Biotechnisch expert binnen de IvD

Biotechnisch expert binnen de IvD

Geplaatst Deadline Locatie
14 okt 28 okt Amsterdam
Als biotechnisch deskundige binnen de Instantie voor Dierenwelzijn (IvD) ondersteun je de gezamenlijke IvD van de Vrije Universiteit en Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Functieomschrijving

De IvD adviseert onderzoekers over de optimale verzorging van proefdieren en uitvoering van dierproeven volgens de Wet op de dierproeven (Wod). De IvD begeleidt onderzoekers bij de aanvraag van projectvergunningen voor proefdieronderzoek. Daarbij stimuleert de IvD voortdurend de vervanging, vermindering en verfijning van dierproeven. Je draagt in deze functie bij aan de essentiële zorg voor het welzijn van proefdieren binnen vergunde dierproeven.

Jouw taken
 • Beoordelen van werkprotocollen en standaard operating procedures (SOP’s) voor proefdieronderzoek
 • Beoordelen van projectvergunningsaanvragen voor proefdieronderzoek
 • Toezicht houden op de uitvoering van dierproeven en signaleren aan de toezichthouder/voorzitter van de IvD
 • Bijdragen aan competentiedossier en ervoor zorgen dat personeelsleden die met proefdieren werken voldoende geschoold en bekwaam zijn
 • Bijdragen aan de 3 V's (vervanging, vermindering en verfijning) binnen proefdieronderzoek
 • Bijdragen aan beleidsontwikkeling binnen de IvD
   

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Research Analist (biotechnicus volgens art. 13f2b Wod [voorheen art. 12]) met aantoonbaar HBO+ denk- en werkniveau
 • Minimaal 5 jaar praktijkervaring met het uitvoeren van dierproeven, inclusief (micro)chirurgie en anesthesie bij knaagdieren, en met goede kennis van de fysiologie van proefdieren
 • Ervaring binnen wetenschappelijk onderzoek en kennis op het gebied van de 3 V's
 • Goede taalbeheersing in het Nederlands en het Engels
 • Een proactieve en faciliterende houding, een echte teamspeler betrokken bij afstemming binnen de IvD in samenwerking met dierverzorgers, onderzoekers en hoogleraren
   

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.968 (schaal 9) en maximaal €4.078 (schaal 9) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Arbo- en Milieucoördinator 2 en staat open voor ten minste 0,7 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • korting op (en af en toe exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • collectiviteitskortingen op ziekte- en autoverzekering
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

HRM, Arbo & Milieu
De dienst HRM, Arbo & Milieu (HRMAM) is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid, voor personeelsadvies en -ondersteuning en voor het arbeidsomstandighedenbeleid van de VU. We werken intensief samen met faculteiten en andere diensten zodat ons beleid en onze diensten goed aansluiten bij het primaire proces.

Werken bij HRMAM betekent actief bijdragen aan de ontwikkeling van onze medewerkers en van de organisatie. Belangrijke thema’s voor HRMAM zijn talentbeleid en duurzame inzetbaarheid. Als medewerker lever je hier direct of indirect een bijdrage aan. Er werken ongeveer 100 mensen bij HRMAM, verdeeld over de afdelingen Advies, Loopbaan & Ontwikkeling, het HRM Service Center, Strategie & Beleid en Arbo & Milieu.
 
Over afdeling, instituut, project
Geef hier beknopt meer informatie/een beschrijving van de afdeling, instituut, project etc. Niet verplicht, wanneer deze ruimte niet gebruikt wordt dit blok verwijderen.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 26 oktober 2021. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief. 

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:

Naam: Elske Nummerdor
Functie: Secretaris IvD
Telefoonnummer: 020-59 85293
E-mail: ivd.amd@vu.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • HRM
 • Economie
 • 28—32 uur per week
 • €2968—€4078 per maand
 • HBO
 • 8440

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 28 okt. 2021 23:58 (Europe/Amsterdam).