Docent Klinische Psychologie (0,15 fte)

Docent Klinische Psychologie (0,15 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 jul 22 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Klinische Psychologie heeft vacatures voor meerdere docenten voor de begeleiding van studenten bij de mastherthesis. Aanvullend is er ook de mogelijkheid om werkgroepen en colleges bij verschillende (klinische) cursussen te verzorgen.

Bij de Universiteit Utrecht speelt onderwijs een belangrijke rol. Goed onderwijs wordt gegeven door hoog gekwalificeerde docenten, die in staat worden gesteld hun onderwijs te ontwikkelen en innoveren. Bij het departement Psychologie, afdeling Klinische Psychologie van de faculteit Sociale Wetenschappen, is plaats voor meerdere docenten voor een periode van vier jaar met ruimte voor een ontwikkel- en opleidingstraject, waaronder in elk geval het behalen van onderwijscertificaten/ basiskwalificatie onderwijs (BKO) valt.

Kerntaak van de docent is het bijdragen aan het onderwijs in de Nederlandstalige bacheloropleiding Psychologie (met name in de Klinische Psychologie cursussen) en de Engelstalige masteropleiding Clinical Psychology. Het onderwijs bestaat uit het verzorgen van werkgroepen en colleges bij verschillende (klinische) cursussen, het nakijken van opdrachten en tentamens en eventueel coördinatie van een cursus en lever je, binnen het docententeam, een bijdrage aan de ontwikkeling en kwaliteit van de opleiding. Daarnaast zul je - zeker in het eerste jaar - (klinische) stages begeleiden en thesissen binnen de master Clinical Psychology.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zoeken een bevlogen docent die:

 • een masteropleiding heeft afgerond op het gebied van de Klinische Psychologie of een nauwverwant gebied;
 • aantoonbare affiniteit en ervaring heeft met wetenschappelijk onderzoek, bij voorkeur blijkend uit een (bijna afgeronde) promotie;
 • bij voorkeur (enige) ervaring heeft met academisch of postacademisch onderwijs op het gebied van klinische psychologie en de individuele begeleiding van studenten;
 • aantoonbare ervaring heeft met klinisch psychologische werkzaamheden met patiënten in de GGZ;
 • beschikt over goede Engelse taalvaardigheden en in staat is om ook in het Engels les te geven (een deel van het curriculum is in het Engels);
 • in het bezit is van een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of bereid deze kwalificatie in de nabije toekomst te behalen;
 • gemotiveerd is om zich nieuwe kennis eigen te maken;
 • flexibel en efficiënt is en prettig om in een team mee te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband voor een periode van vier jaar voor minimaal 0,15 fte. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring – minimaal €2.790,- en maximaal €5.127,- bruto per maand bij een volledig dienstverband (conform schaal 10/11 van de CAO Nederlandse Universiteiten). Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht. 

Startdatum is 1 september aanstaande of zo snel mogelijk daarna.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 
De faculteit Sociale Wetenschappen is een dynamische, toonaangevende faculteit voor hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en uitdagend academisch onderwijs op het gebied van jeugd, onderwijs, opvoeding, menselijk gedrag en samenleving. De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor bijna 6.000 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en (onderzoeks)masters in de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie en sociologie.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij
 • 6—38 uur per week
 • €2790—€5127 per maand
 • Universitair
 • 1162409

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you