Career Officer

Career Officer

Geplaatst Deadline Locatie
12 okt 4 nov Amsterdam

Functieomschrijving

De Faculteit der Geesteswetenschappen hecht groot belang aan een goede doorstroom van studenten van bachelor naar master opleidingen en naar het werkveld. De career officer zet zich in om dit te bevorderen en de processen te stroomlijnen. Zij/hij heeft een belangrijke verbindende rol tussen de opleidingen, studenten en het werkveld. In samenwerking met de alumni-medewerker worden relaties met alumni in het werkveld actief onderhouden en ingezet om de band met huidige studenten te versterken en mogelijkheden voor stageplekken en carrière-coaching te vergroten. De career officer is verantwoordelijk voor het formuleren van het alumnibeleid van de faculteit en het opzetten van een raad van advies die het faculteitsbestuur op strategisch niveau adviseert. In deze functie werkt de nieuwe collega nauw samen met stage-coördinatoren van de opleidingen, facultaire beleidsmedewerkers en de alumni relaties medewerker. De career officer wordt hiërarchisch aangestuurd door de directeur bedrijfsvoering.  

Jouw taken
 • het positioneren en coördineren van de facultaire opleidingswerkveldadvies-raden
 • het onderhouden van contacten met het werkveld en samenstellen van een contactenregister
 • het organiseren en coördineren van activiteiten voor alumni, zoals seminars en netwerkbijeenkomsten, in samenwerking met opleidingen en met collega van Alumni relaties
 • het ontwikkelen van het facultaire alumnibeleid in de lijn met de strategie van de faculteit
 • het coördineren van stagecontracten en onderhouden van contacten (intern met stage-coördinatoren en extern met bedrijven)
 • eerste aanspreekpunt zijn voor stakeholders intern en extern
 • het opbouwen van een alumni bestand
 • het coördineren van workshops en trainingen voor studenten op het gebied van career services

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • relevante academische opleiding, bij voorkeur in geesteswetenschappen
 • flexibele netwerker, in staat om op allerlei niveaus contact te leggen en te onderhouden
 • goede organisatorische kwaliteiten
 • in staat om ideeën te vertalen naar concrete plannen en beleid
 • gericht op samenwerking en behalen van resultaat
 • goede beheersing van het Nederlands en Engels

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal € 2.836 (schaal 10) en maximaal € 4.474 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel Beleidsmedewerker 4 en staat open voor 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Geesteswetenschappen
De Faculteit der Geesteswetenschappen verbindt verschillende vakgebieden: Taal, Literatuur en Communicatie, Kunst en Cultuur, Geschiedenis, Oudheidwetenschappen en Filosofie. Ons onderwijs en onderzoek focussen op actuele thema’s uit samenleving en wetenschap: van kunstmatige intelligentie tot beeldcultuur, van urbanisatie tot slavernijgeschiedenis, van ‘fake news’ in de journalistiek tot communicatie in organisaties. We zetten sterk in op kleinschalig, vernieuwend onderwijs en op interdisciplinair onderzoek.

Werken bij Geesteswetenschappen is bijdragen aan de kwaliteit van toonaangevend onderwijs en onderzoek, in een inspirerend en persoonlijk werk- en studieklimaat. De faculteit telt ongeveer 1.300 studenten en er werken ruim 250 medewerkers.
 

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 4 november 2021. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:
Naam: Mira Maletic
Functie: directeur bedrijfsvoering a.i.
E-mail: m.maletic@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Onderwijs
 • Economie
 • max. 32 uur per week
 • €2836—€4474 per maand
 • HBO
 • 8391

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 4 nov. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).