellente handen is. Wat je in elk geval meebrengt:

 • een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld bedrijfseconomie;
 • minimaal 2 jaar ervaring met projectfinanciering;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Wat kun je van ons verwachten?

De 6 medewerkers van de afdeling Financiën vormen een klein, enthousiast team. Zij leveren op een informele manier en met veel positieve energie financiële en projectondersteuning aan de organisatie. In de kennisintensieve omgeving van het NIOO werken we ook aan onze eigen vernieuwing en verbetering. Daar lever jij je professionele bijdrage aan én daar profiteer je van. Daarnaast kun je rekenen op:

 • een salaris van maximaal € 4.402 bruto per maand (bij 38 uur per week)
 • een tijdelijk contract dat we na een jaar graag omzetten in een vast dienstverband;
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% en 8% vakantietoeslag;
 • een goed geregeld pensioen bij het ABP;
 • 29 verlofdagen, uit te breiden tot 41 (als je fulltime werkt);
 • een flexibele reiskostenregeling;
 • uitstekende studiefaciliteiten, want dat zijn we aan onze stand verplicht.

Werkgever

Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO)

Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het NIOO doet ecologisch onderzoek in de zee, op het land en in het zoete water. Daarbij onderzoekt het hoe levende wezens met elkaar en met hun omgeving omgaan. Voor het stimuleren van biodiversiteit en duurzaamheid in natuur en maatschappij maakt het NIOO gebruik van een wereldwijd netwerk van wetenschappers, beleidsmakers, natuurbeheerders en andere stakeholders.

Specificaties

 • Financiën
 • Natuurwetenschappen
 • max. 38 uur per week
 • HBO
 • AT2021-072

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg 10, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you