Senior Beleidsmedewerker Onderzoeksbeleid en Strategische Samenwerking (0,8 FTE)

Senior Beleidsmedewerker Onderzoeksbeleid en Strategische Samenwerking (0,8 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
11 jun 1 jul Rotterdam
Ben je op zoek naar een functie waarin onderzoeksbeleid en strategische samenwerking binnen de universitaire sector worden gecombineerd? Heb je ervaring en interesse in het ontwikkelen van strategisch beleid binnen een grote en complexe organisatie? Wil je je met enthousiasme en talenten inzetten voor de maatschappelijke meerwaarde van de Erasmus Universiteit en bijdragen aan het verder versterken van nationale en internationale netwerken van onze universiteit? Solliciteer dan nu bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Functieomschrijving

De werkzaamheden
De functie van beleidsmedewerker onderzoeksbeleid en strategische samenwerking bij Academische Zaken (AZ) van de EUR combineert twee belangrijke terreinen.

We zijn op zoek naar iemand die vanuit ervaring en senioriteit EUR-brede strategische partnerschappen verder kan versterken. Het gaat dan om partnerschappen met zowel publieke als private partijen, waaronder kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven. De convergentie, de nauwere samenwerking tussen EUR, Erasmus MC en de TU Delft, is hier een voorbeeld van. Daarnaast ga je aan de slag met universiteitsbrede onderzoeksthema’s, waaronder de Erasmus Initiatives. Je bent kortom een verbindende schakel tussen het CvB, de faculteiten en de diensten, en de buitenwereld.

Voor zowel het opzetten van strategische samenwerking als het adviseren over onderzoeksbeleid werk je zelfstandig en in teamverband, definieer je ambities en voer je de regie op voortgang en resultaat. Je schakelt met de betrokken EUR-bestuurders, zowel binnen het CvB als bij de faculteiten, en met externe partners en betrokkenen. Voor het CvB analyseer je interne en externe ontwikkelingen en kansen, en zet deze om in adviezen, beleid en annotaties. Voor het adviseren over onderzoeksbeleid werk je samen met je collega’s van AZ als met collega’s bij de faculteiten en bij Erasmus Research Services (ERS). Het adviseren over samenwerkingsverbanden doe je in nauw contact met faculteitsbestuurders, onderzoekers en EUR-collega’s. Voor de Convergentie werk je samen met collega’s van het convergentiebureau, en met collega’s van de TU Delft en het Erasmus MC.

Je taken zijn:

 • Adviseren over en opstellen van onderzoeksbeleid, waaronder de Erasmus Initiatives;
 • Verder vormgeven van interne overleggen over onderzoeksbeleid, en bijdragen aan het overleg van de onderzoeksdirecteuren;
 • Ondersteunen van en adviseren over de Young Erasmus Academy; 
 • Advisering over bestaande samenwerkingsverbanden en partnerschappen, zoals LDE en Medical Delta;
 • Ontwikkelen en implementeren van beleid voor het CvB en de faculteiten op het gebied van EUR-brede strategische partnerschappen, waaronder de Convergentie;
 • Participeren in interne overleggen, waaronder het strategische kernproject Evaluating Societal Impact, RDM en Open & Responsible Science, Informatiemanagers tbv onderzoek.

Ook andere voorkomende werkzaamheden kunnen aan het takenpakket worden toegevoegd.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Als medio/senior beleidsmedewerker onderzoeksbeleid en strategische samenwerking ben je in staat om dicht bij het bestuurlijk centrum van de universiteit te functioneren. Je bent goed in het verbinden van de externe wereld met de EUR, evenals met en binnen de verschillende onderdelen van de EUR. Je hebt een academisch werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar werkervaring in een relevante functie.

Verder verwachten we dat je:  

 • in staat om nieuw (strategische) beleid te initiëren en formuleren;
 • in staat om het besluitvormingsproces te begeleiden en beleidsvoornemens te vertalen naar de uitvoeringspraktijk;
 • in staat de EUR te vertegenwoordigen in nationale en internationale gremia;
 • een volwaardige gesprekspartner voor bestuurders bent, en beschikt over uitstekende adviesvaardigheden;
 • omgevingsbewust bent en sturend en resultaatgericht kunt werken in complexe, soms diffuse, bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsstructuren;
 • proactief en stressbestendig bent, en beschikt over relativeringsvermogen;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden hebt, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

Het dienstverband wordt in de eerste instantie aangegaan voor de periode van 2021-2024. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 4.538,- en € 5.826,- bruto per maand (schaal 12).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

De Algemene Bestuursdienst (ABD)
De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen en zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ), Strategy Office (SO) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook nog het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Afdeling

De afdeling Academische Zaken (AZ)

Academische Zaken (AZ) werkt op beleidsniveau aan de versterking en vernieuwing van onderwijs, onderzoek en impact-creatie op de Erasmus universiteit.
Het team AZ bestaat uit een energiek team van experts die continu op een innovatieve wijze bijdragen aan de beleidscyclus van de universiteit op de terreinen onderzoek, onderwijs en impact creatie. Vanuit die positie geeft de afdeling gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur en de faculteiten. De afdeling draagt bij aan belangrijke beleidsprocessen en bewaakt hierbij de integraliteit en de samenhang op de gebieden onderwijs en onderzoek. Naast professionele beleidsmedewerkers is de afdeling ook de thuisbasis voor strategische programma’s op het terrein van onderzoek, onderwijs en impact-creatie.  Zowel beleidsadviestaken als programma’s worden uitgevoerd in nauwe afstemming met faculteiten en relevante uitvoeringsorganisaties.
AZ vormt onderdeel van de Algemene Bestuursdienst (ABD), de centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau.

Additionele informatie

Je kunt je sollicitatiebrief met C.V. richten aan Isabel van der Heiden, senior beleidsmedewerker onderzoek, via office.academicaffairs@eur.nl onder vermelding van ”Senior Beleidsmedewerker Onderzoeksbeleid en Strategische Samenwerking”.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • max. 30.4 uur per week
 • €4538—€5826 per maand
 • Universitair
 • ABD/AZ/10062021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Sollicitatieprocedure

Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Solliciteer op deze vacature

Vul het formulier in om via AcademicTransfer te solliciteren. Wij sturen jouw sollicitatie naar de werkgever.

Personalia

Bijlagen

Bijlagen

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.

Upload ten minste één document, bijv. een motivatiebrief en/of cv. NB: gebruik een alternatief zoals een cloud dienst voor grotere bestanden aangezien werkgevers e-mails kunnen weigeren op basis van de maximaal toegestane grootte.
Alleen de volgende bestands extensies zijn toegestaan: pdf, doc, docx, jpg, jpeg and png.
Totale grootte van de documenten mag niet meer zijn dan: 19.0 MB.
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Bestand toegevoegd
Bestand toevoegen
Sleep het bestand hierheen of blader
Voeg meer bestanden toe

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Solliciteer uiterlijk op 1 jul. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).