Applicatiebeheerder Learning Management System

Applicatiebeheerder Learning Management System

Geplaatst Deadline Locatie
26 okt 3 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 dec 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij ruime ervaring met het beheer van (onderwijs)applicaties en haal je energie uit het participeren in innovatieve projecten binnen de dynamische wereld van het hoger onderwijs? Wil je meehelpen om de transitie te realiseren naar een meer agile manier van werken? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Als applicatiebeheerder Learning Management System ben je verantwoordelijk voor het beheer en doorontwikkelen van de belangrijkste onderwijsapplicaties en in het bijzonder ons LMS (digitale leeromgeving) Canvas. Met je uitgebreide kennis van de betreffende onderwijsprocessen en de applicaties die deze processen ondersteunen ben je uitstekend in staat te acteren als ketenregisseur en bent daarmee de spil in de gehele keten van klant tot infrastructuur en verantwoordelijk voor de continuïteit van de afgesproken dienstverlening. In deze rol ben jij tevens het eerste aanspreekpunt bij nieuwe wensen en verzoeken, en je hebt hierbij een stevige rol in de afstemming met onze leveranciers, zowel intern als extern.

Jouw taken
 • je zorgt voor een optimale afstemming met de klant, zodat strategische doelen kunnen worden behaald
 • je verzorgt het (laten) inrichten van processen, stemt deze af met stakeholders in de keten én ziet toe op de naleving ervan
 • je draagt zorg voor de continuïteit van de afgesproken dagelijkse dienstverlening onder andere door het analyseren én oplossen van (complexe) vraagstukken en regisseert de (IT-)keten daar waar nodig
 • je hebt kennis van contracten met én voert regie op (SLA's met) externe leveranciers. Je verzorgt inzicht in de kosten en bewaakt de budgetten voor aanpassingen
 • je adviseert en faciliteert de klant om te komen tot een juiste besluitvorming en prioritering aangaande het wijzigen en/of verbeteren van applicaties
 • je coördineert en implementeert (test) functionele wijzigingen in applicaties als gevolg van nieuwe klantwensen
 • je vertaalt standaard, nieuwe of gewijzigde functionaliteiten naar de impact die deze hebben op het klantproces 

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • je beschikt over HBO werk- en denkniveau
 • je hebt ten minste 5 jaar ervaring met het functioneel beheer van applicaties, bij voorkeur binnen het onderwijsdomein
 • je hebt affiniteit met de universitaire omgeving (onderwijs)
 • je hebt kennis van en ervaring met beheerprocessen als BiSL en ITIL, alsook functioneel (gestructureerd) testen
 • je beschikt over uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk (nederlands én engels)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.836 (schaal 10) en maximaal €4.474 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Functioneel (informatie) beheerder 1 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • goede doorgroei mogelijkheden

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Informatietechnologie
De dienst Informatietechnologie (IT) ondersteunt onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een grote variëteit aan middelen en systemen. Onze IT-voorzieningen zijn essentieel voor onderzoekers, docenten, studenten, zorgverleners en de bedrijfsvoering. We volgen de IT-ontwikkelingen dan ook op de voet en kijken bij het vernieuwen van onze dienstverlening voortdurend naar de toekomst.

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werken 215 medewerkers, verdeeld over 6 afdelingen.
Het team Education
Het team Education maakt onderdeel uit van de afdeling Customer Services (CS) binnen de dienst IT en is verantwoordelijk voor het beheer van de belangrijkste leerystemen van de Vrije Universiteit. Dit betreft onder andere de digitale leeromgeving Canvas, de toetsapplicatie TestVision en het evaluatiesysteem Evalytics.

Specificaties

 • IT
 • Techniek
 • 32—40 uur per week
 • €2836—€4474 per maand
 • HBO
 • 8444

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you