Adviseur kennisbenutting

Adviseur kennisbenutting

Geplaatst Deadline Locatie
11 okt 21 okt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het kennismanagement bij het ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag verbeteren. Dat is jouw uitdaging als adviseur kennisbenutting. Hoe je dat doet? Bijvoorbeeld met procedures, werkvormen of ICT-tools. De precieze invulling is aan jou. En er is meer: jij krijgt de kans om het kennismanagement binnen jouw directie optimaal in te richten.
Jouw belangrijkste taak is ervoor zorgen dat het kennismanagement op orde is. Om dit voor elkaar te krijgen, adviseer je het hele ministerie over professioneel kennismanagement. Ook ontwikkel je adviezen voor verbetering en weet je de beste oplossing te vinden. Of het nu gaat om nieuwe werkvormen, apps of databanken: jij weet steeds de juiste tools te adviseren.
Je bent een ware ambassadeur voor het gebruik van kennis en creëert hiervoor draagvlak bij je collega’s. Ze weten jou te vinden voor antwoorden of advies en jij geeft de oplossing die de beste kans van slagen heeft. Natuurlijk betrek je beleidsmedewerkers vanuit alle onderdelen van het ministerie van Justitie en Veiligheid bij je adviezen en plannen. Zo zorg je voor grote betrokkenheid. Om die contacten nog verder uit te breiden, maak je deel uit van het netwerk van kennismanagementmedewerkers. Jouw ervaring gebruik je om dit netwerk uit te bouwen en te professionaliseren. Samenwerken én van elkaar leren staat hierin centraal.
Deze functie biedt volop ruimte om er je eigen invulling aan te geven. Het programmateam is klein en dat vraagt om volop samenwerking en flexibiliteit. Meewerken aan andere projecten? Dat is voor jou geen probleem, jij houdt wel van afwisseling en uitdaging.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

 • Je hebt wo-niveau en hebt een masteropleiding in een wetenschappelijke en onderzoeksgerichte richting afgerond. Een master op het vlak van justitie en veiligheid is een pre.
 • Je hebt ruime kennis van en ervaring met kennismanagementtrajecten.
 • Je hebt ervaring met organisatieverandering en ICT-ontwikkeltrajecten.
 • Je kunt je weg vinden in grote organisaties.
 • Je kunt goed luisteren en weet door onderzoek de kern van het probleem te vinden.
 • Je bent een kei in het vinden van werkbare oplossingen.
 • Je bent flexibel, creatief en resultaatgericht.
 • Je hebt doorzettingsvermogen, kunt goed analyseren en motiveren.
 • Je bent klantgericht en goed in samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd.

 • Salaris­niveau: schaal 12
 • Maand­salaris: Min €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
 • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week: 32
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid (JenV) zorgt voor de rechtsstaat in Nederland, zodat mensen in vrijheid kunnen samenleven, ongeacht hun levensstijl of opvattingen. Ook werkt JenV aan een veiligere en rechtvaardigere samenleving door mensen rechtsbescherming te geven.
JenV werkt met helder geformuleerde maatschappelijke opgaven en streeft naar een betere verbinding met de omgeving. Het ministerie communiceert open en transparant met de buitenwereld, innoveert en zoekt actief naar mogelijkheden voor co-creatie. JenV is een betrouwbare partner en realiseert samen met partners relevante maatschappelijke resultaten.

Om onze taken goed uit te voeren, is het van belang dat we als ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) effectief anticiperen op kansen en uitdagingen in onze omgeving. Daarom hebben we de directie Innovatie, Kennis en Strategie. Kennis is brandstof voor innovatie, innovatie moet een strategisch doel dienen en kennisontwikkeling vraagt om het maken van strategische keuzes.
De directie bestaat sinds 1 september 2021. Ons doel? Het innovatief, kennisgedreven, en strategisch vermogen van het ministerie verhogen. Ook staan we garant voor de kwaliteit van producten en diensten, die gebaseerd zijn op externe of JenV-brede inzichten, of specifieke eigen expertise.

Programma Kennis
Het programma Kennis is er om JenV te helpen kennis die meer gericht is op de lange termijn te ontwikkelen, beter te ontsluiten en benutten voor beleidsvorming, en kennisactiviteiten meer overzichtelijk en samenhangend te organiseren. Je wordt hoofdzakelijk ingezet in het programma Kennis, maar de directie werkt niet in afdelingen. Je verricht dus ook regelmatig werkzaamheden binnen andere programma's en/of permanente taken voor de directie.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT; Beleid- en staf; Management
 • Recht; Economie; Techniek; Natuurwetenschappen
 • 32—36 uur per week
 • €3842—€5710 per maand
 • Universitair
 • AT BD21/IVT/210260

Werkgever

Locatie

Turfmarkt 147, 2511 DP, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you