Erasmus School of Law is op zoek naar twee studieadviseurs (1,0 fte per persoon)

Erasmus School of Law is op zoek naar twee studieadviseurs (1,0 fte per persoon)

Geplaatst Deadline Locatie
8 jul 21 jul Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Erasmus School of Law hecht veel belang aan de persoonlijke begeleiding en het welzijn van haar studenten. Een team van ervaren studieadviseurs staat dagelijks in voor de begeleiding van studenten. Om haar dienstverlening naar studenten verder uit te breiden, is Erasmus School of Law op zoek naar 2 studieadviseurs.

De te werven studieadviseurs zullen zich specifiek richten op structurele en intensieve begeleiding van eerstejaars studenten van de bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie.

De studieadviseurs volgen gedurende het gehele studiejaar de studievoortgang van alle eerstejaars studenten en voeren regelmatig gesprekken met de eerstejaars studenten over hun studievoortgang en persoonlijke omstandigheden. Zij stellen, indien nodig, interventieplannen op en coördineren in samenwerking met de coördinator van het facultaire ontwikkelingsprogramma “My Future” mogelijke interventies (sessies met leercoaches, leren leren sessies en het doorverwijzen naar de remediërende sessies). Daarnaast zijn zij betrokken bij de uitvoering van het bindend studieadvies en verzorgen periodieke rapportages aan het bestuur van de faculteit.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Relevante afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur in een juridische richting
  • Minimaal 2 jaar relevante ervaring binnen het hoger onderwijs
  • Affiniteit met de leefwereld van (eerstejaars)studenten
  • Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden
  • Ervaring met (studenten)informatiesystemen in een pre

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een fulltime dienstverband voor de duur van een jaar. Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.790,00 en maximaal € 4.402,00 bruto per maand (salarisschaal 10). Een aanloopschaal kan worden gehanteerd.

Een fulltime werkweek bestaat bij ons uit 38 uur.

Daarnaast omvat het arbeidsvoorwaardenpakket onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, ruime verloffaciliteiten voor een goede balans tussen werk en privé, een goede pensioenvoorziening en uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Interne kandidaten genieten een voorrangspositie ten opzichte van externe kandidaten.

Een assessment kan tot de selectieprocedure behoren.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

Erasmus School of Law

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 500 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’. De Bachelorfase kenmerkt zich door probleemgestuurd leren (PGL). Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law (o.a. in samenwerking met Erasmus Academie) postdoctoraal onderwijs.

Erasmus School of Law heeft als uitgangspunt dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht mede vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel bij onderzoek als in onderwijs acht Erasmus School of Law internationalisering en multidisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Universitair
  • AT-2021.07/studieadviseur2

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you