Communicatieadviseur - DANS-KNAW - Den Haag

Communicatieadviseur - DANS-KNAW - Den Haag

Geplaatst Deadline Locatie
5 nov 24 nov Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 nov 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een overtuigende communicatieprofessional met creërende kracht, die weet hoe verhalen en ontmoetingen impact kunnen maken? Die streeft naar verbinden en uitgaat van kansen? Heb je bovendien gevoel voor tekst en beeld en verstand van de inzet van diverse communicatiekanalen? Schakel je makkelijk en snel tussen strategie en creatie? Dan zoeken wij jou als onze nieuwe communicatieadviseur.

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
DANS heeft een klein communicatieteam met twee medewerkers. Jij bent daarvoor verantwoordelijk. Je valt rechtstreeks onder de directeur. Samen met een communicatiemedewerker, collega’s van andere afdelingen en diverse externe experts zorg je voor de positionering en profilering van (de diensten van) DANS. Je communiceert continu over alle mogelijkheden van en succesverhalen over het delen van data uit wetenschappelijk onderzoek. Je werkt samen met communicatiecollega’s van andere instellingen om gezamenlijke projecten voor het voetlicht te brengen, zoals Research Data Nederland (RDNL) en het blad E-data & Research.

Bij DANS vinden we deskundigheid, betrouwbaarheid, initiatief nemen en samenwerken belangrijk. We stellen prijs op een levendige sfeer onder collega’s en hechten veel belang aan onderlinge kennisuitwisseling. Persoonlijke ontwikkeling wordt niet vergeten.

De adviseur die wij zoeken:

 • Kijkt met een communicatief en maatschappelijk oog naar de activiteiten binnen het datalandschap
 • Denkt proactief mee over de zichtbaarheid en reputatie van DANS en kansen op marketingcommunicatiegebied voor DANS
 • Vertaalt de visie van de organisatie naar een communicatiestrategie, inclusief planning, budgettering en meetbare doelstellingen
 • Maakt thema’s, boodschappen en inzichten zichtbaar en toegankelijk via diverse communicatiekanalen
 • Adviseert en stuurt communicatiemedewerkers en externe experts aan
 • Heeft bij voorkeur een relevant netwerk binnen de Nederlandse onderzoeksgemeenschap.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

De volgende eisen stellen we aan de functie:

 • Afgeronde communicatie-opleiding op minimaal HBO-niveau
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een, bij voorkeur coördinerende, communicatierol inclusief ervaring met het opstellen en uitrollen van een communicatiestrategie en ervaring in het coördineren van verschillende contentkanalen
 • Uitstekende (eind)redactie en/of schrijfvaardigheden. Ervaring als hoofd- eindredacteur is een pre
 • Advies- en analysevaardigheden met betrekkingen tot verschillende in te zetten tools, bijvoorbeeld op het gebied van social media
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Wat ga je verdienen?
Het betreft een tijdelijke aanstelling van een jaar met de mogelijkheid van verlenging voor onbepaalde tijd. Het brutosalaris bedraagt maximaal € 5.229 per maand (schaal 11, Cao-NU) bij een fulltime aanstelling, exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Werkgever

DANS (Data Archiving and Networked Services)

DANS Data Archiving and Networked Services (DANS-KNAW) is het nationale expertisecentrum en repository voor onderzoeksdata. We helpen onderzoekers hun data beschikbaar te maken voor hergebruik. Zo kunnen wetenschappers de data inzetten voor nieuw onderzoek en is gepubliceerd onderzoek controleerbaar en herhaalbaar. Met meer dan 170.000 datasets, deelname aan tientallen Europese projecten en zestig medewerkers behoort DANS tot de meest vooraanstaande repositories van Europa.

DANS is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • 32—38 uur per week
 • max. €5229 per maand
 • HBO
 • AT2021-163

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Gebouw Borneo, Anna van Saksenlaan 51, 2593 HW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you