Onderzoeker Erasmus+

Onderzoeker Erasmus+

Geplaatst Deadline Locatie
7 okt 27 okt Den Haag
Wij zoeken voor het team Strategy & Innovation een: Onderzoeker Erasmus+

Functieomschrijving

De pijler Europa werkt aan het versterken van de Europese samenwerking met betrekking tot onderwijs en onderzoek. Ons doel is om de kwaliteit van het Nederlandse en Europese onderwijs en onderzoek te versterken en daarmee burgers beter uit te rusten voor hun deelname aan de samenleving en de arbeidsmarkt. In de pijler Europa is het Nationaal Agentschap (NA) Erasmus+ opgenomen, dat het Europese programma voor internationalisering en samenwerking op het gebied van onderwijs beheert.

 • Je voert onderzoek uit, of stuurt onderzoek aan op het gebied van internationalisering in het onderwijs, en de randvoorwaarden voor implementatie van een succesvol Erasmusplus-programma.
 • Samen met de coördinator impact zorg je voor de aanbesteding van onderzoeken, je bent aanspreekpunt voor de teams die in opdracht van Erasmus+ een onderzoek uitvoeren.
 • Je evalueert de effectiviteit van ErasmusPlus projecten en doet analyseert de impact van ErasmusPlus op internationalisering in het onderwijs.
 • Met de werkgroep impact ontwikkel je een methodiek om impact binnen Erasmusplus projecten te versterken.
 • Je geeft trainingen en presentaties om bij te dragen aan kennisverspreiding en -benutting van opbrengsten uit onderzoek en evaluatie.

Specificaties

Nuffic

Functie-eisen

 • Je hebt een universitaire opleiding afgerond in één van de sociale wetenschappen.
 • Je hebt een goede basis in kwalitatief en kwantitatief onderzoek of evaluatiemethodieken (PCM, Outcome Mapping/Harvesting), het coördineren van onderzoek/evaluaties en de praktische toepassing van resultaten in de onderwijscontext.
 • Je hebt ervaring met projectmanagement.
 • Je hebt goede presentatievaardigheden, om zowel intern als extern verschillende typen stakeholders te trainen en informeren.
 • Je bent een specialist, of wilt dit worden, in het thema internationalisering.
 • Je hebt ervaring met het aanbesteden, opzetten, uitvoeren en coördineren van praktijkgericht onderzoek.
 • Je vindt het leuk om een netwerk op te bouwen binnen de verschillende Nationaal Agentschappen van de Europese partnerlanden van het Erasmus+-programma.
 • Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels is goed.

De volgende competenties zijn essentieel: analyseren en oordeelsvorming, overtuigingskracht, ondernemend, innovatief, samenwerken.

Wij geloven dat inclusief werkgeverschap een bepalende factor is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. We willen dat alle collega’s zich thuis voelen bij Nuffic. Door inclusief te werken, brengen we verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten samen. Solliciteer jij bij Nuffic? Dan maakt het ons niet uit of je een rode, gele, blauwe of groene voorkeursstijl hebt, wat je achtergrond is of van wie je houdt. Belangrijk is dat je je enthousiaste zelf meeneemt, dat je bijdraagt aan een inclusieve Nuffic-cultuur, dat je geniet van de hectiek binnen onze organisatie en dat je flexibel genoeg bent om hierop in te spelen, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat iedere student of leerling toegang heeft tot het opdoen van internationale ervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Een jaar. Bij goed functioneren en bij goede bedrijfseconomische omstandigheden wordt het dienstverband daarna verlengd met een jaar. Het is onze intentie om het dienstverband na dit tweede jaar voor onbepaalde tijd te verlengen.

 • Nuffic heeft een fijne werksfeer met veel ruimte en faciliteiten om je persoonlijk te ontwikkelen, bijvoorbeeld door training, opleiding en coaching.
 • Je bepaalt deels zelf hoe, waar en wanneer je werkt. Tijdens de coronacrisis hebben we onze regels en faciliteiten tijdelijk aangepast om het werken voor onze medewerkers zo prettig mogelijk te maken.
 • Je ontvangt een salaris tot € 5.211,- bruto per maand (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten). De exacte hoogte hangt af van je opleiding en ervaring.
 • Nuffic heeft uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en meer dan 6 weken vakantie per jaar.
 • Je kunt arbeidsvoorwaarden tegen elkaar uitwisselen, zodat deze aansluiten op je eigen specifieke wensen en behoeften. Hierdoor betaal je minder belasting.
 • Je krijgt een dienstverband van 32 tot 38 uur per week voor de duur van een jaar.
 • Bij goed functioneren en bij goede bedrijfseconomische omstandigheden wordt het dienstverband daarna verlengd met een jaar. Het is onze intentie om het dienstverband na dit tweede jaar voor onbepaalde tijd te verlengen.

Werkgever

Nuffic

Wij zijn Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Van primair en voortgezet onderwijs tot mbo, hoger onderwijs en onderzoek, en volwasseneneducatie.

Additionele informatie

Een online assessment maakt deel uit van de procedure voor kandidaten die worden uitgenodigd voor het 2e selectiegesprek.

Interesse?
Graag ontvangen we je sollicitatie uiterlijk 27 oktober 2021 via het sollicitatieformulier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Annemarie de Ruiter, via 06 29006996. Of kijk op www.nuffic.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Acquisitie stellen wij niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

Bescherming van onze doelgroep tegen misbruik, het voorkomen van fraude en het waarborgen van transparantie, objectiviteit en zorgvuldigheid zijn essentieel voor ons. Nuffic accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik van macht of positie. Dit onderwerp komt aan bod in het selectieproces. Het opvragen van referenties is onderdeel van de procedure.

Specificaties

 • Management; Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Economie; Gedrag en maatschappij
 • 32—38 uur per week
 • max. €5211 per maand
 • Universitair
 • AT Onderzoeker Erasmus+

Locatie

Kortenaerkade 11, 2518 AX, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Nuffic). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 27 okt. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).