Docent Gezondheid & Leven

Docent Gezondheid & Leven

Geplaatst Deadline Locatie
23 sep 14 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Fascineert het jou ook om vanuit verschillende perspectieven naar onze gezondheid te kijken? Wil jij studenten leren over de invloed van omgevingsfactoren op gezondheid en leven? Heb je een afgeronde Masteropleiding in de Biomedische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen of een daaraan gerelateerde opleiding en wil je graag deze kennis overbrengen? Kom dan ons docententeam versterken aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Als docent geef je college en begeleid je studenten bij vakinhoudelijke werkgroepen en practica binnen o.a. de Bacheloropleidingen Gezondheid en Leven en Biomedische Wetenschappen. Daarnaast ontwikkel, organiseer en evalueer je dit onderwijs, in nauwe samenwerking met cursuscoördinatoren en andere docenten.

Jouw taken
 • coördineren van eerste-, tweede en derdejaars cursussen
 • doceren van inhoudelijke werkvormen bij de cursussen Zicht op gezondheid en leven, Humane levenscyclus 1, Humane levenscyclus 2, Milieu en gezondheid, Jeugd en gezondheid, Gezondheid in grootstedelijke gebieden, Toxicologie en Humane ontwikkeling
 • geven van feedback op en het beoordelen van producten (verslagen, presentaties, essays, etc.) van studenten
 • ontwikkelen van werkvormen, opdrachten en tentamenvragen, samen met cursuscoördinatoren en andere docenten

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • afgeronde Masteropleiding in de richting van Biomedische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen of een daaraan gerelateerde opleiding
 • brede interesse in en kennis van het domein Levenswetenschappen
 • ervaring met het geven van onderwijs: afgeronde Basiskwalificatie Onderwijs (BKO), afgeronde universitaire lerarenopleiding of verwante didactische opleiding strekt tot aanbeveling
 • ervaring met onderwijscoördinatie en –organisatie
 • sterke ambitie om onderwijs te ontwikkelen
 • goed begrip van de Nederlandse en Engelse taal

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.790 (schaal 10) en maximaal €4.402 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 en staat open voor 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 4 jaar, met een proeftijd van 2 maanden. Beoogde startdatum 15 oktober 2021.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
De Faculteit der Bètawetenschappen inspireert wetenschappers en studenten om duurzame oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Nationaal en internationaal delen wij kennis en ervaring met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven.

Werken bij Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. De faculteit telt ongeveer 5.750 studenten en er werken ruim 1.250 medewerkers.
Over de afdeling Environment & Health
De functie wordt aangeboden binnen de afdeling Environment & Health. Onze afdeling richt zich op het begrijpen van de invloed van omgevingsfactoren op de gezondheid van mens en milieu. We gebruiken deze kennis voor innovatief onderzoek en onderwijs. We zoeken een docent die binnen verschillende bacheloropleidingen in de life sciences kan doceren en coördineren. Een groot gedeelte van je werkzaamheden zal plaatsvinden binnen de Bachelor Gezondheid en Leven. Bij deze brede opleiding, die jaarlijks zo’n 350 nieuwe studenten trekt, leggen studenten in het eerste jaar van de opleiding een uitgebreide basis voor de kennis en academische vaardigheden binnen de levenswetenschappen. In het tweede en derde jaar kiezen studenten een Biomedische, Gezondheidswetenschappelijke of Klinische specialisatie (major). Je zal deel uitmaken van een groep van (junior)docenten met soortgelijke taakomschrijving, die werkzaam zijn voor deze levenswetenschappelijke opleiding.

Specificaties

 • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar
 • Natuurwetenschappen
 • 32—40 uur per week
 • €2790—€4402 per maand
 • Universitair
 • 8287

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you