Universitair docent Klinische psychologie of Klinische kinder- en jeugdpsychologie

Universitair docent Klinische psychologie of Klinische kinder- en jeugdpsychologie

Geplaatst Deadline Locatie
13 okt 15 nov zie arbeidsvoorwaarden

Functieomschrijving

U bent verantwoordelijk voor de begeleiding van de cursussen in de bachelor- en masteropleiding. De betreffende cursussen richten zich op klinische psychologie (diagnostiek en behandeling), klinisch kinder- en jeugdpsychologie en e-mental health interventies. Het beoordelen van verslagen en opdrachten behoort ook tot uw takenpakket. U zult gespreks- en/of diagnostiekpractica geven op één van de studiecentra in het land. U levert verder een bijdrage aan de ontwikkeling van (nieuwe) cursussen binnen de klinische psychologie en/of klinische kinder- en jeugdpsychologie. Dit geeft u vorm in een digitale leeromgeving. U begeleidt studenten bij de bachelorthesis, hun (diagnostiek)stage en masterthesis. Tevens draagt u zorg voor periodiek onderhoud van de toegewezen onderwijsonderdelen en signaleert u verbetermogelijkheden. U besteedt 30% van uw aanstellingstijd aan onderzoek. In dit kader initieert, verricht en valoriseert u wetenschappelijk onderzoek binnen de kaders van het onderzoeksprogramma van de faculteit en specifiek op het gebied van klinische psychologie en/of klinische kinder- en jeugdpsychologie. U draagt de principes van Open Science actief uit. Tot slot verricht u enige bestuurlijke en organisatorische werkzaamheden.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Wij zoeken een gemotiveerde, enthousiaste en daadkrachtige persoon die zelfstandig en in teamverband kan werken. U bent gepromoveerd op een thema binnen de klinische psychologie, klinische kinder- en jeugdpsychologie of een aanpalend gebied. U heeft ruime onderwijservaring in het hoger en/of universitaire onderwijs. U heeft aantoonbaar belangstelling voor vernieuwing in het wetenschappelijk afstandsonderwijs, in het bijzonder voor het gebruik van ICT. Aantoonbare ervaring met zowel kwantitatief onderzoek als kwalitatief onderzoek is een pré. U beschikt bij voorkeur over ervaring in de klinische praktijk van de psycholoog en een BIG-registratie als GZ-psycholoog, klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog of psychotherapeut is een pré. U bent in het bezit van de BAPD van het NIP (of in de gelegenheid om deze aantekening zo spoedig mogelijk te behalen). Tevens bent U in het bezit van de Basiskwalificatie Onderwijs (of bereid om deze kwalificatie zo spoedig mogelijk te behalen).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.211,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

Van u wordt verwacht dat u (minimaal) twee dagen per week aanwezig bent op de campus in Heerlen.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 18.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De OU heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op acht wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Faculteit Psychologie

De faculteit Psychologie is sterk in onderwijs, onderzoek en valorisatie. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie. De masteropleiding Psychologie heeft vier varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische psychologie en Levenslooppsychologie. Een vijfde variant gericht op klinische kinder- en jeugdpsychologie wordt momenteel ontwikkeld en zal per september 2022 starten. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats binnen het onderzoeksprogramma ‘Understanding human change in a dynamic, digital era’.

Additionele informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met prof. dr. Susan van Hooren, T 045-5762689, E susan.vanhooren@ou.nl

LET OP:  het hierboven vermelde e-mailadres is uitsluitend bedoeld voor het inwinnen van nadere informatie over deze vacature. U wordt dringend verzocht om uitsluitend te solliciteren via het bij ‘Procedure’ vermelde e-mailadres.

Meer informatie over de Open Universiteit en de faculteit Psychologie kunt u vinden op onze website www.ou.nl.

Specificaties

  • Universitair docent; Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • 30.4—38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AC/FAC/PSY/21094

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, zie arbeidsvoorwaarden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Per post solliciteren

Per post solliciteren

solliciteren@ou.nl

Vergeet niet AcademicTransfer en het vacaturenummer AC/FAC/PSY/21094 in je brief te vermelden.

Sollicitatieprocedure

U kunt uw sollicitatie, vergezeld van curriculum vitae en onder vermelding van het vacaturenummer, per e-mail sturen naar: solliciteren@ou.nl.

Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Reacties van externe kandidaten worden pas in behandeling genomen nadat de procedure met interne kandidaten is afgerond.

De selectiegesprekken vinden plaats op 24 nov. Een tweede gespreksronde behoort tot de mogelijkheden.

 

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

U kunt uw sollicitatie, vergezeld van curriculum vitae en onder vermelding van het vacaturenummer, per e-mail sturen naar: solliciteren@ou.nl.

Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern vacant gesteld. Reacties van externe kandidaten worden pas in behandeling genomen nadat de procedure met interne kandidaten is afgerond.

De selectiegesprekken vinden plaats op 24 nov. Een tweede gespreksronde behoort tot de mogelijkheden.

 

Solliciteer uiterlijk op 15 nov. 2021 23:59 (Europe/Amsterdam).