Docent Klinische Neuropsychologie

Docent Klinische Neuropsychologie

Geplaatst Deadline Locatie
22 jul 22 aug Amsterdam
Wat maakt dat sommigen te maken krijgen met neuropsychologische (ontwikkelings)problematiek en anderen niet? Wat voor impact heeft dat op het leven van deze persoon? Hoe optimaliseren we de diagnostiek en behandeling van deze groep mensen?  Deze en andere vragen staan centraal in het onderwijs en onderzoek van de sectie Klinische Neuropsychologie. Wil jij een bijdrage leveren aan het oplossen van dergelijke vragen? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De afdeling klinische, neuro- en ontwikkelingspsychologie, Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen zoekt een enthousiaste docent die werkzaam zal zijn bij de sectie Klinische Neuropsychologie (https://vuweb.vu.nl/nl/over-de-vu/meer-over/onderzoek-klinische-neuro-en-ontwikkelingspsychologie). 

Als docent ben je verantwoordelijk voor het coördineren en verzorgen van cursorisch onderwijs in de Bachelor (https://vuweb.vu.nl/nl/onderwijs/master/psychologie/inhoud) en Nederlandstalige Masters Klinische Neuropsychologie en Forensische Neuropsychologie (https://vuweb.vu.nl/nl/onderwijs/master/psychologie/inhoud). Afhankelijk van je expertise draag je bij aan een of meerdere onderdelen binnen deze opleidingen. Daarnaast is de docent betrokken bij de individuele begeleiding van studenten in het kader van these begeleiding.

Je komt terecht in een betrokken onderwijsteam, bestaande uit docenten, clinici en onderzoekers van de sectie Klinische Neuropsychologie. Binnen het contract is het mogelijk om ongeveer 20% van de aanstelling te besteden aan onderzoek, waarbij wordt aangesloten bij lopend onderzoek op de afdeling.

Jouw taken
 • verzorgen van onderwijs op Bachelor en Master niveau (colleges, cursuscoördinatie, werkgroepen)
 • superviseren van studenten bij het schrijven van Bachelor en Master theses en klinische stages
 • zo mogelijk bijdragen aan lopend (patiëntgericht) onderzoek van de sectie

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • afgeronde universitaire studie psychologie (bij voorkeur neuropsychologie, klinische psychologie of ontwikkelingspsychologie)
 • gepromoveerd (of in de afrondende fase van een promotie) in de (klinische) neuropsychologie, neurowetenschappen of gerelateerd gebied
 • affiniteit en ervaring met het geven van onderwijs en het begeleiden van studenten
 • in bezit van BKO of bereid binnen afzienbare tijd BKO te behalen
 • werkervaring in de klinisch neuropsychologische praktijk is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.790 (schaal 10) en maximaal €4.402 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor ten minste 0,6 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband 
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering 
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer 
 • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.
 

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 22 augustus 2021. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. 

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: dr. Marjolein Luman (hoofd van de sectie) of dr. Siri Noordermeer 
Telefoonnummer: 06 14775155 
E-mail: m.luman@vu.nl / s.d.s.noordermeer@vu.nl
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij
 • 24—40 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 8053

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 22 aug. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).