Senior Netwerk Beheerder

Senior Netwerk Beheerder

Geplaatst Deadline Locatie
27 aug 15 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de gepassioneerde Senior Netwerk Beheerder die ons campus netwerk 24*7 in de lucht houdt ?

Functieomschrijving

Als Senior Netwerk Beheerder maak je onderdeel uit van het Netwerk Team van de afdeling Generic IT Services. Je rapporteert aan de de teamleider netwerken.

Samen met je collega’s beheer je het uitgebreide en complexe campusnetwerk van de EUR en draag je zorg voor de goede werking, de beveiliging en de beschikbaarheid. Je werk is veelzijdig en technisch uitdagend; geen dag is hetzelfde.

Je hebt een passie voor IP netwerken en alles wat daarbij komt kijken, een uitstekend analytisch vermogen en sterke communicatieve vaardigheden. 

Je houdt je als Senior Netwerk Beheerder onder meer bezig met de volgende taken:

 • Bewaken en borgen van de goede werking, de beveiliging en beschikbaarheid van de netwerkvoorzieningen, zowel voor het vaste netwerk  (ca. 18.000 aansluitingen) en hun koppelingen naar buiten als de wifi infrastructuur (ca. 1500 access points);
 • Analyseren en oplossen van complexe storingen;
 • Voorbereiden en uitvoeren van changes, software patches en updates en Life Cycle Management;
 • Doen (en uitvoeren) van verbetervoorstellen;
 • Op orde en aktueel houden van documentatie en opstellen van netwerk technisch ontwerpen;
 • Adviseren van de teamleider en ondersteunen van de collega netwerkbeheerders;
 • Onderhouden van het IP en Vlan nummerplan;
 • Aanspreekpunt voor leveranciers (waaronder service providers, zoals  SURFnet);
 • Sparring partner voor de netwerkarchitecten, de teamleiders en manager Generic IT Services;
 • Participeren in innovatieprojecten, binnen en buiten de afdeling.

Een bereikbaarheidsdienst is onderdeel van de functie.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent een zeer ervaren Netwerk Beheerder met uitgebreide kennis van drielaags, gezoneerde campus netwerken en twin datacenter concepten. Ook Enterprise WiFi, Radius, OSPF, BGP en IP management hebben voor jouw geen geheimen. Je beschikt aantoonbaar over HBO werk- en denkniveau - en liefst een HBO informatica opleiding - en bent bereid je verder te ontwikkelen op het vakgebied, relevante trainingen te volgen en certificeringen te behalen.

Vanzelfsprekend ben je een echte teamspeler, analytisch en communicatief sterk, accuraat, stressbestendig en proactief.

Daarnaast breng jij het volgende mee:

 • Uitgebreide kennis van en ervaring met de producten van Cisco (Catalyst9000, Nexus5000, vast & WiFi) en Fortinet (firewalls) en hun beheerplatforms;
 • Kennis van en ervaring met Infoblox, Aruba Clearpass is een belangrijke pré, evenals kennis van Microsoft M365 en Azure en netwerkbeheerautomatisering (bv Cisco DNA);
 • Kennis van ITIL en relevante certificeringen; minimaal Cisco CCNP;
 • Grote affiniteit met security gevoegd, met aantoonbare kennis en ervaring;
 • Basiskennis Unix, ervaring met MS Visio;
 • 5+ jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (CEFR B1).

Je kunt desgewenst een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een verantwoordelijke functie bij deze internationaal georiënteerde en sterk maatschappelijk betrokken en ambitieuze organisatie. Een dynamische omgeving waar je het verschil kunt maken. Je krijgt volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.

Aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.807,- en maximaal € 5.211,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.

Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren.

De Erasmus Universiteit Rotterdam stimuleert blended working: werken op verschillende locaties en tijden. Denk aan thuiswerken, buiten de files rijden en werken op momenten waarop dat voor jou (en je team) goed past. E.e.a. in overleg met de leidinggevende.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

De functie Senior Netwerk Beheerder is gepositioneerd binnen het Netwerk Team (5 fte) van de afdeling Generic IT Services (28 fte).

Afdeling

Generic IT Services

De Generic IT Services is onderdeel van de dienst IT (circa 120 fte) en beheert, onderhoudt en vernieuwt de omvangrijke ICT infrastructuur van de EUR, waaronder de resilient uitgevoerde vaste en Wifi netwerken, het serverpark, de storage omgeving en de telefonie voorzieningen. Daarnaast verzorgt de afdeling de inrichting van de standaard EUR werkplek, het beschikbaar stellen van applicatiesoftware op de werkplek, het database beheer, de technische beveiliging van de ICT infrastructuur en het beheer van de cloud omgeving (Microsoft Office365/Azure). Een hoge beschikbaarheid en de goede werking van de ICT voorzieningen staan hierbij voorop, evenals een adequate beveiliging.

 

Specificaties

 • IT
 • 38—40 uur per week
 • €3807—€5211 per maand
 • HBO
 • PRO/IT/27082021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burg Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you