2-3 Student-Assistenten - IISG-KNAW - Amsterdam

2-3 Student-Assistenten - IISG-KNAW - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
22 okt 30 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor onderzoek naar de recente geschiedenis van werk en vakbondsarchieven zoeken wij: 2-3 Student-Assistenten.

Algemene beschrijving:
De werkzaamheden zijn onderdeel van lopend onderzoek naar de recente geschiedenis van werk, werkvloerverhoudingen en organisatie van werkenden in Nederland. Het doel van dit project is een gerichte steekproef van vakbondsarchieven. De studentassistenten leggen datasets aan op basis van bedrijfsdossiers.

Dit ga je doen:
De studentassistenten zullen vooral werken aan de verwerking van onderzoeksgegevens uit vakbondsarchieven (met name FNV-archieven). De werkzaamheden zijn gedeeltelijk individueel, maar vinden in teamverband plaats. Beschikbaarheid op een gezamenlijke projectwerkdag op het IISG is daarom gewenst.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Dit verwachten we van jou:

 • Een inschrijving voor een BA of (Research) Master Geschiedenis of andere relevante studierichting;
 • Kennis van Nederlands;
 • Relevante onderzoeksvaardigheden;
 • Een actieve en zelfstandige werkhouding;
 • Een zorgvuldige en secure werkwijze;
 • Affiniteit met de thematiek (geschiedenis van vakbonden, sociale bewegingen, globalisering, flexibilisering, enz.);
 • Voldoende flexibel om (in overleg) te komen tot een vaste gezamenlijke werkdag.

Arbeidsvoorwaarden

In ruil daarvoor bieden wij:
De aanstelling bij de KNAW is voor de duur van een jaar, de beoogde startdatum is 1 februari 2022. Het salaris bedraagt, afhankelijk van de fase waarin de student binnen de opleiding zich bevindt of het aantal behaalde studiepunten, € 2.310,-- en loopt op tot € 2.502,-- (schaal SA CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime-aanstelling. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen. Een flexibele invulling van de werktijden behoort tot de mogelijkheden (uiteraard wanneer de werkzaamheden dat toelaten).

Werkgever

Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG)

Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt.

Het KNAW Humanities Cluster omvat het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, het Huygens Instituut voor en het Meertens Instituut. Zij delen één bedrijfsbureau, dat de bedrijfsvoering van het KNAW Humanities Cluster als geheel en van de drie afzonderlijke instituten verzorgt en ondersteunt. Daarnaast delen zij ook een afdeling Digitale Infrastructuur.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • 7.6—15.2 uur per week
 • €2310—€2502 per maand
 • Universitair
 • AT2021-156

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cruquiusweg 31, 1019 AT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you