Communicatieadviseur - 0,8 fte (tijdelijk t/m december 2021)

Communicatieadviseur - 0,8 fte (tijdelijk t/m december 2021)

Geplaatst Deadline Locatie
7 jun 16 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het redactieteam binnen de faculteit Social and Behavioural Sciences (ESSB) is voor de periode van 6 maanden op zoek naar versterking en zoekt op korte termijn een Communicatieadviseur voor communicatie over strategie en onderzoek.

Functieomschrijving

Als communicatieadviseur zorg je – in samenwerking met je directe collega’s – voor het ontwikkelen en publiceren van aansprekende en relevante content gericht op de diverse doelgroepen van de faculteit Social and Behavioural Sciences.

In deze functie zorg je voor aansprekende communicatie gericht op het bereiken en informeren van met name onderzoekers van de EUR en professionals (beleidsmakers, journalisten, alumni et cetera).

Dagelijks actualiseer je de ESSB website, coördineer je de content planning voor de ESSB social media kanalen en schrijf je aansprekende teksten voor online en gedrukte media en campagnes.

Tot de belangrijkste werkzaamheden behoren:

·         Het project Herziening Onderzoekswebsite ESSB coördineren en grotendeels zelf uitvoering (denk aan content opvragen bij onderzoekers, teksten ‘vertalen’ naar een bredere doelgroep, passend beeldmateriaal zoeken / laten maken);

·         Opstellen en redigeren van nieuwsartikelen, eventpagina’s en websiteteksten, en inhoud geven aan webpagina’s;

·         Het opstellen en publiceren van sociale media berichten en bijdrages leveren aan social media marketing;

·         In samenwerking met de communicatieadviseurs uitvoering geven aan het communicatieplan voor de ESSB strategie en andere communicatietrajecten;

·         Een proactieve bijdrage aan het wekelijkse redactieplanningsoverleg in samenwerking met de andere communicatieadviseurs binnen de faculteit.

De communicatieadviseur werkt nauw samen met de collega’s binnen het redactieteam van de faculteit en de directe collega’s van team Marketing, Recruitment & Admissions (MRA). De communicatieadviseur rapporteert aan het hoofd van het team Marketing, Recruitment & Admissions.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wie we zoeken:

Wij zijn op zoek naar een ervaren communicatieadviseur met hands on mentaliteit.

Heb je ervaring op het gebied van communicatie binnen het hoger onderwijs of een andere complexe kennisgerichte organisatie dan is dat een pre.

Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, bijvoorbeeld op gebied van communicatie, marketing of communicatiewetenschappen.

De ideale kandidaat is enthousiasmerend, creatief, gericht op samenwerking en communicatief zeer vaardig.

Belangrijke competenties zijn: ondernemerschap, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, conceptueel vermogen, verantwoordelijkheid nemen en samenwerken.

Wat we verder van je vragen:

-         Je kunt goed werken onder tijdsdruk en je bent sterk in plannen en organiseren;

-         Je communiceert helder, wervend en foutloos in het Nederlands en het Engels en hebt oog voor de klant;

-         Je hebt affiniteit met de doelgroepen onderzoekers en professionals uit het maatschappelijk veld (beleidsmakers etc.);

-         Je bent organisatiesensitief en je schakelt gemakkelijk in contact met verschillende (interne) stakeholders;

-         Je hebt ervaring met CMS, bij voorkeur Drupal of Wordpress.

-         Je hebt ervaring met het leiden van projecten;

-         Je bent bedreven in het effectief inzetten van sociale media;

-         Je weet om te gaan met SEO en SEA;

-         Ervaring met MailChimp en / of photoshop is een pre;

-         Je kunt goed zelfstandig en nauwkeurig werken;

-         Je bent in staat om je snel veel kennis eigen te maken en vindt het leuk deze kennis up-to-date te houden;

-         Je hebt ervaring met Microsoft Office programma’s.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor een bepaalde tijd van 6 maanden.

Het salaris zal afhankelijk van jouw kennis en ervaring worden ingeschaald in schaal 9 of aanloopschaal 8. De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling.

Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Medewerkers kunnen gebruikmaken van uitstekende EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen. Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 32 uur per week
  • max. €4012 per maand
  • HBO
  • ESSB/2021/0526-1

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you