Secretaris/Paralegal (HBO) (0,8-1,0 fte)

Secretaris/Paralegal (HBO) (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
3 jun 15 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen het secretariaat van de afdeling Legal Protection / Juridische Zaken de ABD is een vacature ontstaan voor een:

Secretaris/Paralegal (HBO) (0,8 - 1,0 fte)

Het secretariaat van de afdeling Legal Protection richt zich op de dagelijkse ondersteuning en het agendabeheer van de juristen van Legal Protection. Het betreft een functie van 32 tot 40 uur per week.

Als paralegal werk je structureel als ondersteuner van de juristen van de afdeling Legal Protection/Juridische zaken. Je gaat bijdragen aan de te realiseren efficiencyslag in de administratieve verwerking, het optimaliseren van de communicatie in de richting van partijen en de structurele administratieve processen van de afdeling Legal Protection.

Je verricht zelfstandig secretariële werkzaamheden (agendabeheer, aanleveren dossierstukken, postverwerking, mailcontrole en -afhandeling, bewaking actiepunten, correspondentie, archiveren etc.) afgestemd op bestuurlijk niveau. Je bent eindverantwoordelijk voor het binnen de termijnen plannen, voorbereiden en organiseren van hoorzitting en het verrichten van daarop betrekking hebbende coördinerende werkzaamheden. Je werkt bij de uitvoering van deze werkzaamheden samen met twee parttime student assistenten.

Je levert een constructieve bijdrage aan de afdeling Legal Protection op basis van optimale samenwerking en wederzijdse ondersteuning. In deze functie werk je samen in een team met 3 collega juristen en heb je een belangrijke en verantwoordelijke taak om de juristen van Legal Protection te ontzorgen. Daarnaast werk je nauw samen met de leden van de verschillende rechtsbeschermingscolleges. 

Profiel:

 • Door jouw ruime ervaring als paralegal, sta je stevig in je schoenen en weet je goed hoe het is om voor gedreven, hardwerkende en directe persoonlijkheden in teamverband te werken;
 • Je weet je goed staande te houden in een dynamische en stressvolle omgeving;
 • Je bent communicatief sterk, welbespraakt, creatief, oplossingsgericht, ambitieus en representatief;
 • Je werkt zeer zorgvuldig, nauwkeurig en hebt een helikopterview;
 • Je hebt bestuurlijke sensitiviteit en kan goed rekening houden met gestelde (bestuurlijke) prioriteiten, belangen en gevoeligheden;
 • Je hebt gevoel voor humor, bent de ander altijd net een stapje voor en een zelfstarter;
 • Je bent een tactvolle en integere teamplayer;
 • je hebt geen negen tot vijf-mentaliteit en bent flexibel ingesteld.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

 • Minimaal aantoonbaar HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar recente en relevante werkervaring als paralegal in een dynamische en complexe bestuurlijke organisatie;
 • Een vernieuwende visie op het vak van paralegal;
 • Aantoonbaar uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift (niveau C1)
 • Ervaring met/kennis van bedrijfsvoeringsprocessen (binnen het hoger onderwijs);
 • In staat aan de hand van richtlijnen van de juristen van legal protection antwoorden op vragen en verzoeken te formuleren en richtlijnen zelf te ontwikkelen;
 • Discreet, zelfstandig, secuur, resultaatgericht werken in teamverband;
 • ICT-vaardig waaronder een grondige kennis en goede beheersing van Microsoft Office (Word, Outlook, Excel);
 • Ervaring bij een universiteit of hogeschool is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd of worden omgezet in een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.656,00 en € 4.012,00 bruto per maand (schaal 8 of 9 afhankelijk van kennis en ervaring).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken nauw samen met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Making mice matter’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de EUR herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, kosmopolitisch, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het tijdig tot besluitvorming voorleggen van dit beleid, zorgt er (mede) voor dat het beleid wordt uitgevoerd en voert continue monitoring en evaluatie uit met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken, het Chief Information Officer Office, Corporate Planning & Control, Bestuurlijke Zaken, Juridische Zaken en Strategy Office. Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur). 

Afdeling Juridische Zaken (JZ)
De afdeling Juridische Zaken (JZ) is de centrale afdeling juridische zaken van de EUR. JZ bestaat uit drie onderdelen, Legal Advice (LA), Legal Protection (LP) en Legal Services (LS) en wordt hiërarchisch aangestuurd door de directeur JZ. Legal Advice (LA) adviseert het College van Bestuur (CvB) in strategische beleidstrajecten en contracten en vertegenwoordigt het CvB in gerechtelijke procedures. LA werkt daarbij samen met de bedrijfsjuristen bij Professional Services, de UB en de faculteiten van de EUR. LA bestaat uit 5 juristen, 2 student-assistenten en 1 secretaresse. Legal Protection (LP) ondersteunt de rechtsbeschermingscommissies en -colleges, die bezwaren, beroepen en klachten afhandelen. LP bestaat uit 3 juristen/secretarissen, 2 student-assistenten en 1 secretaresse. Legal Services (LS) verleent eerstelijns advies aan de decentrale diensten en faculteiten door inzet van dedicated juristen. LS bestaat uit 6 juristen.

Specificaties

 • Juridisch personeel
 • 30.4—40 uur per week
 • €2656—€4012 per maand
 • HBO
 • ABD/JZ/19052021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you