Functioneel Beheerder IAM en database (G!DS)

Functioneel Beheerder IAM en database (G!DS)

Geplaatst Deadline Locatie
4 okt 17 okt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Waar het horrorverhaal IT van Stephen King, kilometers aan zeldzame boeken en functionaliteitenbeheer samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar jij als functioneel beheerder de gegevens van miljoenen Nederlanders en honderden bibliotheken en hun aanbod verwerkt en beschermt.

Functieomschrijving

Maak jij het mogelijk?   
In deze functie maak je direct maatschappelijke impact. Je zorgt ervoor dat miljoenen Nederlanders kunnen inloggen op en gebruik kunnen maken van al onze diensten (zoals bijvoorbeeld de Online Bibliotheek en de KB catalogus). Je bent als onze functioneel beheerder IAM en database (G!DS) hierdoor actief bezig met het bieden van leesplezier en het mogelijk maken van persoonlijke ontwikkeling. Daardoor werk je heel direct mee aan een slimmer, vaardiger en creatiever Nederland. En er is meer. Jij bent de functioneel beheerder die:

 • klanten ondersteunt wanneer zij problemen ervaren met hun abonnement of het registreren en inloggen in onze diensten, deze problemen analyseert en zoekt naar de juiste oplossing.
 • nieuwe functionaliteiten bedenkt, de nieuwste software-releases test, de release goed documenteert en trots het resultaat toont tijdens de demo.
 • zorgdraagt voor een simpel en effectief releaseproces.

 

Daar komt bij dat je veel vrijheid krijgt;  de product owner heeft vertrouwen in je. Je bent alert op wensen binnen en buiten de organisatie en weet deze te vertalen naar functionele verbetervoorstellen. Hierbij heb je contact met leveranciers, lokale en provinciale bibliotheken en met de interne organisatie, waarbij jij iedereen tevreden weet te houden. Dat betekent dat het druk kan worden, maar jij weet daarin het hoofd koel te houden. Zelfs als er een datalek dreigt.

Een van de vele voorbeelden van onze IT-projecten is de online Bibliotheek-app. Je hebt hard gewerkt aan de livegang en je bent er trots op als je van jouw collega’s van de klantenservice het volgende bericht krijgt doorgestuurd: “Voor de app makers en de persoon/personen die de tijd en moeite nemen om een reactie te geven: mijn dikke complimenten.”

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Ben jij het talent dat we zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw gedreven en nieuwsgierige werkhouding gecombineerd met jouw analytisch vermogen? Dan scoor je punten als het gaat om deze vacature functioneel beheerder. Nog meer punten in de wacht slepen?

 •   hbo werk- en denkniveau.
 •   ervaring in een functie als functioneel beheerder, gebruiksbeheerder ict of soortgelijk.
 •   kennis van IAM standaarden en protocollen zoals: SSO, OpenIdConnect, OAuth en SAML.
 •   algemene kennis van API’s, zoekomgevingen en databasebeheer is een pré.
 •   bij voorkeur ook ervaring met/kennis van BiSL en Agile werken.
 •   kan goed samenwerken, goede communicatieve vaardigheden en empathisch vermogen.

 

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Waar kan jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

 • een brutomaandsalaris tussen € 2.980 en € 4.109 (schaal 9).
 • om te starten een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • een dertiende maand (8,33%).
 • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
 • veel ruimte om te leren en om je te ontwikkelen.
 • 100% vergoeding voor jouw dagelijkse reiskosten.
 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.

Deze arbeidsvoorwaarden (en meer) gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature functioneel beheerder is een dienstverband voor 32-40 uur per week aan de orde.

 

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Hoe is het om bij de KB te werken?
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB ook een innovatieve werkgever is. Want dat zijn we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. Dat mensen online toegang hebben tot de uitgebreide collectie is daarbij niet meer dan logisch.

 

Afdeling

Publieksdiensten

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in ons team Functioneel Beheer, onderdeel van de afdeling Publieksdiensten. Dit team werkt aan het beheer, de uitrol en de doorontwikkeling van digitale functionaliteiten. Het team bestaat uit 16 functioneel beheerders. Hoe jouw 5 directe toekomstige collega’s van de behandelgroep Apps & Toegang zelf de sfeer omschrijven? Als ontspannen, professioneel en informeel.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; IT
 • 32—40 uur per week
 • €2980—€4109 per maand
 • HBO
 • 21-40-33

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you