2 data assistenten - IISG-KNAW - Amsterdam

2 data assistenten - IISG-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
4 aug 10 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 sep 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het project 'De slavernij-connecties van Hope & Co. en Mees en Zoonen' zoeken wij per 1 oktober 2021 2 Data-assistenten.

Het doel van dit project is de betrokkenheid van deze twee bedrijven bij de slavernij in de achttiende en negentiende eeuw in kaart te brengen. Daarbij gaat de aandacht uit naar investeringen in plantages, financiële dienstverlening voor slaveneigenaren, het verzekeren van de slavenhandel en de handel in door slaafgemaakten vervaardigde producten. Daarnaast besteedt het project ruime aandacht aan de politieke invloed van vertegenwoordigers van beide bedrijven op de vorming van koloniaal beleid, hun eventuele rol in debatten over (de afschaffing van) de slavernij, en de effecten die hun optreden had voor het leven van de slaafgemaakten. Het project onderzoekt connecties van de twee genoemde bedrijven met slavernij in Zuid- en Noord-Amerika, Afrika en Azië, binnen en buiten de context van Nederlandse koloniën.

Wat houdt de functie in?
De rol van de data-assistent is het in opdracht creëren, opschonen, verrijken en linken van relevante datasets ten behoeve van het onderzoek naar de slavernij-connecties van Hope & Co en Mees en Zoonen. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om gegevens uit de financiële administraties van deze bedrijven, gegevens over slavernijplantages of digitaal kaartmateriaal. Het is de bedoeling dat de gecreëerde datasets niet alleen binnen het project kunnen worden gebruikt, maar dat ze na afloop ook aan andere onderzoekers ter beschikking kunnen worden gesteld. Het is van groot belang dat de data-assistent in staat is om zeer nauwkeurig te werken. Leidinggevenden zijn Prof. dr. Karin Hofmeester en dr. Pepijn Brandon. De dagelijkse supervisie berust bij dr. Gerhard de Kok.
 

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat vragen wij?

 • Een gevorderde of onlangs afgeronde studie geschiedenis (BA of MA)
 • Aantoonbare ervaring met archiefonderzoek, inclusief het lezen van achttiende- en negentiende-eeuwse handgeschreven bronnen
 • Aantoonbare ervaring met Microsoft Excel en/of LibreOffice Calc
 • Ervaring met databasesoftware, georefereren en/of datavisualisatie is een pre
   

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling bij het IISG is voor de duur van 4 maanden. 

Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring, voor een nog niet afgestudeerde medewerker minimaal € 2.110,-- en maximaal € 2.462,-- (schaal SA CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek. 
Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring, voor een afgestudeerde medewerker minimaal € 2.656,-- en maximaal € 3.548,-- (schaal 8 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek.

Het IISG biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantieuitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.
 

Werkgever

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
 • max. 38 uur per week
 • €2110—€3548 per maand
 • Universitair
 • AT2021-117

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cruquiusweg 31, 1019 AT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you