Technisch Security Specialist (junior/medior)

Technisch Security Specialist (junior/medior)

Geplaatst Deadline Locatie
27 aug 15 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de gepassioneerde junior of medior Technisch Security Specialist die onze IT omgeving veilig maakt en veilig houdt?

Functieomschrijving

Als junior of medior Technisch Security Specialist maak je onderdeel uit van het Security Team van de afdeling Generic IT Services. Je ondersteunt de senior Technisch Security Specialisten bij het uitvoeren van een variëteit aan werkzaamheden. Uiteenlopend van het afhandelen van responsible disclosure meldingen tot het analyseren van mogelijk security issues, waarbij geen dag hetzelfde is.

Je hebt een passie voor security, brede IT kennis, een uitstekend analytisch vermogen en sterke communicatieve vaardigheden. 

Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het veilig maken en veilig houden van de IT omgeving van de EUR en houdt je onder meer bezig met de volgende taken:

 • Analyseren van, (laten) opvolgen van, bewaken van de afhandeling en rapporteren over security incidenten dan wel kwetsbaarheden afkomstig uit verschillende bronnen (vulnerability scanning, SOC, responsible disclosure meldingen, servicedesk meldingen, pen testen, audits, reguliere checks etc);
 • Bepalen security baselines (bv obv CIS benchmark) en bewaken van de handhaving;
 • Ondersteunen van IT collega’s bij het inrichten van de beveiliging;
 • Deelnemen aan EUR CERT en Security overleg;
 • Bevorderen van het security bewustzijn binnen de afdeling/de dienst;
 • Beheer van de SOC omgeving, optimaliseren van de inrichting, het onderhouden van contacten met de SOC leverancier;
 • Opstellen en onderhouden van (security) documentatie;
 • Uitvoeren van reguliere security checks en opvolgen van afwijkingen;
 • Organiseren en aansturen/begeleiden van (externe) pentesten;
 • Beheren en onderhouden van de Privileged Access Management (PAM) en Vulnerability Scanning omgevingen.

Een bereikbaarheidsdienst voor beveiligingsincidenten (EUR CERT) is onderdeel van de functie.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent een specialist (of wilt dat worden) met een passie voor security. Je beschikt aantoonbaar over HBO niveau - en liefst een HBO informatica opleiding - en bent bereid je verder te ontwikkelen op het vakgebied, relevante trainingen te volgen en certificeringen te behalen.

Je bent analytisch en communicatief sterk, accuraat, stressbestendig en proactief. Daarnaast breng jij het volgende mee:

 • Certificatie als Ethical hacker (CEH) en/of OSCP;
 • Kennis van en ervaring met Windows, Linux en IP netwerken;
 • Kennis van en ervaring met een SOC, een SIEM, Microsoft M365 en/of Azure zijn een pré;
 • Kennis van en ervaring met een vulnerability scanning oplossing en scripting talen zoals powershell, python etc zijn een pré;
 • Relevante certificeringen zoals bv CISSP zijn eveneens een pré;
 • Ervaring is een soortgelijke functie;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (CEFR B1).

Vanzelfsprekend kun je desgewenst een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.

Ook kandidaten die nog niet volledig aan de functie vereisten voldoen, worden uitgenodigd te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een verantwoordelijke functie bij deze internationaal georiënteerde en sterk maatschappelijk betrokken en ambitieuze organisatie. Een dynamische omgeving waar je het verschil kunt maken. Een klein maar professioneel team met leuke collega’s die je verder kunnen helpen je kennis op het gebied van security te vergroten. Je krijgt volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.

Aanstelling vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.807,- en maximaal € 5.211,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en bibliotheek.
Diversiteit is een van onze strategische prioriteiten. Alle groepen uit de samenleving worden aangemoedigd om te solliciteren.

De Erasmus Universiteit Rotterdam stimuleert blended working: werken op verschillende locaties en tijden. Denk aan thuiswerken, buiten de files rijden en werken op momenten waarop dat voor jou (en je team) goed past. E.e.a. in overleg met de leidinggevende.

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

De functie Technisch Security Specialist is gepositioneerd binnen het Security Team (3 fte) van de afdeling Generic IT Services (28 fte).

Afdeling

Generic IT Services

De Generic IT Services is onderdeel van de dienst IT (circa 120 fte) en beheert, onderhoudt en vernieuwt de omvangrijke ICT infrastructuur van de EUR, waaronder de vaste en Wifi netwerken, het serverpark, de storage omgeving en de telefonie voorzieningen. Daarnaast verzorgt de afdeling de inrichting van de standaard EUR werkplek, het beschikbaar stellen van applicatiesoftware op de werkplek, het database beheer, de technische beveiliging van de ICT infrastructuur en het beheer van de cloud omgeving (Microsoft Office365/Azure). Een hoge beschikbaarheid en de goede werking van de ICT voorzieningen staan hierbij voorop, evenals een adequate beveiliging.

Specificaties

 • IT
 • 38—40 uur per week
 • €3807—€5211 per maand
 • HBO
 • PRO/IT/27082021

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you