Informatieanalist

Informatieanalist

Geplaatst Deadline Locatie
22 nov 23 jan Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 jan 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Waar het laatste boek van Saskia Noort, 1.5 petabyte aan digitaal archief en het BPMN procesmodel samenkomen. Dat is de KB in Den Haag. En het is de plek waar door jouw analyses onze digitale diensten zoals de online bibliotheek, maar ook die van onze partners uit het erfgoed-, onderzoeks- en bibliotheeknetwerk, steeds slimmer gaan werken. Als informatieanalist zijn de digitale bibliotheek, digitalisering en de digitale infrastructuur jouw belangrijkste werkterreinen.

Functieomschrijving

Maak jij het mogelijk?   
In je rol van informatieanalist werk je, veelal in agile teams, mee aan diverse vraagstukken en opdrachten. Zo vertaal je onder meer informatiebehoeften vanuit verschillende werk- en bedrijfsprocessen in informatievoorziening. Je hebt een onmiskenbare rol bij de ondersteuning van de “business” met uitwerken van de stories met bijbehorende de requirements en bij het vertalen daarvan naar implementeerbare en testbare oplossingen. Jouw heldere analyses zorgen er uiteindelijk voor dat online processen goed verlopen en dat onze klanten en die van de openbare bibliotheken de juiste informatie voorgeschoteld krijgen. En er is meer. Jij bent de informatieanalist die:

 • nauw samenwerkt met product owners, software -ontwikkelaars, -architecten en informatiemanagers.
 • voorstellen doet voor de juiste aansluiting van functionaliteit op de bestaande informatiearchitectuur.
 • meewerkt aan business cases voor nieuwe bibliotheekdiensten.
 • de agile manier van werken  in de KB verder helpt.
 • ons gaat helpen in de veranderende wereld waar de KB deel van is.


Daar komt bij dat je als informatieanalist gaat meewerken aan een tal van mooie vraagstukken zoals de vernieuwing van het beheer van onze veelheid aan collecties, de verbetering van de zoektechnologie voor het zoeken naar boeken, kranten of tijdschriften. En aan de ontwikkeling van één “single identity” voor de hele openbare bibliotheekwereld.

Een van de vele voorbeelden van onze IT-uitdagingen is ondergebracht in het omvangrijke programma waarbij wij het volledige applicatielandschap van ons “digitale magazijn” compleet gaan vernieuwen. Dit nieuwe digitale magazijn wordt daarmee de basis voor het ontsluiten van al het digitale (of gedigitaliseerde) geschreven woord de komende decennia en wordt de digitale equivalent van ons ruim 120 kilometer boekenplank tellende fysieke magazijn. Zo’n grootschalig programma doen we eens in de 10 à 20 jaar. En met zo’n grote variatie aan bestanden kan je je voorstellen dat het een uitdaging is om alles goed te laten functioneren. Dat durf je aan!

Specificaties

Koninklijke Bibliotheek

Functie-eisen

Ben jij het talent dat wij zoeken?
We zijn benieuwd naar wie jij bent en wat jou bijzonder maakt. Is dat jouw begrip voor de gebruikers  gecombineerd met jouw uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels? Geweldig. Zeker als je dit voor deze vacature informatieanalist aanvult met:

 • Hbo-, academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde studie informatica.
 • 5 jaar werkervaring als informatieanalist in een complexe (agile) werkomgeving.
 • ervaring met het opstellen van requirements, bijvoorbeeld met use cases of user stories in een agile omgeving.
 • ervaring met ontwerpmethoden en –(modellerings)technieken, zoals UML en BPMN.
 • ervaring met applicatie-integratie, datamodellering, berichtdefinities, SOA-principes en component-gebaseerd ontwerpen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Waar kan jij op rekenen?
Als je kiest voor de KB dan kies je ook voor uitstekende arbeidsvoorwaarden. Om precies te zijn valt jouw keuze op onder andere:

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.831 en € 5.269 (schaal 11).
 • om te starten een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • een goede werk- en privébalans. Zo heb je 42 vrije dagen en praten we graag met je over thuiswerken en flexibele werktijden.
 • 100% vergoeding van jouw OV-reiskosten.
 • pensioenopbouw via pensioenfonds ABP.
 • een dertiende maand (8,33%).
 • alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen in je rol van informatieanalist.

Deze arbeidsvoorwaarden (en meer) gelden voor een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Voor de vacature informatieanalist is een dienstverband van 32-40 uur per week aan de orde.

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Hoe is het om bij de KB te werken?
De KB is de nationale bibliotheek van Nederland. Wat meer mensen mogen weten, is dat de KB innoveert. Want dat doen we absoluut! Samen met 500 collega’s zetten we ons in om Nederland elke dag slimmer, vaardiger en creatiever te maken. Dit lukt ons door bijvoorbeeld alle digitale publicaties van én over ons land te verzamelen, te bewaren en te delen. Een toekomstige infrastructuur is hierbij onmisbaar en dus is onze IT-roadmap enorm.

 

Afdeling

Informatiebeleid

We omarmen de verschillen van al onze collega’s. Sterker nog: we zien dat verschillen elkaar versterken. Dat ervaren we ook zo in onze afdeling Informatiebeleid. Deze afdeling brengt gemeenschappelijk wensen en eisen aan voorzieningen, producten en diensten in kaart. De afdeling bestaat uit 15 bevlogen collega’s die zich bezig houden met technische- en informatiearchitectuur, informatiemanagement en informatieanalyse. Binnen deze afdeling kom je in het team van 6 informatieanalisten.  Hoe jouw 15 toekomstige collega’s van Informatiebeleid zelf de sfeer omschrijven? Als collegiaal, open, en professioneel.    

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; IT
 • 32—40 uur per week
 • €3831—€5269 per maand
 • Universitair
 • 21-43-47

Werkgever

Koninklijke Bibliotheek

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Prins Willem Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you