Programmaleider Academisch Erfgoed

Programmaleider Academisch Erfgoed

Geplaatst Deadline Locatie
22 okt 1 dec Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Tilburg University schenkt structureel aandacht aan het academisch erfgoed en de historie van de instelling. In een meerjarig project is veel aandacht besteed aan het selecteren, conserveren en ontsluiten van historisch archieven en collecties. Ook zijn diverse activiteiten ontplooid om het belang van historie en academisch erfgoed bij een breed publiek beter onder de aandacht te brengen. In 2021 heeft de universiteitsraad ermee ingestemd om structureel middelen vrij te maken voor academisch erfgoed. Om die reden is Tilburg University op zoek naar een programmaleider (V/M) die het verleden van de universiteit betekenis weet te geven voor het heden en voor de toekomst en zorgdraagt voor het academisch erfgoed.

 

De programmaleider stimuleert en draagt bij aan de geschiedschrijving van de instelling, in de brede zin van het woord. Hij draagt zorg voor de historische archieven en collecties van de instelling en weet de belangen van het academisch erfgoed te borgen in processen van digitalisering. Daarnaast organiseert zij/hij diverse publieksactiviteiten, waaronder tentoonstellingen, rondleidingen, lezingen en bijdragen aan kranten en tijdschriften. De programmaleider speelt tevens een belangrijke rol bij het beheer en de uitbreiding van de universitaire kunstcollectie – onderdeel van het academisch erfgoed. Tot een van de belangrijke projecten behoort het 100-jarig bestaan van Tilburg University in 2027.

 

Intern is de programmaleider aanspreekpunt voor alle (publieks)vragen over historie en erfgoed van Tilburg University. Zij/hij vertegenwoordigt de instelling ook in organisaties en netwerken op gebied van academisch erfgoed en universiteitsgeschiedenis, maakt onderdeel uit van de afdeling Executive Services en is secretaris van de Commissie Erfgoed en Kunst Tilburg University (CEKT) die het College van Bestuur adviseert over de uitvoering van het erfgoedbeleid.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

 • Een academisch denk- en werkniveau en bij voorkeur een achtergrond op het gebied van geschiedenis
 • Affiniteit en kennis inzake universitaire geschiedenis 
 • Enige jaren (onderzoeks)ervaring met historische projecten
 • Kennis van en affiniteit met (digitale) collectievorming en beheer
 • Ervaring met het opstellen en implementeren van beleid 
 • Kennis van de universitaire wereld, kennis van en over Tilburg University is een pré 
 • Goede beheersing van het Nederlands en het Engels in woord en geschrift
 • Uitstekende redactionele, communicatieve en presentatievaardigheden
 • Ervaring met projectmatig werken, budgetbeheer en het aansturen van (vrijwillige) medewerkers

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.

Het betreft een dienstverband per 1 mei 2022 voor de duur van 12 maanden voor 0.6 van de werktijd met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren voor de volledige werktijd. De aanstelling geschiedt in de fase waarop de huidige programmaleider de taken in goede harmonie en samenspel overdraagt aan de nieuwe medewerker. Voorzien is dat de huidige programmamanager per 1 juli 2023 met pensioen zal gaan, daardoor is voor de nieuwe medewerker uitbreiding naar een een fulltime omvang per die datum gewenst. 

 

Het bruto maandsalaris is onder andere afhankelijk van leeftijd en relevante ervaring en bedraagt bij een voltijds dienstverband maximaal €5.211,- bruto per maand, exclusief 8% vakantie-uitkering en 8,3% eindejaarsuitkering) volgens salarisschaal 11 CAO Nederlandse universiteiten (UFO-functie: Beleidsmedewerker 3). 

 

De universiteit beschikt naast goede primaire ook over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een gunstige regeling studie-/scholingsfaciliteiten en de mogelijkheid arbeidsvoorwaarden deels individueel te bepalen met behulp van een fiscaal vriendelijk keuzemodel. Tilburg University biedt haar medewerkers goede faciliteiten om plaats onafhankelijk te werken, daarnaast kent Tilburg University een flexibele werktijden- en verlofregeling (41 verlofdagen per jaar bij een 40-urige werkweek). 
Tilburg University kent een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Afdeling

Executive Services

De divisie Executive Services (ES) van University Services is verantwoordelijk voor de algemene strategie en het instellingsbeleid van Tilburg University, bestuurlijke relaties, internal audit, bestuurlijk-juridische zaken en medezeggenschap. Je gaat werken binnen een van de afdelingen Legal Affairs, Internal Audit & Compliance, en samen met je collega’s ondersteun je op betrokken loyale wijze het College van Bestuur bij de ontwikkeling en uitvoering van de bestuurlijke agenda en bedrijfsvoeringsagenda van de Tilburg University. De divisie Executive Services wordt aangestuurd door de Secretaris van de Universiteit.

Divisie Executive Services

Specificaties

 • Management; Beleid- en staf
 • 24—40 uur per week
 • Universitair
 • 18541

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you