Juniordocent Infectieziekten

Juniordocent Infectieziekten

Geplaatst Deadline Locatie
21 sep gisteren Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een belangrijke rol spelen in de opleiding van toekomstige gezondheidswetenschappers? Solliciteer dan als Junior Docent (infectieziekten) bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De afdeling gezondheidswetenschappen verzorgt onderwijs in de levenswetenschappelijke opleidingen aan de VU, met een focus op de bachelors Gezondheidswetenschappen en Gezondheid & Leven en de master Health Sciences. De afdeling beschikt voor het onderwijs over een enthousiast team van juniordocenten. Deze verzorgen inhoudelijk gezondheidswetenschappelijk onderwijs en ondersteunen in de onderwijsorganisatie. Ze voeren daarnaast projecten uit rond onderwijsinnovatie en zijn de gesprekspartners voor docenten die willen investeren in onderwijsvernieuwing. 

Om ons team te versterken, zijn wij op zoek naar een juniordocent ter ondersteuning van het onderwijs rond Infectieziekten, die aanvullend helpt bij het onderwijs in epidemiologie en biostatistiek. De positie is voor de duur van vier jaar, waarbinnen je een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) kan behalen. Daarnaast kan je deelnemen aan een professionaliseringstraject dat speciaal is ontworpen voor juniordocenten. Binnen dit traject krijg je de kans om je te verdiepen, academische innovaties te doen en een portfolio op te bouwen in de context van het onderwijs. Het doel daarvan is dat je hierna kunt uitstromen in diverse vakgebieden: docent HBO, beleidsmaker onderwijs WO of onderwijsprofessional in het bedrijfsleven.

Jouw taken
 • Voorbereiden en begeleiden van werkgroepen binnen het domein van infectieziekten
 • Uitvoeren van coördinerende en administratieve taken voor het infectieziektenonderwijs
 • Beoordelen van eindopdrachten
 • Geven van werkgroepen bij het statistiekonderwijs
 • Deelname aan ontwikkel- en innovatieteams op het gebied van onderwijsvernieuwing
 • Bijdragen aan de organisatie van het (infectieziekten) onderwijs van de afdeling gezondheidswetenschappen
 • Samenwerken binnen een team van docenten

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Een afgeronde master in een gezondheids-gerelateerde studierichting, met bij voorkeur een specialisatie in infectieziekten
 • Aantoonbare affiniteit met het geven van onderwijs
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels)
 • Directe beschikbaarheid is ook een pré

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 50 maanden.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.790 (schaal 10) en maximaal €4.402 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 4 jaar. Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
De Faculteit der Bètawetenschappen inspireert wetenschappers en studenten om duurzame oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Nationaal en internationaal delen wij kennis en ervaring met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven.

Werken bij Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. De faculteit telt ongeveer 5.750 studenten en er werken ruim 1.250 medewerkers.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Natuurwetenschappen
 • 32—40 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 8281

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you